Eilat

Eilat, zuiden van IsraŽl, badplaats
Eilat, zuiden van IsraŽl, badplaats

Eilat ligt in het zuiden van Israël aan de Golf van Akaba, een uitloper van de Rode Zee. Eilat is een populaire badplaats. Het is er een groot deel van het jaar zonnig, en mensen die van onderwaterduiken houden, kunnen hier genieten van helder water en een rijke onderwaterfauna. Ook bij andere watersporters zoals waterskiërs, zwemmers en surfers is de stad erg populair. Het koraalrif van de Rode Zee, dat zich onder andere bij Eilat bevindt, is het noordelijkste van de wereld. Ook zwemmen er veel dolfijnen in de zee bij Eilat rond. De stad bijzonder vredig en ook daarom een populaire uitvalsbasis bij het verkennen van andere gedeelten van Israël en van Egypte en Jordanië.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Eilat
Plaatsen in de buurt van Eilat (IsraŽl) :
 • Jeruzalem (252 km)
 • Tel Aviv (277 km)
 • Nazareth (351 km)
 • Haifa (362 km)
 • Ervaringen

  op 5 januari 2012 plaats: Eilat, reisperiode: mei 2011

  Aangename plaats om te bezoeken. Ben er zelf nu een aantal keer geweest. Super goed weer,met name in mei. Hoewel er goede hotels zijn, ben ik meer van de hostels (Shelter Hostel of IYHA), voor een prikkie in het toch wat prijzige Israel. Aanraders: huur een auto en bezoek de omgeving; bijvoorbeeld Timna Park, iets verder Makhtesh Ramon (overnachten in een bedouinen tent), paardrijden in de Negev en het bezoeken van Sde Boker (woestijnverblijf/huis van Ben Gurion, tevens kun je het het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paul bezoeken (prachtig uitzicht over de Negev), bezoek natuurpark Ein Avdat en Ein Gedi, drijven in de Dode zee (Mineral Beach is een aanrader). Maar ook dichterbij Eilat: wandeltochten door Eilat Mountains, tevens de start van de Israel National Trail (een 940 km lange wandelroute door Israel van het zuiden naar Dan in het noorden), kan ook andersom worden gestart, dagtocht naar Petra (vergeet het enorme klooster niet (zo'n 45 minuten lopen voorbij het restaurant) en Wadi Rum (heb je 2 dgn voor nodig) in Jordanie, dagtocht naar St. Catherinaklooster en de Mozesberg in Sinaí, duiksport, snorkelen op Coral Beach, surfen, onderwater observatory enz enz. Genoeg te beleven. Wat ook erg leuk is, is de braderie 'savonds op de boulevard. In een gezellig sfeertje langs de kraampjes slenteren.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 7
  • Ligging 7
  op 22 december 2011 plaats: Eilat, reisperiode: december 2011

  Mooie vakantieplaats voor in de winter. Goed weer, goede hotels (Club Hotel), niet te duur. Aanraders: dagtocht naar Petra in Jordanie en duiken met Dolfijnen.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 6
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Eilat

  Dolphin Reef (Eilat)

  Dolphin Reef
  Dolphin Reef
  Kaart met locatie Dolphin Reef

  Als je graag met dolfijnen wilt zwemmen, ga dan mee met een excursie naar Dolphin Reef. Op deze plek komen veel dofijnen dagelijks samen. Hier spelen zij samen en worden zij gevoederd. Onder begeleiding van een gids kun jij met deze wilde dolfijnen zwemmen. Dit hoeft echter niet, vanaf de boot kun je de mooie dolfijnen ook alleen bekijken of eten geven.

  Natuurreservaat Yotvata Hai-Bar (Eilat)

  Natuurreservaat Yotvata Hai-Bar
  Natuurreservaat Yotvata Hai-Bar
  Kaart met locatie Natuurreservaat Yotvata Hai-Bar

  Het natuurreservaat Yotvata Hai-Bar ligt ten noorden van Eilat. Het reservaat bestaat voor het grootste gedeelte uit droog land, wel zijn er een aantal stukken in het park begroeid met bomen en planten. In het park worden lokaal uitgestorven en bedreigde diersoorten uit de bijbel gefokt. Zo wil het park ervoor zorgen dat deze dieren geherintroduceerd kunnen worden in de Negevwoestijn. Ook dieren die oorspronkelijk niet voorkomen in Israël worden hier gefokt, bijvoorbeeld de Scimitar Oryx die eigenlijk in Noord-Afrika leeft.

  Negev (Eilat)

  Negev
  Negev
  Kaart met locatie Negev

  De Negev is een woestijn in het zuiden van Israël. Deze woestijn loopt van het zuiden van Beër Sjeva tot Eilat en is zeer geschikt voor een verkenningstocht. Bedoeïen bewonen de Negev al enkele duizenden jaren. Je kunt zelf kiezen op welke manier je de Negev wilt verkennen. Zo kun je meedoen aan een leuke kamelentocht of kun je per jeep de woestijn verkennen. De gemiddelde temperatuur in de Negev is ongeveer 25 graden Celsius.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IsraŽl bekijken.

  Vervoer

  Er zijn meerdere vluchten per dag naar Sde Dov Tel Aviv (stadsvliegveld), Ben-Gurion Airport en Haifa. Internationale vluchten landen soms op Ovda vliegveld, 50 km ten noorden van de stad, dat de landingsbaan deelt met een luchtmachtbasis.

  Geschiedenis

  De stad wordt al in Tenach en dus de Bijbel genoemd. Koning Salomo zou ongeveer 3000 jaar geleden in Etsion Geber, dicht bij deze stad, een vloot hebben gevormd die onder andere uitvoer naar Ophir om er goud te halen. Tevens zou hij hier de koningin van Sheba ontvangen hebben. Deze oude stad Eilat lag waarschijnlijk echter op de plek waar het tegenwoordige Akaba (Jordanië) ligt. Archeologische vondsten uit de neolithische tijd wijzen op een nog oudere geschiedenis van de stad. In de Romeinse en Byzantijnse tijd was het een belangrijke plaats voor de verdediging van het zuidelijk deel van het rijk. Tijdens de Middeleeuwen was de stad belangrijk voor moslims die op doorreis waren naar Mekka, tijdens de hadj. De moderne stad Eilat is in 1949 gesticht, en is bij toeristen zeer in trek. In 1985 is, om de economie van de stad te stimuleren, hiervan een vrije handelszone gemaakt, waardoor o.a. taxi's en hotels goedkoper zijn dan elders in Israël.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Eilat