Vernieuwde catering Thalys met een Scandinavisch tintje

Geschreven op 2 oktober 2015 door Lan

Een impressie van de samenwerking
Een impressie van de samenwerking
De bekende rode hogesnelheidstrein Thalys werkt sinds 30 september samen met Christer Elfving, een beroemde Zweedse chef. Uit deze samenwerking zal een nieuwe cateringaanbod voortkomen voor aan boord van de Thalys.

Duurzaam, biologisch en origineel

Chef Christer Elfving, bekend van zijn restaurant Absoluut Zweeds in Antwerpen en zijn vele kookboeken, zal samen met de traiteurs van Thalys speciaal voor de Thalys-reizigers nieuwe gerechten creëren. Hierbij staat het gebruik van duurzame en biologische producten centraal om originele gerechten te gaan serveren. De menu's zullen daarom grotendeels samengesteld met biologische seizoensproducten afkomstig uit de landen die de Thalys doorkruist. Er is ook gekozen om zoveel mogelijk het gebruik van rood vlees te beperken en om gecertificeerde duurzame vis te serveren.

Combinatie met de Scandinavische keuken

De lokale producten worden gecombineerd met de Scandinavische keuken waarbij de aandacht uitgaat naar de gezonde keuken. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van rauwe en gemarineerde verse producten wat kenmerkend is voor de Scandinavische keuken. Dit is ook ideaal is voor de Thalys aangezien de gerechten vaak koud geserveerd kunnen worden. De gerechten worden 's middags en 's avonds aan boord van de Thalys geserveerd. Dit wordt gedaan in de Comfort 1 klasse waarbij een maaltijd is inbegrepen bij de ticketprijs.

Thalys

Thalys is een netwerk van treindiensten op het hogesnelheidsnetwerk tussen vier landen. De hogesnelheidstrein zorgt voor dagelijks verbindingen tussen Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Met de Thalys kunnen reizigers met een topsnelheid comfortabel reizen naar grote steden als Antwerpen, Brussel en Parijs. In Nederland worden de treindiensten van de Thalys uitgevoerd door de NS. In Nederland kun je vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam reizen met de Thalys.

Nieuws