Encamp

Kabelbaan Encamp Andorra
Kabelbaan Encamp Andorra

In het midden van de Andorra ligt het plaatsje Encamp, in de parochie Encamp. Encamp is een populaire vakantiebestemming onder wintersporters, omdat het skigebied Grandvalira in de buurt ligt.

Het centrum van Encamp bevat een aantal leuke toeristische bezienswaardigheden als de Santa Eulalia d`Encamp en diverse musea. Het skidorp is een vrij rustige bestemming, maar het grote skigebied Grandvalira kan met de gondellift zeer snel bereikt worden.

Heb je weinig kennis van Andorra? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Encamp
Plaatsen in de buurt van Encamp:
 • Andorra la Vella (6 km)
 • Canillo (4 km)
 • Ordino (5 km)
 • Pal (9 km)
 • Pas de la Casa (12 km)
 • Soldeu (8 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Encamp

  De Santa Eulalia d'Encamp (Encamp)

  De Santa Eulalia d'Encamp
  De Santa Eulalia d'Encamp

  De Santa Eulalia d'Encamp was ooit de grootste Romaanse kerk van Andorra. Vooral de klokkentoren uit de 11e eeuw is interessant. Deze Lombardische Romaanse toren is met zijn 23 meter nog steeds de hoogste van het land. De glas-in-lood ramen werden door kunstenaar Agustí Rios ontworpen tijdens een van de verbouwingen van de kerk. Het museum van de Heilige Kunst ligt ook bij de kerk in een bijgebouw en bevat verschillende liturgische voorwerpen en muzikale notaties.

  Museum Casa Cristo (Encamp)

  Museum Casa Cristo
  Museum Casa Cristo

  Casa Cristo is een gebouw gelegen in een oude wijk, met een museum. In het Museum Casa Cristo krijg je te zien hoe een eenvoudig gezin uit Andorra aan het eind van de 19e eeuw leefde. Het huis heeft drie verdiepingen en verschillende kamers. Al deze kamers zitten vol met kleine details die doen denken aan het dagelijks leven van toen. Hierbij kan je denken aan antieke doopjurken, stenen gootstenen en oud gereedschap. Een paar keer per jaar worden er bij kaarslicht verhalen uit het verleden verteld in het huis.

  Museum van de Heilige Kunst van Santa Euląlia (Encamp)

  Museum van de Heilige Kunst van Santa Euląlia
  Museum van de Heilige Kunst van Santa Euląlia

  Naast de Santa Eulàlia is een klein museum gebouwd dat gewijd is aan liturgische voorwerpen en heilige kunst. Merendeel van de museumstukken die daar te zien zijn komen uit de kapellen van de kerk. Een bijzonder stuk is de smeedijzeren Romaanse kandelaar van Sant Romà de Vila uit de 14e eeuw. Het is mogelijk om een rondleiding door het museum en de kerk te krijgen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Andorra bekijken.

  Vervoer

  Encamp is vanuit Nederland goed te bereiken met de auto. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Frankrijk, Perpignan. Vanuit Perpignan reis je per taxi, bus of auto naar Encamp. Eenmaal in Encamp aangekomen kan je verder reizen met het treintje van het dorp. Dit treintje brengt je naar het dalstation, hier vandaan is het nog 20 minuten met de funi-camp voordat je bovenop het Grandvalira skigebied bent.

  Heb je interesse in een reis naar Encamp? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Encamp, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Andorra? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Bekijk onze reizen naar Encamp