Gratis reisvoorstel aanvragen

Modestad Antwerpen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Antwerpen (BelgiŽ)
Periode: oktober 2008
Vervoer: Trein
Accommodatie: Gastenkamer/De Dageraad
Organisatie: NSHispeed

Foto van deze vakantie

Met een actie van NSHispeed vertrokken wij naar Antwerpen. De actie hield in dat wij treinkaartjes kregen van NS Hispeed en een welkomstpakket van Toerisme Antwerpen. De treinreis ging goed, met 2,5 uur waren wij in Antwerpen. Op het station van Antwerpen was het even zoeken naar het bureau van Toerisme Antwerpen. Eenmaal gevonden bleek de dame achter de balie een ontzettend pesthumeur te hebben, ze gaf aan dat ze nog nooit gehoord had van deze actie en wij kregen dus ook alleen een kaart van Antwerpen.

Toen ik aangaf dat er kaartjes voor het ModeMuseum bij moesten zitten ging ze het toch maar aan haar collega vragen.... en ja hoor, er lag een envelop voor ons klaar met 5 vouchers, een fashion map, een shoppingplan en een stadsplan. Eenmaal buiten het station maakten wij het pakket open en in een van de enveloppe zaten de vouchers niet... Gezellig, konden we weer terug naar die vriendelijke dame. Ons geluk dat zij niet op haar stoel zat en wij bij haar collega zonder moeite de envelop konden ruilen. Eenmaal buiten kijken we weer in de envelop en wat blijkt, de voucher voor het ModeMuseum ontbreekt... Aangezien we niet veel zin hadden om wéér terug te gaan, proberen we het wel op te lossen bij het ModeMuseum. Nou, onze eerste kennismaking met Antwerpen is duidelijk geen succes...

Op naar de gastenkamer om onze spulletjes neer te leggen en te gaan shoppen! Achter het station ligt de gastenkamer De Dageraad. De gastheer is een erg vriendelijke Belg die ons op de kaart laat zien waar de leukste winkels zitten en waar je lekker kunt eten. Zijn huis is echt prachtig. En gelukkig hebben we de kamer met bad en terras op de bovenste verdieping. We krijgen de sleutel van de kamer en de voordeur en hij vraagt hoe laat we de volgende ochtend willen ontbijten. We spreken om 9 uur met af. We frissen ons wat op en gaan lopend richting het centrum. Onderweg bezoeken we 2 nette tweedehandskledingwinkels. Mijn vooroordelen over deze winkels zijn gelijk weg. De winkels zijn overzichtelijk, netjes en ruiken fris. We lopen door de Meir richting het ModeMuseum. Voordat we daar zijn nemen we eerst een heerlijke Belgische wafel en een kopje koffie.

Belgische wafels
Belgische wafels

ModeMuseum

Aangekomen bij het ModeMuseum leggen we het probleem met de vouchers uit... Helaas, de dame achter de kassa heeft echt een voucher nodig. Maar ze kan ons wel een korting geven. Dan doen we dat maar. De expositie gaat over Maison Martin Margiela. Zijn eerste modehuis werd opgericht in Parijs in 1988. De expositie viert het 20-jarige bestaan. Een van de meest opvallende kenmerken van het Maison Martin Margiela is het consequente gebruik van alle mogelijke wittinten. De expositie is indrukwekkend en bijzonder.

Op zo`n 300 meter afstand van het ModeMuseum bevindt zich de grootste winkel van Yohji Yamamoto. De ruimte is opgebouwd uit droomachtige wittinten en schaduwen. Je vindt er een dames- en herencollectie en sieraden. Houdt er rekening mee dat de gemiddelde trui hier 750,- euro kost en een leuke sjaal zo`n 320,- euro.

Grote Markt in Antwerpen

We lopen richting de Grote Markt. In deze wijk (Historisch Centrum) bevinden zich souvenirswinkels, boekenwinkels en winkels met Belgische specialiteiten. De bekendste bezienswaardigheid hier is natuurlijk de kathedraal. Deze zie je al van verre staan. Een van de vouchers is goed voor een persoonlijk ontvangst en cadeautje bij Parfums In Fine. Dit parfumhuis zit op de Grote Markt. We krijgen hier uitleg over het principe van de winkel. In dit parfumhuis kies je namelijk op unieke wijze een parfum. Er zijn geen massaproducten in de winkel, maar genummerde flesjes met elk een eigen geur. Je kiest er een uit en na een half uurtje heb je een uniek flesje parfum. Je kunt ook een leeg flesje aan iemand cadeau doen, diegene kan het flesje hier komen vullen met een parfum naar eigen keuze.

Belgische koeken
Belgische koeken


Van al het rondwandelen hebben we een beetje trek gekregen. We pauzeren op een terras aan de Grote Markt en genieten hier van een wijntje/biertje en een bordje met hapjes. We blijven langer zitten dan verwacht en kunnen daarna gelijk op zoek naar een restaurant. We lopen eerst richting de haven opzoek naar een restaurant waar ze mosselen verkopen. We vinden hier niet iets naar onze smaak en lopen door richting de wijk Het Zuid. Daar stoppen we bij Canal. Ze hebben geen mosselen maar wel andere vis, die heerlijk smaakt. Na het eten lopen we terug naar onze Gastenkamer. Hier nemen we eerst een bad en daarna vallen we bijna direct in slaap.

De volgende ochtend staat er om 9 uur een uitgebreid ontbijt klaar. We krijgen o.a. versgeperste jus d`orange en een eitje. De gastheer maakt nog een praatje met ons en geeft aan dat we de spullen nog wel mogen laten staan. Dat is natuurlijk ideaal, zo hoeven we er niet mee te sjouwen vandaag. Na het ontbijt ruimen we de kamer een beetje op en pakken we de spullen in. We mogen de spullen beneden in de gang neerzetten en krijgen wederom een huissleutel mee.

Het is vandaag behoorlijk druk in de stad. Maar het is dan ook zaterdag. Vandaag nemen we eerst de tram richting de Grote Markt en lopen vanuit daar via de Meir weer terug richting het station. De Meir is een grote autovrije winkelboulevard met de meest bekende winkelketens. Het nieuwe shoppingcenter in de Stadsfeestzaal is ook zeker een bezoekje waard. We brengen hier een groot gedeelte van de dag shoppend door. Tegen het eind van de middag zijn we zo moe en doen onze voetjes aardig pijn van het lopen, we besluiten om de tram te pakken naar de Dageraad. We halen hier onze spullen op en nemen de tram weer richting het station. Helaas moeten we het stuk van Antwerpen naar Roosendaal staan maar daarna kunnen we gaan zitten en zijn we ook zo weer thuis.
Grote markt Antwerpen
Grote markt Antwerpen

Heb je interesse in een reis naar BelgiŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar BelgiŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen