Bezienswaardigheden van Honduras

Tempel bij de ruïnes van Copán
Tempel bij de ruïnes van Copán

Honduras ligt in Midden-Amerika en grenst aan El Salvador, Nicaragua en Guatemala. Het land ligt tussen de Grote Oceaan, de Caribische Zee en de Golf van Fonseca. Honduras heeft een oppervlakte van ongeveer 112.000 km² en de hoofdstad is Tegucigalpa. Maar wat zijn nu leuke dingen om te zien in Honduras? Reisgraag.nl zet een aantal bezienswaardigheden op een rijtje.

Heb je weinig kennis van Honduras? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ruinas de Copán

Copán was een groot centrum van de Maya bevolking, de oorspronkelijke bewoners van Midden-Amerika. Wat er nu nog over is, zijn de prachtige ruïnes van Copán, waar je de geschiedenis van de plaats kunt bekijken. Bij de ruïnes ligt een moderne stad met dezelfde naam als de plaats. Hier zijn hotels, winkels en faciliteiten te vinden voor de toeristen.

Maya-ruïnes van Copán, Honduras
Maya-ruïnes van Copán, Honduras

Pulhapanzák-watervallen

Er is een schitterend natuurpark met gigantische watervallen te vinden in Honduras, Pulhapanzák-watervallen genaamd. De rivier Rio Lindo valt hier wel 100 meter naar beneden en het is waanzinnig om te zien. In het nationale park kun je lekker uitrusten en genieten van tropische rijkdommen van het land.

Pulhapanzák-watervallen
Pulhapanzák-watervallen

Meer van Yojoa

Het meer van Yojoa in Honduras is het grootste meer van het land en is, inclusief omgeving, sinds 1971 een beschermd gebied. Veel vogels en vissen zijn bij het meer te zien. De omgeving telt al ongeveer 400 vogelsoorten. Waarschijnlijk is het meer van vulkanische oorsprong doordat er gesteente in de omgeving is gevonden en in het gebied komen meerdere dode vulkanen voor. In de omgeving zijn ook delen van de landbouw te vinden die de bevolking gebruikt. Hier wordt koffie, ananas en citrusvruchten verbouwd.

Zonsondergang over het meer Yojoa
Zonsondergang over het meer Yojoa

Grotten van Taulabé

De plaats Taulabé is bekend om zijn grotten die te bezoeken zijn. De eerste 400 meter is nog te doen door de trappen en het licht maar daarna wordt het een stuk lastiger. Er is nog niemand geweest die het einde van de grot heeft ontdekt. Het is de vraag of het verstandig is om verder dan 400 meter te gaan, maar die eerste meters zijn ook al een hele ervaring en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Botanische tuin Lancetilla

De botanische tuin Lancetilla ligt in de buurt van de stad Tela en is de enige botanische tuin in Honduras. Ook is het een van de belangrijkste botanische tuinen van Latijns-Amerika. De enorme tuin (1.681 hectare) heeft een natuurreservaat van 1.261 hectare en er zijn ongeveer 1.500 soorten (tropische) planten en vruchten te vinden. Je kunt er dus puur genieten van de natuur en rust.

Baai-eilanden

De baai-eilanden vormen een eilandengroep die bij Honduras hoort. Het grootste, tropische eiland van de groep is Roatán. Twee andere grote eilanden zijn Utila en Guanaja. Naast deze grote eilanden, heb je nog een aantal kleine eilanden. De eilanden zijn lang in het bezit van de Britten geweest waardoor Engels de voertaal is. Dit is best opmerkelijk aangezien in de rest van Honduras Spaans wordt gesproken. Je kunt de eilanden bezoeken en lekker even op het strand genieten van de zon.

Helderblauwe water van Roatán
Helderblauwe water van Roatán

El Cajón

Bij El Cajón ligt de El Cajón dam. Deze dam is een belangrijke energievoorziening van Honduras en is de vijfde hoogste stuwdam van Amerika. De reusachtige dam is prachtig om te zien. Ook is het grappig om te zien dat er 2 kampen gevestigd zijn waar de werknemers hun werk moeten doen om de energie op te slaan en te verwerken. De kampen zijn zo groot dat het eigenlijk een soort dorpen zijn. Hier kun je langslopen en kijken naar de grote hoeveelheid water die bij de dam te zien is.

Naast al deze bezienswaardigheden zijn nog een aantal musea en parken te zien en er zijn nog veel meer activiteiten te doen. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen als je naar Honduras gaat.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen