Simbo

Url: https://www.simbo.nl/
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: jongerenreizen

Logo van Simbo
Simbo won in 2013 de Reisgraag award

Simbo organiseert vakanties voor kinderen tot 16 jaar. Bij Simbo staat 'jezelf thuis voelen' hoog in het vaandel. Door het brede aanbod aan vakanties is er voor ieder kind wel een passende vakantie te vinden. Ben je een actieveling dan kun je op survivalkamp in Brabant of, voor de wat oudere kinderen, in het buitenland. Ben je graag creatief bezig? Dan past het Meiden Magazine Kamp wellicht helemaal bij jou! Op kamp gaan kan heel erg spannend zijn, je bent voor langere tijd weg van huis. Dat snappen ze bij Simbo heel goed, daarom zijn er vakanties te boeken vanaf 2 dagen. De reisleiding is vaak tussen de 21 en 28 jaar en heeft een baan of volgt nog een opleiding. Zij zijn er voor iedereen en hebben aandacht voor ieder kind en respect staat voorop. Ze slapen in dezelfde accommodatie of in de buurt van de accommodatie (afhankelijk van de leeftijdsgroep) zodat de kinderen ook 's nachts bij hen terecht kunnen. Simbo hanteert een pestprotocol waar je meer over kunt vinden op de website. In dit protocol staat aangegeven hoe zij omgaan met pesten.

Simbo is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur. De reisorganisatie is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

op 20 november 2018 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: oktober 2018

Leuk Pony kamp gehad met betrokken reisleiding en een fantastische groep. We hebben veel meer activiteiten mogen doen dan op het programma stond. Erg fijne manege

  • Algemeen 8
op 13 november 2018 bestemming: Frankrijk / Pyreneeën, reisperiode: augustus 2018

In de week van 10 augustus naar de Pyreneeën geweest. Van begin tot eind een groot drama. Echte bedden werden luchtbedjes, planning was niet rond, geen vervoer om iets te ondernemen, geen kip in de kipcurry want dat was te duur, geen vermaak naast de activiteiten (waarvan ook niet alles doorging), reisleiding leek het niet te deren allemaal, roken en drinken (dronken) werd niet bestraft, geen zin in deelname groepsactiviteiten daar had de rest van de groep last van want er werd dan maar niets gedaan, reisleiding was net 18 en 20 terwijl minimale leeftijd 21 is voor buitenlandse reisleiding.
Wij zijn vanaf die bewuste week in augustus al in contact met Simbo. Voor zover je het in contact kunt noemen. Eerst was er iemand contactpersoon, er wordt nu gezegd dat zij op vakantie is, of ziek, of... Toen werd meneer de directeur onze contactpersoon. Er is alleen geen contact met hem te krijgen. Als je belt wordt gezegd dat hij er niet is, als je even later terugbelt onder een andere naam, dan is hij er wel, maar in gesprek. Terugbelnotities worden neergelegd maar teruggebeld wordt jen ooit. En mailen kun je wat je wilt, maar antwoord krijgen doe je niet.
Echt pas na ruim twee maanden is er een 'oplossing' gekomen in de vorm van compensatie van een deel van de reissom, maar de ervaring was een grote teleurstelling en de 'after-sales' is niet anders, waardoor de compensatie niets goed maakt.
Kortom: 1x maar NOOIT weer.
Mensen bedenk goed voordat je bij Simbo een reis boekt.

  • Algemeen 1
op 22 augustus 2018 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: augustus 2018

Speciaal gekeken naar een kamp met 10 - 12 jarige, maar ze hadden toch alle leeftijden door elkaar gedaan om de groep vol te maken. Te weinig leiding voor de te grote groep en eigenlijk veel te duur voor die paar dagen, het kamp begint om 14.00 en eindigt om 11.30
Helaas niet voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 5
op 18 juli 2018 bestemming: Engeland / Eastbourne, reisperiode: juli 2018

Er ging heel veel mis maar belangrijkste is dat mijn dochter met ipv. minimaal 10 deelnemers tussen de 10 en 12 op vakantie zou moeten gaan met nog een meisje van 12 en een meisje van 16. Degene die verantwoordelijk zou zijn voor die minderjarige meisjes is zelf nog maar 18, heeft geen reisachtergrond en is zelf ook nog niet eerder met deze reis meegeweest. Ze gingen met een bus van Eurolines waar het krioelde van de vreemde en ongure types en allemaal buitenlands. Tenminste op de niet nederlands en/of engels sprekende Poolse chauffeurs na. Hoe haal je het als organisatie in je hoofd om een 18 jarig meisje de verantwoordelijkheid te geven over deze 3 meisjes. En dat terwijl er op de website staat dat reisleiders die in nederland een kamp leiden minimaal 19 jaar moeten zijn en dat wanneer er een internationale reis geleid moet worden dat het dan minimaal 21 jaar moet zijn. Wij hebben uiteindelijk onze dochter voor de bus ging vertrekken weer uit de bus gehaald.
Let heel erg op de kleine lettertjes in de alg. voorwaarden, want Simbo voert zonder communicatie en overleg zomaar van allerlei wijzigingen door. En heb je wat te klagen dan geven ze geen gehoor. Dit hele gebeuren was afgelopen zaterdag gaande. Wij zijn nu druk bezig om ons geld terug te krijgen.

  • Algemeen 1
op 10 september 2017 bestemming: Nederland / Bergeijk, reisperiode: juli 2017

Er waren zo weinig inschrijvingen voor het musical kamp dat ze onze 2 meiden van 12 hebben samengevoegd met 2 kinderen van 6 en 7 jaar (jongen)! In totaal met 4 kinderen dit kamp en dus ook de musical gedaan! Ondanks meerdere telefoontjes en mails met hoofdkantoor is hier niets aan gedaan. En bij annuleren zouden we 90% moeten betalen. Bij kamp wil je juist met een grote groep meiden van jouw leeftijd zijn! Dat is de hele lol.
Musicallessen waren wel leuk, maar omdat er fietsen te kort waren moesten ze daar met de auto naartoe. Daarna verveelde onze dochter zich vaak. Er werden nauwelijks spellen georganiseerd. Wel in het bos. Naar de kermis gaan hoort toch niet bij een kamp?!
Ik vind ook dat je het geen 4 daags kamp mag noemen als de 1ste dag pas om 14u begint.
Grote teleurstelling! Dit doen we nooit meer.

  • Algemeen 4
op 20 juni 2017 bestemming: Nederland / Gamezone, reisperiode: augustus 2016

Mijn 2 tiener zonen hebben de vorige jaren steeds een geweldige tijd gehad op het kamp van Simbo+gamezone. Er was een prima evenwicht tussen vrijheid en ondersteuning die geboden werd. Spijtig dat dit kamp niet meer wordt aangeboden en er geen alternatief aangeboden is...

  • Algemeen 10
op 29 mei 2017 bestemming: Nederland / Bergen, reisperiode: juli 2016

Veel beloven, weinig geven.... Hebben het Meidenmagazine de puin laten ruimen toen ze failliet gingen..(pluim voor het Meidenmagazine!!). Ook tijdens het kamp zijn allerlei beloofde activiteiten niet gedaan wegens "tijdgebrek...". Hoewel de leiding haar best doet kunnen ze niet omgaan met de "chemie binnen een groep".

  • Algemeen 1
op 17 februari 2017 bestemming: Nederland / Camperduin, reisperiode: juli 2017

Slecht programma, zwakke leiding
Simbo is inmiddels failliet gegaan trouwens.

  • Algemeen 4
op 3 december 2016 bestemming: Nederland / renesse, reisperiode: juli 2016

Reisleiding om de haver klap ziek door schimmel in de tent, volgende keer leiders zoeken met beter immuunsysteem! De informatie vooraf klopte niet en het gezelschap was absoluut bout. Eten was niet de pruimen als het aanwezig was (1/5 deel van de tijd). Zelf de Jumbo in de buurt maar geplunderd voor de ernstigste honger te koesteren. Kortom een heel slechte ervaring. We zouden allemaal een tafel en stoelen bij de tent hebben, komen we daar aan zitten daar 5 drugsverslaafde, analfabetische, onopgevoede, achterbakse schandaaltjes die alles hebben toegeeigend! Wat denk je dat Simbo doet: GEDOGEN. Wij denken om alles dan toch maar een beetje naar wens te maken, laten we er eentje drinken. Wat denk je dat simbo doet: FLIPPEN. 2 uitersten van simbo, slechte uitersten! Schimmel in de tenten die alsmaar groter werd, het leek wel mn maag, ook het ontbijt was bagger, in het begin sowieso karig, maar later gewoon ontbijt van een weekje of drie oud. Geen probleem toch? oh jawel, terug van vakantie en hartstikke ziek geweest van die bedorven boterhammen. Ah nog een leuk feitje, de kroegen zijn harstikke klein en bovendien spat de gezelligheid er niet bepaald vanaf. Hoe zullen we het noemen? RAMPZALIG. Elk nadeel heb zn voordeel, zou Cruijf zeggen, het noodnummer was ten alle tijde beschikbaar. En meer dan dat onze reisleidster appte ons voor het slapen gaan, how sweet :)

  • Algemeen 2
op 13 september 2015 bestemming: Engeland / Eastbourne, reisperiode:

Fantastische ervaring met Simbo, leuke groep, goed georganiseerd. Leerzaam en vooral leuk! Genoeg vrijheid, leuke uitjes, kortom voor herhaling vatbaar.

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws