Leukste excursies in Jamaica

De haven van Ocho Rios
De haven van Ocho Rios


Jamaica is een Caribisch eiland dat bekend staat om zijn reggae, Bob Marley, rum en de vele prachtige stranden. Ook de adembenemende natuur met watervallen, groene heuvels, tropische bossen en plantages zijn kenmerkend voor het eiland. Een excursie is de perfecte manier om al dit moois op het eiland te ontdekken. We geven je daarom een opsomming van de leukste excursies op Jamaica.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rondrit door de Blue Mountains

Op Jamaica kun je als excursie een rondrit door de Blue Mountains maken. Er zijn genoeg verhuurbedrijven waar je een auto, en eventueel zelfs met bestuurder, kunt huren. Het huren van een bestuurder heeft als voordeel, dat deze ook dient als gids. Tijdens de rondrit door de bergen kom je op de hoogste punten van Jamaica, waarbij je door een prachtige natuur met veel zeldzame planten en dieren komt.

Blue Mountains Jamaica
Blue Mountains Jamaica

Bezoek aan het Bob Marley Mausoleum

De reggaelegende Bob Marley heeft veel voor Jamaica betekend. In de heuvels van St. Ann ligt het dorpje Nine Mile. Dit is waar Bob Marley geboren en begraven is. Een excursie naar het Bob Marley Mausoleum is een echte aanrader. Het mausoleum is een klein museum op de top van de berg die Bob Marley iedere dag beklom om water naar zijn huis te dragen. Een groter museum, het Bob Marley Museum, is te vinden in de stad Kingston.

Bob Marley Mausoleum
Bob Marley Mausoleum

Zwemmen met dolfijnen

Voor een geweldige ervaring is het mogelijk om een excursie naar het noorden van Jamaica te maken, waar je de Dolphin Cove in het plaatsje Ocho Rios vindt. De Dolphin Cove is een park waar voornamelijk shows met dolfijnen gegeven worden. Bij Dolphin Cove heb je daarnaast zelfs nog de mogelijkheid om zelf met de dolfijnen te zwemmen. Tevens bestaat er de mogelijkheid voor het maken van natuurwandelingen in dit park. Tijdens deze wandelingen zie je een aantal bijzondere dieren, waaronder vogels, schildpadden, schelpdieren, de Iaguana hagedis en de Jamaicaanse gele slang.

Dolpin Cove
Dolpin Cove

Village Tour

Een andere prachtige excursie in Jamaica is de village tour. Deze tour gaat dwars door Jamaica. Tijdens de tour kom je door prachtige landschappen en gebieden van het eiland. De tour gaat vanuit Reasure Beach langs de weilanden naar de heuvels. De eerste grote stad op de route is Southfield. Hier zie je de kliffen die steil naar beneden lopen. Hier heb je de mogelijkheid om de vuurtoren te bezoeken van waaruit je kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

Runaway Caves

Houd je meer van geschiedenis? Dan is een excursie naar de Runaway Caves een leuke onderneming. Deze grotten bestaan uit kalksteen en werden voor het eerst in gebruik genomen door de Arawak-indianen. Verder zijn de grotten in de historie gebruikt als schuilplaats door piraten en smokkelaars. Ook schijnen de grotten een toevluchtsoord geweest te zijn voor slaven. Naar schatting zijn de grotten zo'n half miljoen jaar oud.

Runaway Bay bij de Runaway Caves
Runaway Bay bij de Runaway Caves

Dunn's River Falls

Een prachtige excursie is die naar de Dunn's River Falls. Dit is een waterval met een hoogte van 200 meter. Via stenen plateaus en een aantal meertjes stroomt hier het water naar de zee. Er is hier de mogelijkheid om onder leiding van een ervaren gids de watervallen te beklimmen. Het is wel verstandig om zwemkleding en speciale waterschoenen te dragen. Bij de Dunn's River Falls zijn kleedhokjes en toiletten aanwezig. Tevens zijn de speciale waterschoenen bij de ingang te huur.

Dunn's River Falls
Dunn's River Falls

Prospect plantation

In Jamaica bevinden zich ook een aantal plantages waar tropische producten verbouwd worden. Zo ook bij Prospect plantation, een van de oudste plantages van Jamaica. Hier worden allerlei producten verbouwd, van cassave tot bananen. Een van de specialiteiten van deze plantage is de limoenboom. Deze plantage is opengesteld voor bezoekers. Het is een erg leuke optie voor een excursie. De plantage beschikt over drie verschillende routes die verkend kunnen worden onder begeleiding van een gids. De plantage kan te paard of in een jitney verkend worden. Daarnaast biedt de plantage verschillende activiteiten aan.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen