Lesotho van A tot Z

Lesotho van A tot Z
Lesotho van A tot Z

A van armoede

Er is erg veel armoede is Lesotho. Bijna 70% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

B van backpacken

Lesotho is een mooi land om door te reizen tijdens het backpacken in Zuid-Afrika. Er zijn verschillende hostels te vinden in het land en soms kun je bij de inwoners blijven slapen.

C van christelijk

Ongeveer 90% van de bevolking is christelijk. Het overige percentage is moslim, hindoe, boeddhist of Baha'i-volgeling. Vraag gratis een offerte aan

D van Drakensbergen

De Drakensbergen is een bergketen van 1.000 kilometer op de grens van Lesotho en Zuid-Afrika. De prachtige bergtoppen reiken tot hoogtes van bijna 3.500 meter.

E van exportproducten

Lesotho exporteert voornamelijk diamanten, drank en tabak. Ook wordt er soms in levende dieren en kleding gehandeld.

F van feestdagen

Er zijn een aantal feestdagen in Lesotho. Zo wordt op 11 maart Moshoeshoe Day gevierd. Op 1 mei is het de Dag van de Arbeid en op 25 mei is het de Dag van de Helden. Op 4 oktober viert men de onafhankelijkheid.

G van geld

In Lesotho wordt met de loti betaald, maar je kunt er ook terecht met de Zuid-Afrikaanse rand.

H van hoofdstad

De hoofdstad van Lesotho is Maseru. Deze stad ligt in het westen van het land en is de grootste stad van het land.

I van inentingen

Een inenting tegen de Gele Koorts is alleen verplicht als je uit een land komt waar de ziekte heerst. Daarnaast worden inentingen tegen DTP, Hepatitis A en BMR (als je nog niet ingeënt bent) aanbevolen.

J van ?

K van kraanwater

Het is niet verstandig om kraanwater te drinken in Lesotho. Er kunnen veel bacteriën in zitten, waardoor je infecties en buikloop kunt oplopen. Het is beter om flessen water in de winkel te kopen.

L van landschap

Lesotho ligt geheel boven de 1.000 meter. Hierdoor is het landschap bergachtig met rotsvelden en diverse graslandschappen.

M van Moshoeshoe de Grote

Moshoeshoe de Grote was de eerste koning van Lesotho en leefde van 1823 tot 1870. Hij was de eerste democratische leider van Afrika. Er staat net buiten het centrum van Maseru een standbeeld van de oude koning.

N van nationale elementen

Lesotho heeft een aantal nationale elementen. Zo zijn de nationale kleuren blauw, wit, groen en de nationale dieren zijn de pony en krokodil. De nationale plant is graan en de nationale bloem is Aloë vera. Deze elementen zijn terug te zien in de vlag en het wapen van het land.

O van omgeven door 1 land

Lesotho is 1 van de 3 onafhankelijke landen (en staten) ter wereld waarbij het land omgeven is door 1 ander land. San Marino en Vaticaanstad in Italië zijn de anderen.

P van paspoort en visum

Bij een bezoek aan Lesotho heb je een paspoort nodig. Deze moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Een visum is niet nodig bij een verblijf van maximaal 14 dagen. Als je langer wilt blijven kun je in het land een visum van een maand aanvragen.

Q van ?

R van rituelen en gebruiken

De bevolking van Lesotho houdt zich veel aan (oude) rituelen en gebruiken. Deze worden uitgevoerd bij geboorte, pubertijd, huwelijk en dood. Hierbij wordt bijvoorbeeld muziek gemaakt met verschillende instrumenten.

S van Sehlabathebe National Park

Sehlabathebe National Park is het enige officiële park van Lesotho. Het landschap en de natuur zijn prachtig om te zien, maar het park is vrij moeilijk begaanbaar. Met een terreinwagen is het mogelijk om naar het park te gaan. Het is aan te raden om een gids mee te nemen tijdens de tocht, want het kan moeilijk zijn om de juiste weg te vinden.

T van talen

De officiële taal van Lesotho is Sesotho, maar er wordt ook veel Engels gesproken.

U van uurverschil

Het is in Lesotho 1 uur later dan bij ons in Nederland. Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.

V van volksgezondheid

Er komt veel HIV en AIDS voor bij de bevolking van Lesotho. Zo heeft bijvoorbeeld 50% van de vrouwen het HIV virus. Het aantal besmette mensen is een van de hoogste ter wereld. De medische voorzieningen zijn minimaal.

W van waterval

In het zuiden van Lesotho ligt de Maletsunyane waterval. De waterval is bijna 200 meter hoog en hij is van ver al te zien.

X van ?

Y van ?

Z van zon

Lesotho is een zonnig land met vaak een blauwe lucht. Gemiddeld schijnt de zon zo'n 3.250 uur per jaar, waarmee het land tot de meest zonnige plekken van het zuiden van Afrika behoort.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen