Duiken op Honduras

Duiken in Honduras
Duiken in Honduras

De meeste toeristen kennen Honduras van de bananen en de koffie. Maar de republiek heeft ook nog een hele andere kant. Zo kun je zeer goed duiken bij Bay Islands. Dit zijn eilanden voor de kust van Honduras, met een prachtige onderwaterwereld.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bay Islands

Islas de la Bahía, zo worden de Bay Islands ook wel genoemd. In totaal bestaat de eilandengroep uit drie grote eilanden, met daar omheen nog 15 kleine eilanden. De bekendste en grootste eilanden zijn Roatán, Utila en Guanaja. De eilanden liggen 50 kilometer van de kust van Honduras en behoren tot het één na grootste koraalrif van de hele wereld. Hierdoor komen de meeste toeristen naar de eilanden om te gaan duiken of het juist hier te leren. Je kunt hier namelijk zwemmen met kreeften, sponzen en kleurrijke vissen.

Duiken in Honduras
Duiken in Honduras

Piraten en schipbreukelingen

De oceaan rondom Bay Islands heeft een lange geschiedenis. De oorspronkelijke bewoners van de eilanden werden namelijk aan het begin van de 16e eeuw verscheept naar het vasteland om daar voor Columbus te gaan werken. Het verlaten eiland trok veel piraten aan die het eiland gebruikten als uitvalsbasis om schepen uit Spanje te overvallen voor het goud. Later verscheepten de Engelsen een grote groep Garífunas (afstammelingen van Afrikaanse schipbreukelingen) naar Bays Island. De eilanden waren tot 1859 dan ook in het bezit van Engeland.

De eilanden

Bij Roatán en Utila kan je het beste en het goedkoopste duiken. Het eiland Roatán heeft zelfs een eigen vliegveld en verschillende toeristische voorzieningen als restaurants en een nachtleven. Wil je bij Utila komen dan neem je vanaf Roatán de boot en dan ben je er binnen vier uur. Utila is wat rustiger dan Roatán en heeft een hele dorpse sfeer. Beide eilanden hebben natuurlijk prachtige stranden en kristalhelder blauw water. Via verschillende duikscholen op de eilanden zijn lessen te volgen, voor een hele goede prijs. In Utila kun je bijvoorbeeld een hostel met een duikschool in één boeken. Meestal zijn de hotels en hostels aan het water gelegen, net als de duikscholen. Op Guanaja kan je ook goed duiken, maar dit eiland is een stuk moeilijker te bereiken.

In dit filmpje zie je het Roatan Marine park 

Haaien

Eenmaal in het water kan je rondom Utila nog wel eens de bekende walvishaaien tegenkomen. De haai is compleet ongevaarlijk, maar zal wel een grote indruk op je maken. Het beest kan namelijk wel 12 meter lang worden en is daardoor voor veel duikers het hoogtepunt van hun reis. In Roatán kan je ook een speciale duik maken met haaien voor ongeveer $75. Deze duik zal zeker je adrenaline verhogen en is bij de meeste duikshops te boeken. Hier heb je wel minimaal een Openwater duikbrevet voor nodig. Bij de duik daal je af tot 17 meter, waar vervolgens de reefsharks om je heen zullen cirkelen.

Walvishaai in water Honduras
Walvishaai in water Honduras

Snorkelen

Snorkelen is ook zeker een goede optie op Bay Islands. De stranden zijn prachtig en het water is turquoise. Vanaf het strand loop je zo met je flippers en je duikbril het water in, Vervolgens kun je na je snorkeltocht heerlijk tot rust komen in een van de hangmatten tussen de palmbomen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen