Better Places ontvangt B Corp-certificaat

Geschreven op 30 mei 2018 door Roos

Better Places organiseert duurzame reizen
Better Places organiseert duurzame reizen
Reisorganisatie Better Places heeft als eerste Nederlandse reisorganisatie het B Corp-certificaat ontvangen. Better Places zet duurzaam ondernemen voorop in de reisbranche. Ze willen een positieve invloed hebben op reizigers, werknemers, leveranciers en het milieu. Met het B Corp-certificaat kan de reisorganisatie haar ambitie voor duurzaamheid aantonen en een voorbeeld vormen voor anderen. 

Het certificaat staat voor succesvol ondernemen met een positieve sociale en ecologische impact. Daarnaast nemen de organisaties die binnen het Benefit Corporation netwerk vallen verantwoordelijkheid, zijn ze transparant en dragen ze bij aan de economie van de toekomst. De organisatie is Amerikaans en certificeert sinds 2006 bedrijven met het B Corp-certificaat. Ruim 2.000 bedrijven in meer dan 50 landen dragen het certificaat. 

Sinds 2014 zet Better Places zich in voor een duurzamere reiswereld. Zo regel je je reis rechtstreeks bij de lokale expert. Oprichter en directeur van Better Places, Saskia Griep, zegt erover: "We willen dat toerisme iets toevoegt, voor onze reizigers én lokale mensen. Voor onze reiziger omdat de reis een onvergetelijke ervaring is, en voor de mensen ter plaatsen dat het bezoek hen een eerlijk inkomen oplevert." Verder wordt de CO2-uitstoot van reizigers gecompenseerd en onderneemt de reisorganisatie actie tegen plastic afval. 10 procent van de winst wordt gedoneerd aan initiatieven wereldwijd die zorgen voor een betere wereld.

Nieuws