Haifa

Haifa vanuit de lucht gezien
Haifa vanuit de lucht gezien

Haifa ligt in het noorden van Israël, op het noordelijkste gedeelte van het Karmelgebergte en aan de Middellandse Zee. Doordat de stad deels op de berg Karmel is gebouwd, heeft men vanuit veel plekken in de stad een prachtig uitzicht op de zee. Het Karmelgebergte strekt zich van de stad uit naar het zuidoosten. Haifa heeft 2 universiteiten: de Universiteit van Haifa en het Technion - het technologisch instituut voor hoger onderwijs van Israël.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Haifa
Plaatsen in de buurt van Haifa (IsraŽl) :
 • Nazareth (32 km)
 • Tel Aviv (88 km)
 • Jeruzalem (116 km)
 • Eilat (362 km)
 • Ervaringen

  op 28 november 2013 plaats: Haifa, reisperiode: mei 2013

  Mount Carmel van waaruit er een mooi uitzicht is op de Bahaï Tempel die op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat is een aanrader.

  • Algemeen 7
  • Bezienswaardigheden 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Haifa

  Grot van Elia (Haifa)

  Grot van Elia
  Grot van Elia
  Kaart met locatie Grot van Elia

  Aan de voet van de berg Karmel ligt de zogenoemde grot van Elia. Deze tunnel is 40 meter lang, 8 meter breed en 5 meter hoog. In deze tunnel zou de profeet Elia hebben gewoond in de periode voor hij de profeten van Baäl ontmoette. De grot diende als zijn schuilplaats toen hij zich verborg voor koning Achab. De profeet Elia wordt genoemd in het Joodse geschrift de Tenach. De legende gaat dat Maria en Jozef er ook tijdelijk zouden hebben gewoond.

  Heiligdom van de BŠb (Haifa)

  Heiligdom van de BŠb
  Heiligdom van de BŠb
  Kaart met locatie Heiligdom van de BŠb

  Het heiligdom van de Báb in Haifa maakt deel uit van de heilige plaatsen van het bahá’í geloof. Deze heilige plaatsen staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het heiligdom van de Báb is de graftombe van Báb, de stichter van het bábisme. Het bábisme was een monotheïstische religie in Perzië. Uiteindelijk werd Báb geëxecuteerd. De koepel van de graftombe bestaat uit 12.000 tegels in vijftig verschillende soorten. De tegels zijn versierd met prachtig bladgoud. Het grafmonumenten wordt omgeven door prachtige tuinen en vele monumenten.

  Karmel (Haifa)

  Karmel
  Karmel
  Kaart met locatie Karmel

  De naam Karmel is afkomstig uit het Hebreeuws en is afgeleid van 'Karem El'. Karem El betekent 'wijngaard van God'. Deze berg is door haar prachtige natuur een van de mooiste bergen van Israël. In de oudheid heeft deze berg als een altaar voor verschillende goden gediend. Door haar schoonheid was Karmel voor veel profeten het symbool van vruchtbaarheid. Het gebied is mooi om door te wandelen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van IsraŽl bekijken.

  Vervoer

  Haifa is de enige stad in Israël met een metro. (In feite geen echte metro, maar een kabeltreintje onder de grond.)

  Geschiedenis

  De oudste nederzetting in de omgeving is Tell Abu Hawam, een kleine havenstad gesticht in de Late Bronstijd (14e eeuw v.Chr.). In de 3e eeuw na Chr. was Haifa een centrum waar kleurstoffen bereid werden. Door de eeuwen heen is de stad veroverd en bestuurd door Byzantijnen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomanen, Egyptenaren en Britten. Haifa's belang als havenstad groeide tijdens de Britse mandaatperiode, toen het een belangrijke havenstad werd voor de gehele regio. Sinds eind jaren '40 doet de haven alleen nog dienst voor Israël en moet het sinds de jaren '50 concurrentiestrijd leveren met Ashdod.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Haifa