Schrijf een ervaring over Evaneos en maak kans op mooie prijzen!

Top 5 bestemmingen van Evaneos

Moholoholo centrum in Zuid-afrika
Moholoholo centrum in Zuid-afrika
Reisorganisatie Evaneos is sinds 2009 het eerste online platform dat reizigers direct in contact brengt met lokale reisagenten. Er zijn voorbeeldreizen opgesteld door de lokale experts, maar de reizen kunnen ook op maat gemaakt worden. Daarnaast stimuleert Evaneos duurzaam toerisme waarbij het behoud van natuur, cultuur en de welvaart van de lokale bevolking centraal staat. Zuid-Afrika, Tanzania, Colombia, Costa Rica en Peru vormen samen de top vijf bestemmingen van Evaneos. Deze bestemmingen lichten we hieronder verder toe.

1. Zuid-Afrika

Evaneos biedt verschillende voorbeeld rondreizen aan in Zuid-Afrika zoals de reis 'Wilde olifanten, de Tuinroute en wijnregio Stellenbosch'. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens deze reis. Je brengt o.a. een bezoek aan Elephant Park waar naast olifanten ook leeuwen en neushoorns rondlopen. Je kunt ook meegaan met een groepsreis zoals de 'Groepsreis van Johannesburg naar Kaapstad'. Tijdens deze reis ontdek je onder andere de cultuur van de Zulu's en de Swazi's, het Drakensberggebergte en de steden Kaapstad en Durban.

Elephant Park in Zuid-Afrika
Elephant Park in Zuid-Afrika

2.Tanzania

Een andere populaire bestemming op het Afrikaanse continent is Tanzania. Hier biedt Eveneos o.a. de reis 'Beklimming Kilimanjaro en Wildpark Safari's'. Deze reis brengt je naar de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Naast de beklimming doe je ook een 6-daagse privé-safari. Hierbij zie je de mooiste wildparken van Tanzania. Als je liever meer cultuur ervaart in Tanzania is de reis 'Traditionele cultuur en bijzondere ontmoetingen' een aanrader. Tijdens deze reis ga je de lokale stammen zoals de Hadzabe en Maasai ontmoeten. De reis neemt je mee op avontuur naar Lake Manyara en je spot wilde dieren in Tarangire National Park.

Bevolking van Tanzania
Bevolking van Tanzania

3. Colombia

Het Zuid-Amerikaanse Colombia is ook enorm populair bij Eveneos en staat terecht in de top 5 bestemmingen. Het natuurwonder Caño Cristales, ook wel de regenboogrivier genoemd, is een hoogtepunt tijdens de reis 'Caño Cristales, La Guajira en de Verloren Stad'. Daarnaast bezoek je de Verloren Stad tijdens een trek door de jungle en zie je de natuur in La Guajira. Tijdens de 9-daagse reis 'Luxury Tour Of Colombia' zie je het prachtige blauwe water van de Caribbean en bekijk je de koffieregio. Ook nemen de gidsen je mee naar de Cocora Valley en zie je de typische huizen van de regio. Vind je deze reizen wel interessant maar wil je nog iets toevoegen of juist weglaten, alles is op maat te maken bij reisorganisatie Evaneos.

Natuur in Colombia
Natuur in Colombia

4. Costa Rica

In Midden-Amerika ligt het natuurrijke Costa Rica. Tijdens de reis 'Een reis met bijzondere overnachtingen' verblijf je op bijzondere plekken zoals een boomhut, midden in de jungle en/of drie dagen bij een inheemse stam. Als je op zoek bent naar een combinatie van avontuur, natuur, dieren in het wild en ontspanning is de reis 'Classic Itinerary' een goed idee. Dit is een 15-daagse reis waarbij je reist van de Stille Oceaan naar de Caribische kust. Onderweg zie je vulkanen, regenwouden en stranden. Van juli tot oktober is er ook de mogelijkheid om schildpadden te zien.

Schildpad op Costa Rica
Schildpad op Costa Rica

5. Peru

We blijven op het westelijk halfrond en gaan een stuk naar het zuiden. Daar ligt het uitgestrekte Peru. De hekkensluiter in de top 5 bestemmingen van Eveneos. Wil je de belangrijkste bezienswaardigheden ontdekken dan is de reis 'Ontdek magisch Peru' een aanrader. Je ziet veel verschillende diersoorten op de Ballestas eilanden, je reist naar de pre-Colombiaanse ruïnes en ziet de diepste kloof van Peru. Maar het hoogtepunt is echt de stad Machu Picchu die gebouwd is door de oorspronkelijk inwoners van het land, de Inca's. Wil je graag een avontuurlijke huwelijksreis in Peru bekijk dan de voorbeeld reis 'Romantische huwelijksreis vol avontuur' eens. Naast romantische diners en overnachtingen kun je de kust van Paracas bewonderen. Natuurlijk ontdek je ook de exotische omgeving van de jungle.

Inwoners van Peru
Inwoners van Peru