De mooiste plekken van Jamaica

Laatste update: 1 juni 2017 ( Geschreven op 7 september 2016 door Roos )

Dolphin Cove in Ocho Rios
Dolphin Cove in Ocho Rios

Jamaica wordt vaak enkel gezien als bestemming voor een strandvakantie. Onterecht, als je het ons vraagt. Het land is namelijk perfect voor een rondreis. In slechts 2 uur rijd je van stad naar stad en kun je veel mooie plekken zien in een redelijk korte reistijd. Jamaica heeft prachtige watervallen, koffieplantages en groene natuurgebieden met wel 2.300 meter hoge bergen. Wil je bijzondere dieren zien? Er komen meer dan 25 vogelsoorten voor die alleen in Jamaica te vinden zijn en ook kun je leguanen, dolfijnen en krokodillen spotten. Er zijn dus veel mooie dingen te zien, maar wat zijn nu de mooiste plekken van Jamaica?

Reisgraag.nl bestaat al 12,5 jaar. Onze klanten geven ons een 9+ in reviews. Voor de zekerheid van onze klant zijn we lid van ANVR & SGR.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Heel veel informatie over Jamaica vind je op onze website. We hebben een ruim aanbod van vakanties naar Jamaica. Hieronder zie je een overzicht met reizen die je online kunt boeken. Als je een reis op maat wilt naar Jamaica, of je wilt hulp bij het zoeken dan kun je daarvoor gratis een offerte aanvragen.

Blue Mountains

De Blue Mountains zijn misschien wel het meest bijzondere dat Jamaica te bieden heeft. Dit UNESCO werelderfgoed is maar liefst 45 kilometer lang en is daarmee het langste ononderbroken bergketen van het Caribisch gebied. Door de nevel die altijd om de bergtoppen gehuld is, ontstaat er een blauwe kleur. Vandaar dat de (eigenlijk groene) bergen Blue Mountains zijn genoemd. Je kunt verschillende tours doen in de Blue Mountains, vaak gecombineerd met een bezoekje aan een van de vele koffieplantages.

Blue Mountains
Blue Mountains

Negril

Helemaal in het westen van Jamaica ligt Negril. Deze badplaats staat bekend om de Seven Mile Beach, een 11 kilometer lang wit zandstrand met romantische kliffen en kristalhelder water. Je kunt hier volledig tot rust komen. Er zijn verschillende strandtenten met livemuziek en je kunt er genieten van heerlijke cocktails. Aan de kust van Negril zijn verschillende grote hotelcomplexen te vinden, maar ook nog gemoedelijke, kleinschalige hotels.

Seven Miles Beach
Seven Miles Beach

Ocho Rios

De stad Ocho Rios wordt gezien als het groene hart van Jamaica. Er zijn parelwitte stranden om eindeloos te relaxen, maar ook zijn er verschillende activiteiten in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen met dolfijnen in de Dolphin Cove, gaan ziplinen op de Mystic Mountain of de Dunn's River Falls beklimmen. Deze watervallen storten over een route van 180 meter, op 55 meter hoogte de zee in. Erg bijzonder zijn de Dunn's River Falls door de gigantische traptreden gevormd door de natuur en de kleine lagunes die zich erin bevinden.

Dunn's River Falls
Dunn's River Falls

Blue Lagoon

De Blue Lagoon in Port Antonio ken je misschien van de film The Blue Lagoon, die hier opgenomen is. Het prachtige blauwe water verandert gedurende de dag, wanneer de zon er anders op schijnt. De kleuren kunnen verschillen van turquoise en saffierblauw tot diepblauw. Je kunt hier heerlijk zwemmen of varen op een vlot. De natuurlijke lagune is via een kleine doorgang met de Caribische Zee verbonden, waardoor het gevuld is met een mix van zoet en zout water.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Montego Bay

Montego Bay is misschien wel de populairste bestemming voor toeristen. Op Kingston na is het de grootste stad van Jamaica met zo'n 120.000 inwoners. De badplaats staat bekend om de prachtige stranden en de vele hotels en all-inclusive resorts langs de kust. Ook bij Montego Bay is een indrukwekkende lagune te vinden. De Glistening Waters geven licht in de nacht door microscopische organismen, wat zorgt voor een magisch beeld.

Montego Bay
Montego Bay

Heb je interesse in een reis naar Jamaica? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen.

We zijn nu geopend (tot 17.00). Heb je een vraag? Bel ons meteen op 0486-412199

Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Jamaica, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.
Zonder een budget zullen we in veel gevallen geen passend advies kunnen geven.
Jouw gegevens
* Velden met een sterretje zijn verplicht

Ons privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen