Klimaat Jamaica

Jamaica
Jamaica

Jamaica is een aantrekkelijke winterzonbestemming voor mensen over de hele wereld. Tijdens onze winter zijn de temperaturen het hoogste in Jamaica en valt er het minste regen. Zo kun je genieten van de heerlijke Jamaicaanse stranden. 
Het strand van Jamaica
Het strand van Jamaica

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat

Veel mensen denken dat er een tropisch klimaat heerst op het eiland van Jamaica, maar niets is minder waar. Jamaica heeft een tropisch savanneklimaat, kort gezegd ook wel een savanneklimaat. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 28 graden. Deze hoge temperatuur zorgt samen met de verkoelende passaatwinden voor een aangename warmte. Deze wind is afkomstig uit noordoostelijke richting en hierdoor voelt het zelden benauwd op het eiland. De wind is vooral te voelen aan de noordkust van Jamaica, aan de zuidkust wordt deze wind grotendeels geblokkeerd door de bergen. 
Montego Bay Jamaica
Montego Bay Jamaica

Droge periode

De droge periode van Jamaica is tijdens de winter, waarin de minste regen valt. Gedurende deze periode valt er minder dan 60 mm neerslag in minimaal een maand. De zonkracht is tijdens de droge periode op zijn hoogst, er kan een maximale zonkracht van 11 worden bereikt. Het is op Jamaica belangrijk om je goed tegen de zon te beschermen, vooral tijdens deze periode wordt het sterk aangeraden om je goed in te smeren en om de schaduw op te zoeken tijdens de heetste momenten van de dag. Tussen 12.00 uur en 14.00 uur zijn de temperaturen het hoogste en kan de zonkracht ook het hoogste oplopen.

Zonsondergang op Jamaica
Zonsondergang op Jamaica

Natte periode

De zon schijnt vrijwel iedere dag op Jamaica, maar dit betekent niet dat het er nooit regent. Er bestaat een redelijke kans op regen- of onweersbuien, die af en toe met bakken uit de hemel kunnen vallen. In Jamaica wordt er ook gesproken van de 'natte periode'. In deze periode valt er de meeste regen. De periode duurt van mei tot juni en van september tot en met november. Tijdens deze maanden is de kans hoog op een grijze, regenachtige dag, maar dit zal nooit dagen achter elkaar duren. De hoeveelheid regen is afhankelijk van de locatie op het eiland. Vooral in de hoge gedeelten van het eiland valt er veel regen tijdens deze natte periode. Het district Portland is het gebied waar de meeste regen valt. Daarnaast vormen de Blue Mountains, gelegen in het oosten van Jamaica, een soort scheiding tussen twee delen van het eiland. Aan de noordkant van dit gebergte valt namelijk meer regen dan aan de zuidkant. De zuidkant is het meest bezochte gedeelte van het eiland, hier vind je de parelwitte stranden en de helderblauwe zee. Daarnaast valt er hier dus ook aanzienlijk minder regen. 

Orkanen

Het eiland Jamaica is gelegen in een gebied waarin een vrij hoge orkaanactiviteit is. De meeste kans op orkanen is tijdens het orkaanseizoen, wat loopt van juni tot en met november. Vooral in september en oktober is er een verhoogde kans op orkanen. Vaak treffen de orkanen eerst andere eilanden voordat ze in Jamaica aankomen. Dit zorgt ervoor dat de orkanen vaak al sterk zijn afgenomen in hun kracht en dus minder schade aanrichten.Jamaica is een heerlijke vakantiebestemming ! We bieden er vele hotels aan van Riu, Breezes, Sandals en vele andere ketens. Vraag een gratis offerte aan !

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen