De mooiste plekken van Jamaica

Dolphin Cove in Ocho Rios
Dolphin Cove in Ocho Rios

Jamaica wordt vaak enkel gezien als bestemming voor een strandvakantie. Onterecht, als je het ons vraagt. Het land is namelijk perfect voor een rondreis. In slechts 2 uur rijd je van stad naar stad en kun je veel mooie plekken zien in een redelijk korte reistijd. Jamaica heeft prachtige watervallen, koffieplantages en groene natuurgebieden met wel 2.300 meter hoge bergen. Wil je bijzondere dieren zien? Er komen meer dan 25 vogelsoorten voor die alleen in Jamaica te vinden zijn en ook kun je leguanen, dolfijnen en krokodillen spotten. Er zijn dus veel mooie dingen te zien, maar wat zijn nu de mooiste plekken van Jamaica? In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste plaatsen: 

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Blue Mountains

De Blue Mountains zijn misschien wel het meest bijzondere dat Jamaica te bieden heeft. Dit UNESCO werelderfgoed is maar liefst 45 kilometer lang en is daarmee het langste ononderbroken bergketen van het Caribisch gebied. Door de nevel die altijd om de bergtoppen gehuld is, ontstaat er een blauwe kleur. Vandaar dat de (eigenlijk groene) bergen Blue Mountains zijn genoemd. Je kunt verschillende tours doen in de Blue Mountains, vaak gecombineerd met een bezoekje aan een van de vele koffieplantages.

Blue Mountains
Blue Mountains

Negril

Helemaal in het westen van Jamaica ligt Negril. Deze badplaats staat bekend om de Seven Mile Beach, een 11 kilometer lang wit zandstrand met romantische kliffen en kristalhelder water. Je kunt hier volledig tot rust komen. Er zijn verschillende strandtenten met livemuziek en je kunt er genieten van heerlijke cocktails. Aan de kust van Negril zijn verschillende grote hotelcomplexen te vinden, maar ook nog gemoedelijke, kleinschalige hotels.

Seven Miles Beach
Seven Miles Beach

Ocho Rios

De stad Ocho Rios wordt gezien als het groene hart van Jamaica. Er zijn parelwitte stranden om eindeloos te relaxen, maar ook zijn er verschillende activiteiten in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen met dolfijnen in de Dolphin Cove, gaan ziplinen op de Mystic Mountain of de Dunn's River Falls beklimmen. Deze watervallen storten over een route van 180 meter, op 55 meter hoogte de zee in. Erg bijzonder zijn de Dunn's River Falls door de gigantische traptreden gevormd door de natuur en de kleine lagunes die zich erin bevinden.

Dunn's River Falls
Dunn's River Falls

Blue Lagoon

De Blue Lagoon in Port Antonio ken je misschien van de film The Blue Lagoon, die hier opgenomen is. Het prachtige blauwe water verandert gedurende de dag, wanneer de zon er anders op schijnt. De kleuren kunnen verschillen van turquoise en saffierblauw tot diepblauw. Je kunt hier heerlijk zwemmen of varen op een vlot. De natuurlijke lagune is via een kleine doorgang met de Caribische Zee verbonden, waardoor het gevuld is met een mix van zoet en zout water.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Montego Bay

Montego Bay is misschien wel de populairste bestemming voor toeristen. Op Kingston na is het de grootste stad van Jamaica met zo'n 120.000 inwoners. De badplaats staat bekend om de prachtige stranden en de vele hotels en all-inclusive resorts langs de kust. Ook bij Montego Bay is een indrukwekkende lagune te vinden. De Glistening Waters geven licht in de nacht door microscopische organismen, wat zorgt voor een magisch beeld.

Montego Bay
Montego Bay


Meer zien van prachtig Jamaica? Kijk dan dit filmpje: 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen