Beste reistijd voor een vakantie naar Jamaica

Laatste update: 24 februari 2017 ( Geschreven op 7 september 2016 door Roos )

Seven Miles Beach in Jamaica
Seven Miles Beach in Jamaica

Op Jamaica is het het hele jaar door lekker weer. Je kunt dus eigenlijk altijd op vakantie naar dit Caribische eiland. Het is er altijd warm en redelijk vochtig, wat resulteert in prachtig groene natuurgebieden. Omdat het land een droog seizoen en een regenseizoen kent, zijn er wel perioden die minder prettig kunnen zijn dan andere perioden. Wij zochten de beste reistijd voor Jamaica voor je uit.

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Jamaica. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Jamaica, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Regen

Het regenseizoen van Jamaica loopt van mei tot en met november, waar vaak in mei, juni, september en oktober de meeste regen van het jaar valt. Deze regenbuien duren vaak geen hele dag en de zon droogt vervolgens alles snel weer op. In het regenseizoen is de kans op heftige weersomstandigheden, zoals orkanen en tropische stromen, ook groter dan in de rest van het jaar. Controleer daarom altijd voor vertrek even de huidige situatie en de voorspellingen van het weer in Jamaica.

Temperatuur

Het hele jaar door is het warm in Jamaica. Het warmst is het in het regenseizoen, waarin de gemiddelde temperatuur maximaal 30 graden is. In het droge seizoen, december tot en met april, is het gemiddeld 28 graden. Het zeewater is er ook lekker warm, waardoor er altijd gezwommen kan worden. Omdat Jamaica een eiland is, kan het er in de kustgebieden een beetje waaien. Dit zorgt voor een fijne verkoeling in de warme zon. De wind komt meestal uit noordoostelijke richting.

Drukte

Het droge seizoen is tevens het hoogseizoen van Jamaica, het is er dan drukker dan in de rest van het jaar. Vooral met kerst en Pasen zit het eiland vol toeristen. Daarnaast zijn de prijzen van restaurants en hotels in Jamaica ook hoger in het hoogseizoen. Een nadeel van een vakantie in het laagseizoen kan zijn dat hotels soms minder service bieden. Het is in dat geval slim om hierover vooraf even bij het hotel te informeren. 

Drukte op het strand van Jamaica
Drukte op het strand van Jamaica

Beste reistijd

Voor de warmte zit je op Jamaica altijd goed en kun je het hele jaar door op het strand liggen. Houd je niet van regen en wil je tropische stormen vermijden? Ga dan in het droge seizoen, tussen december en april. Denk er wel aan dat het er dan drukker kan zijn en de prijzen wat hoger zijn dan in het regenseizoen. Maar je krijgt er wel het beste weer voor terug.

Heb je interesse in een reis naar Jamaica? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Jamaica, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen