Reizen in... Honduras

Suyapa Kerk, Tegucigalpa, Honduras
Suyapa Kerk, Tegucigalpa, Honduras

Honduras is een schitterend land gelegen in centraal Amerika. Helaas wordt dit mooie land tot op heden geplaagd door vele criminele straatbendes. Deze bendes bevinden zich echter in de armere streken die normaliter niet door toeristen bezocht worden. Bovendien zijn deze ook niet gericht op toeristen. Toch is het van belang deze gebieden zoveel mogelijk te mijden.

In de kustgebieden is daarnaast sprake van piraterij en drugshandel, wat ook veel criminaliteit met zich mee brengt. De toeristische voorzieningen kunnen veelal zonder problemen bezocht worden, maar men moet ten alle tijde voorbereid zijn. Met name in het noorden moet men zeer voorzichtig blijven. Grensgebieden kunnen beter zoveel mogelijk gemeden worden. Blijf voor de reis zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in Honduras. Deze informatie vind je bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Een aantal belangrijke tips ter voorbereiding en preventie:

– Loop niet te koop met dure spullen, en laat zoveel mogelijk achter in het hotel.
– Neem geen grote bedragen geld mee.
– Maak kopieën van alle belangrijke documenten en neem deze mee. Laat de originele thuis.
– Draag deze belangrijke documenten zo dicht mogelijk bij jezelf, stop het niet in een tas.

Gezondheid

Om tijdens een reis door Honduras zo gezond mogelijk te blijven, volg dan in ieder geval de volgende tips op! Ga voor meer informatie over gezondheid en vaccinaties voor de reis naar de huisarts of de GGD. Zoals in veel landen kan het water verontreinigd zijn; let hierop!
– Drink in geen geval water uit de kraan. Koop liever flessen water. Deze zijn overal te koop, ook bij het hotel. Let ook op met ijsklontjes en ijs, vermijd deze zoveel mogelijk. Indien je toch water uit de kraan drinkt, kook het dan eerst of zuiver het met speciale jodiumtabletten.
– Gebruik ook water uit flessen om je tanden mee te poetsen, het schoonmaken van voedsel en bijvoorbeeld contactlenzen.
– Eet geen rauwe groenten en drink geen ongekookte melk. Vermijd daarnaast bovendien zoveel mogelijk zuivelproducten.
– Let op met niet doorbakken vlees en schaal- en schelpdieren.
– Deze voorgaande producten zijn vaak risicovoller voor de gezondheid.

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is er altijd een kans dat er onverhoopt iets gebeurd met betrekking tot gezondheid. Zorg ervoor in ieder geval voor dat je goed verzekerd bent voor alle mogelijke onkosten die gemaakt worden in geval van ziekte of ongeval. De medische zorg in Honduras varieert per streek in kwaliteit en bereikbaarheid. Buiten grote steden zoals Tegucigalpa en San Pedro Sula is de medische zorg veelal niet toereikend in complexe situaties. De medische zorg in Honduras is lager dan de Westerse standaard.

Belangrijke telefoonnummers

Politie/ambulance/brandweer: 199

Alleen reizen door Honduras

Het wordt afgeraden om helemaal alleen te reizen in Honduras. Het voornaamste is reizen in een groep, of op zijn minst met een betrouwbare lokale gids. Zorg dat de reis bij een erkende touroperator georganiseerd is om zoveel mogelijk risico uit te sluiten. Blijf ten alle tijde op je hoede en wees goed voorbereid. Overnacht in goede hotels welke aangeraden worden door een betrouwbaar persoon of leg het van tevoren vast. Ga in geen geval wildkamperen! Zoals eerder gezegd, blijf op je hoede, vermijd de criminele zones zoveel mogelijk en neem de voorgenoemde voorzorgsmaatregelen in acht, maar bovenal: geniet van je reis!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen