Nazareth

Basiliek Nazareth Israel
Basiliek Nazareth Israel

Nazareth ligt in het noorden van Israël, in Centraal Laag-Galilea. Ongeveer 10 km ten zuiden van Nazareth ligt de vlakte van Jizreël en circa 10 km naar het oosten bevindt zich de Taborberg. De stad is een belangrijk dienstencentrum voor de eigen bevolking en de gehele omgeving, met name inzake groothandel, onderwijs, regeringsdiensten, religie, amusement, horeca, welzijn, gezondheidszorg en financiën. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de stad, voornamelijk van christelijke pelgrims uit het buitenland en Israëlische dagjesmensen uit alle bevolkingsgroepen. De economie van de stad werd dan ook zwaar getroffen door het geweld tijdens de eerste en de tweede intifada, vanwege het wegblijven van christelijke pelgrims en Joodse toeristen. Nazareth bestaat uit 2 delen: de oude, voornamelijk Arabische stad, ligt in een cirkelvormig dal. Daaromheen liggen nieuwere wijken, waaronder het joodse stadsdeel Nazareth Illit.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nazareth
Plaatsen in de buurt van Nazareth (IsraŽl) :
 • Haifa (32 km)
 • Tel Aviv (88 km)
 • Jeruzalem (99 km)
 • Eilat (351 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nazareth

  Basilica of the Annunciation (Nazareth)

  Basilica of the Annunciation
  Basilica of the Annunciation
  Kaart met locatie Basilica of the Annunciation

  De Basiliek van de Aankondiging (Basilica of the Annunciation) ligt op de plek waar de engel Gabriël aan Maria verscheen om haar te vertellen dat ze het leven zou schenken aan Jezus. Onderin de basiliek ligt een grot, waar Maria zou hebben geleefd. Deze rooms-katholieke basiliek is de grootste christelijke kerk van het Midden-Oosten. In 570 werd de bouw van de eerste kerk op deze locatie gebouwd. Gedurende de eeuwen werd de kerk enkele keren opnieuw gebouwd. Uiteindelijk werd de bouw van de huidige basiliek in 1969 afgerond.

  Kerk van St. Gabriel (Nazareth)

  Kerk van St. Gabriel
  Kerk van St. Gabriel
  Kaart met locatie Kerk van St. Gabriel

  De kerk van Gabriël is de orthodoxe tegenhanger van de Basiliek van de Aankondiging. Volgens de Grieks-orthodoxen verkreeg Maria het nieuws van Gabriël toen zij water ging halen bij een put. De kerk van Gabriël is bovenop de natuurlijke waterbron van de put van Maria gebouwd. In de kerk van Gabriël zou Jezus gepredikt hebben en de komst van de Messias hebben aangekondigd. Deze kerk uit de 18e eeuw is deels ondergronds.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IsraŽl bekijken.

  Geschiedenis

  Nazareth wordt in het Nieuwe Testament genoemd als de stad waar Jezus opgroeide. Een belangrijke stad zal het niet geweest zijn. Hoewel opgravingen in de nabijheid duiden op een begraafplaats die dateert uit ongeveer 9000 v.Chr. zijn er geen verdere aanwijzingen van een vroege prehistorische bewoning. De oudst bekende opgravingen die duiden op een nederzetting stammen uit de latere Romeinse tijd (2e eeuw na Chr.). Pas in de 4e eeuw na Chr., toen het christendom een voorname plaats in het Romeinse Rijk ging innemen en de pelgrimage naar het "Heilige Land" op gang kwam, werd Nazareth een plaats met grotere betekenis. De christelijke en islamitische bevolkingsgroepen raakten in zwaar conflict en zelfs slaags over de bouw van een centrale moskee naast het centrale kerkgebouw, de Basilica van de Aankondiging of Annunciatie; op deze plek zou Maria van de engel Gabriël hebben gehoord dat zij zwanger zou raken van Jezus. Na enig twijfelen en ondanks zware druk van het Vaticaan, steunde de Israëlische regering het standpunt van de grotere islamitische bevolking om de moskee te bouwen. Maar de Israëlische regering bezweek uiteindelijk toen de Verenigde Staten, waarvan het financieel en militair afhankelijk is, zich later achter het Vaticaan schaarden.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nazareth