Rondreizen in Lesotho

Rondreizen in Lesotho
Rondreizen in Lesotho

Lesotho is het enige land in de hele wereld dat geheel boven de 33travel/">1.000 meter ligt. De berglandschappen zijn dan ook zeer kenmerkend voor dit land. Lesotho wordt geheel omringd door Zuid-Afrika. Een bezoek aan dit prachtige onontdekte land is dus makkelijk te combineren met een rondreis door Zuid-Afrika. Voorheen heette Lesotho Basutoland, dit is in 1966 veranderd.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cultuur en bevolking

Als je een totaal andere cultuur dan die van Zuid-Afrika wilt beleven, moet je rond gaan reizen in Lesotho. De Basatho is een zeer eigen cultuur die sterk verschilt van de andere Afrikaanse culturen. De meeste mensen leven in dorpjes in de bergen en de huizen zijn vaak rond en gemaakt van steen en riet. Bij sommige huisjes hangen vlaggen, dit betekent dat de bevolking daar iets verkoopt. Zo betekent een gele vlag dat er maisbier verkocht wordt, een witte vlag dat er sorghumbier verkocht wordt en een groene vlag vertelt dat je er groente kunt kopen. Je kunt deze dorpjes bezoeken door middel van de Basatho-pony. Dit is samen met de ezel het lokale vervoersmiddel in de bergen. Als je open staat voor de cultuur en met respect om gaat met de bevolking, is een bezoek aan de dorpjes zeker een unieke ervaring. Pas hierbij waar nodig je kleding op aan en fotografeer alleen als mensen dat goed vinden. De cultuur van Lesotho is kleurrijk en mooi om te fotograferen. De inwoners leiden een simpel en traditioneel leven. Er zijn nog vele ambachtslieden die prachtige handgemaakte producten maken als aardewerk en zilver. Kenmerkend zijn de Mokorotlo hoeden, die van geweven gras gemaakt zijn.

Het land van de duizend bergen

Als iets je bijblijft na een rondreis door Lesotho, dan zijn het wel de bergen. Het land wordt daarom ook wel 'Kingdom of the Sky' genoemd. Helemaal in het noorden liggen de hooglanden van Lesotho, die grenzen aan Drakensbergen van Zuid-Afrika. In het zuiden vind je weer de 'laagvlaktes'. Echte laagvlaktes zijn het niet, het laagste punt van Lesotho ligt nog altijd 1400 meter boven zeespiegel. Bijzonder is dat er door heel het land fossielen van dinosauriërs te vinden zijn. Lesotho is mede hierom ook historisch heel belangrijk voor Afrika. Naast fossielen vind je er ook overblijfselen van de Koi San, de vroegere bewoners van het land. Een aantal van deze archeologische plaatsen zijn opengesteld voor publiek.
Vraag gratis een offerte aan

Reisadvies en vaccinaties

Het reisadvies voor Lesotho zegt waakzaamheid betrachten. De criminaliteit in het land neemt namelijk toe en de verkeersveiligheid is laag. Er zijn twee vaccinaties verplicht: de vaccinatie tegen hepatitis A en tegen DTP. Een andere vaccinatie die verplicht is, is die tegen gele koorts. Deze is echter alleen verplicht als je een week voor je komst naar Lesotho, in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt.

Verkeer

Er wordt in Lesotho links gereden, pas hiermee op als je een auto gaat huren. De wegen zijn niet best in het land. Er zijn een aantal verharde wegen, maar de conditie van deze wegen zijn niet altijd goed. Let hierbij op loslopend vee, kuilen in de weg en mensen die op de weg lopen. Naast een auto huren kun je ook met de bus reizen. Er is een redelijk goed netwerk in Lesotho, al gaat dit wel erg traag. Er zijn minibussen die op een aantal routes rijden. Loketten zijn er niet, als je ergens heen wilt vraag je dit gewoon aan iemand. Vaak zijn ze erg behulpzaam en brengen ze je naar de goede bus. Een taxi nemen is ook nog een optie. Tussen Maseru en de grens rijden verschillende taxi's. Nadeel hiervan is dat je de taxi met vier man moet delen. Als je haast hebt kun je dus beter een hele taxi afhuren, al kennen ze dit niet zo goed.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je rondreis:

Maseru: de hoofdstad van Lesotho zit vol met bezienswaardigheden als het nationaal museum, het koninklijk paleis of het standbeeld van Moshoeshoe de Grote. Dit was de eerste koning van Lesotho.

Sehlabathebe National Park: in dit natuurreservaat zie je naast prachtige dieren ook de uitgestrekte vlaktes en mooie bergen van Lesotho. Er zijn geen wilde dieren, daarom wordt het park ook veel bezocht door toeristen om de prachtige natuur.

De Maletsunyane waterval: deze waterval is de op één na hoogste van heel Afrika. Hij is 196 meter hoog en vanaf het plaatsje Semonkong goed te zien. Vergeet je fotocamera tijdens je bezoek niet, het is een zeer fotogenieke waterval.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen