Reisadvies: is Jamaica een veilig vakantieland?

Hoofstad Kingston
Hoofstad Kingston

Wil je op vakantie naar het prachtige Jamaica? En ben je benieuwd naar het reisadvies van dit land? Het huidige reisadvies voor Jamaica luidt dat er veiligheidsrisico's zijn voor reizen naar Jamaica. Dit heeft met name te maken met de criminaliteit in de grote steden. Wil je hier meer over weten? Wij geven in dit artikel meer informatie over de veiligheid in Jamaica.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Jamaica

Jamaica is een eiland in het Caribisch gebied en heeft op het moment een oranje reisadvies. In verband met het coronavirus raadt de overheid aan alleen te reizen naar Jamaica indien dit noodzakelijk is. Daarnaast krijg je het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan bij terugkomst in Nederland.

Huidig reisadvies voor Jamaica

Onveilige gebieden in Jamaica

Jamaica is een land met veiligheidsrisico's, maar er zijn geen onveilige gebieden. Als toerist moet je vooral alert zijn op criminaliteit, met name in de grote steden zoals Kingston en de rondom liggende wijken en Montego Bay. Vermijd de volkswijken, geïsoleerde gebieden en verlaten strand.

Veiligheid in Jamaica

Jamaica is over het algemeen een veilig vakantieland. Echter zijn er een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat wij gewend zijn in Nederland. Zo komt er in Jamaica, met name in drukke plaatsen en grote steden, veel criminaliteit voor. Denk aan diefstallen en zakkenrollen. Maar ook zware criminaliteit, zoals moorden. Toeristen krijgen meestal te maken met diefstal. Het zware geweld is voornamelijk gericht op de eigen bevolking. De hoofdstad Kingston en andere toeristische plaatsen zoals Montego Bay zijn dus veilig om naartoe te reizen, maar wees te allen tijde alert op diefstal. De volkswijken in Kingston, ook wel 'downtown Kingston' genoemd, kunnen beter vermeden worden. In deze wijken is er namelijk sprake van zwaardere criminaliteit. Reizen na zonsondergang wordt afgeraden.

Montego Bay
Montego Bay

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Jamaica is een paspoort vereist. Deze moet nog minimaal zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.
  • De Nederlandse en Belgische toeristen hebben geen visum nodig om Jamaica in te mogen.
  • In Jamaica is er geen Nederlandse ambassade. De dichtstbijzijnde ambassade ligt in Havana op Cuba. In noodgevallen kan je terecht bij het honorair consulaat in Kingston.
  • Jamaica heeft een orkaanseizoen. Deze loopt van juni tot ongeveer eind oktober/november. In deze periode kunnen er tropische stormen en zelfs orkanen voorkomen. De zware stormen zijn goed te voorspellen waardoor het zelden voorkomt dat er veiligheidsrisico's ontstaan door weesomstandigheden.
  • Maak alleen gebruik van de JUTA-taxi's of taxi's die via het hotel zijn geregeld. De JUTA-taxi's zijn officieel erkend door de toeristische autoriteiten op Jamaica. De taxi's kan je herkennen aan de roze JTB-sticker.
  • Ben je van plan zelf te rijden op Jamaica? Houd er dan rekening mee dat het wegennetwerk niet goed is onderhouden en ook de bewegwijzering en verlichting slecht is. Het rijgedrag van de meeste weggebruikers is onveilig en roekeloos waardoor er jaarlijks veel verkeersdoden vallen. Het wordt niet aangeraden om zelf in de auto te stappen. Ga je wel op pad met een eigen auto, ga dan niet na zonsondergang de weg op.
  • Het gebruik, in bezit zijn of handelen van drugs is illegaal en strafbaar in Jamaica. Dit geldt ook voor cannabisproducten.
  • Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd en is een gevoelig onderwerp. Houd hier rekening mee.

Link

Informeer voor het actuele nieuws en reisadvies van Jamaica de website van de Rijksoverheid.

Accommodatietip

Wil je op vakantie naar Jamaica? In dit artikel hebben wij alle RIU-hotels op Jamaica beschreven. Het zijn stuk voor stuk pareltjes en zeker aan te raden voor een vakantie op Jamaica.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,7

Gerelateerde artikelen