Schrijf een ervaring over Simi Reizen en maak kans op mooie prijzen!

Simi Reizen

Url: https://www.simi-reizen.nl/
Aangesloten bij: SGR / VvKR / SKTB
Type reizen: jongerenreizen

Logo van Simi Reizen
Simi Reizen won in 2015 de Reisgraag award Simi Reizen won in 2016 de Reisgraag award Simi Reizen won in 2017 de Reisgraag award

Ben jij jong en hou je van actie, fun, feest en gezelligheid? Dan is een van de jongeren- of groepsreizen van Simi Reizen wellicht iets voor jou. Deze reisorganisatie specialiseert zich in het aanbieden van groepsreizen voor jongere mensen met een actief tintje. In 2015, 2016 en 2017 won Simi Reizen zelfs de Reisgraag Award voor de beste reisaanbieder van jongerenreizen.

Er is ruime keus uit reizen in allerlei landen in Europa, Azië en Amerika. Op elke vakantiebestemming zoeken ze de beste activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een outdoorvakantie in Canada of gaan voor rotsklimmen en avontuur in de Oostenrijkse Alpen. Simi Reizen biedt altijd een unieke ervaring, waarbij niet alleen de activiteiten maar ook een goede sfeer een rol speelt. Je leert de leeftijdsgenoten waar je mee op reis gaat goed kennen terwijl je geweldige ervaringen deelt.

De jongerenkampen zijn in leeftijdsklassen verdeeld waardoor je altijd met je eigen leeftijdsgenoten op vakantie gaat. De categorieën zijn 16-17 jaar, 18-22 jaar en 23-35 jaar. Simi Reizen is te vinden op Facebook en Instagram, maar kun je ook telefonisch bereiken of per email. Simi Reizen is lid van de SGR. Deze stichting staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terugkrijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt.

op 7 juli 2019 bestemming: SloveniŽ / Varpolje, reisperiode: juli 2018

Was gezellig en een top groep ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 7 juli 2019 bestemming: SloveniŽ / Varpolje, reisperiode: juni 2019

Dit was sowieso ťťn van mijn leukste reizen ooit! De locatie om te beginnen was prachtig! Er valt veel te doen, en de activiteiten zijn relatief dichtbij. Er was een winkeltje, en voor de rest alles wat ik persoonlijk nodig had! Heel erg belangrijk vind ik de groep en de reisleiding, dit maakt namelijk ongeacht van de locatie of je reis aangenaam verloopt. Ik had een topgroep! We waren vrij snel gewend en bevriend met elkaar, dit mede door onze reisleiding! De eerste dag hebben we een leuk welkom gekregen, een rondje rond de camping gemaakt en samen in het meertje gelegen. Janneke en Vera waren echt de beste reisleiding die ik mij kon inbeelden. Ik had niet verwacht dat ze zo vlotjes zouden zijn. Ze waren zeer verantwoordelijk, hebben mij geholpen overal waar ik het nodig had, hadden veel geduld, voelden heeel vertrouwd aan, en waren daarenboven toch part van de groep! Je kon merken dat ze de leiding waren, maar speelden spelletjes met ons mee, deden vlotte leuke babbeltjes, waren grappig leuk,... en dat maakt het voor mij persoonlijk fijn! Dit is in mijn ogen hoe een reisleider moet zijn! Beter dan ik mij kon voorstellen! Je merkte ook zeker dat Vera wist wat ze deed, ze goede planningen had, ... . Een chaotisch persoon zoals mij heeft zo iemand wel nodig! Vera was bijvoorbeeld altijd goed voorbereid, ze had muziek bij, wat wel leuk was, en altijd water als ik het vergat!
Hiernaast vond ik de activiteiten super gekozen! Het was variatie van in de hoogte/ bergen en het water in! Ze waren van niveau perfect voor mij! Ik ben sportief, zoek uitdagingen, maar ben zeker geen gevorderde, dus dit was uitdagend genoeg voor mij! De begeleiders van de raftgarage van de camping waren ook heel fijn en goed! Ze waren zeer professioneel, wat een veilig gevoel gaf bij de activiteiten. Omdat we niet konden raften, door het weer, werd er een vervangactiviteit geregeld, deze was zeker van hetzelfde niveau, wat ik echt fijn vond! Ook de optionele activiteiten vind ik leuk dat je dat kon doen. Ik heb voor paragliden gekozen. Dit heeft niets met Simi te maken, maar ik vind het leuk dat je de ruimte krijgt om dit te kunnen doen! Verder ben ik naar Ljubljana gegaan en ook de hikingtocht met Janneke en Vera heb ik meegewandeld. Deze laatste was een gratig activiteit en zeker de moeite waard! Ik denk dat ik nooit eerder zo ver heb gewandeld, maar door de prachtige route en het enthousiasme van Vera en Janneke, en mijn groepleden ging het met vrij gemak! :D
Over het algemeen vond ik de prijs goed te doen, en was alles zeker het geld waard! Dit was mijn eerste Simireis, maar ik weet zeker dat het niet mijn laatste zal zijn!! ... Lees meer

  • Algemeen 9
op 7 juli 2019 bestemming: SloveniŽ / Varpolje, reisperiode: juni 2019

Over het algemeen vond ik alle activiteiten goed geregeld en was de leiding zeer sympathiek. Dus over de organisatie van de reis heb ik weinig toe te voegen en ben ik zeer tevreden. Met name dat ze over het algemeen redelijk de planning nakwamen die ze hadden opgegeven bij de boeking.

De Reisleiding Janneke en Vera waren ook uitstekend. Er was orde wanneer nodig maar ze konden op het zelfde moment een goede sfeer creŽren in dien nodig.

Ons verblijf op camping Menina was ook prima. Leuke camping met een leuke staff. Hier zijn namens mij wel wat kritiek pubtjes. Ze spullen die we hebben gekregen, met name de pannen, waren niet bepaald in optimale staat, semi-onbruikbaar op zijn zachtst gezegd. Wat ik wel jammer vond aangezien het het koken wel wat vervelender maakte. Ook de koelkast die maar maximaal tot 9 graden kon koelen was verre van wat ik had verwacht. Zeker omdat die 9 graden de helft van de tijd niet werd gehaald en we bepaalde waren maar ongeconserveerd moesten consumeren. Verder in de douches, ik weet niet wat de Sloveense normen zijn maar een douchkophouder is naar mijn idee toch wel standaard, het miste wat verzorging en werden we noodgedwongen doorgestuurd naar de gedeelde douches ook al waren de douches in het hostel ongebruikt. Qua sanitair was er voor mij nog een puntje, de wc brillen waren niet goed gemonteerd op de wc's waardoor ze er telkens afvielen. Ook niet echt wat ik geraffineerd zou noemen.

Verde een puntje over het vervoer, ik weet haast zeker dat ik dit met mijn medereizigers deel, ik weet opnieuw niet of dit 'normaal' is in SloveniŽ maar ik kreeg het gevoel of de openbare weg als circuit werd gezien, waar onze bestuurders de snelheidslimieten hebben overgeschreden en er werd getelefoneerd achter het stuur. Een van mijn medereizigers heeft letterlijk een ongeluk voorkomen door het stuur van onze bus recht te trekken, terwijl onze chauffeur te druk bezig was met zijn GSM. Naar mijn idee onacceptabel.

Natuurlijk zijn dit bijzaken die niet echt direct invloed hebben op het grote plaatje hebben van de reis, naar mijn mening. Maar deze punten zijn toch wel de hele reis bij mij gebleven omdat ze wel een indruk hebben achter gelaten.

Voor de rest graag een hele duidelijke paklijst de volgende keer het voelde toch wat gebrekkig. Al snap ik wel dat je niet alles mee kan nemen, zeker in het vliegtuig niet, wat ik tevens een hele fijne manier vind om te reizen in plaats van een lange busreis.

Kortom waren de activiteiten super leuk, goed geregeld en compleet. De reisleiders echt een stel toppers en waren echt een deel van de complete ervaring, het zou niet het zelfde zijn zonder hun.

Dus bedankt voor deze ervaring de belofte van de brochure is in ieder geval nagekomen. ... Lees meer

  • Algemeen 8

Meer ervaringen

Nieuws

Vakantieverhalen / reisverslagen