Reizen in Lesotho

de Canyon in Lesotho
de Canyon in Lesotho

Lesotho is een land dat in Afrika gelegen is. In zijn geheel wordt het omringt door Zuid-Afrika. Maseru is de hoofdstad en enige stad in het land. Andere grotere plekken zijn Mafeteng, Hlotse en Teyateyaneng. Het landschap heeft een oppervlakte van 30.355 km² en hier wonen 2.131.000 mensen. Sesotho is de officiële taal, maar ook Engels wordt hier gesproken. Vanaf 1966 is Lesotho onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.

Er zijn vele berggebieden te vinden in het land. Het staat dan ook bekend om zijn ongerepte natuur en de hoogte, die geheel boven de 1.000 meter ligt. Daarnaast zijn er ongeveer 280 vogelsoorten te vinden, wat Lesotho tot een waar vogelland maakt. Lesotho heeft een gematigd klimaat. Gedurende het jaar liggen de temperaturen in de zomer rond de 25 graden en in de winter rond de 15 graden. Het landschap is uitgestrekt en erg geschikt voor wandelingen. Verder zijn er 3 dammen, een aantal watervallen en een nationaal park (Sehlabathebe) te vinden in het land, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Als je een reis naar Lesotho gaat maken, is het belangrijk om iets te weten over de vaccinaties die je nodig hebt en de algemene gezondheid in het land, de alarmnummers die je voor noodgevallen kunt bellen, hoe veilig het is om alleen te reizen in Lesotho en de criminaliteit die zich hier afspeelt. In dit artikel besteed Reisgraag.nl aandacht aan deze punten.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Verplichte inentingen zijn er niet in Lesotho. Wel is het nodig een vaccinatie te nemen voor gele koorts als je maximaal tien dagen eerder in een gebied bent geweest waar deze ziekte voorkomt. Er zijn echter wel bepaalde vaccinaties aan te raden, namelijk tegen DTP en hepatitis A. Daarnaast zijn er nog een aantal optionele, onverplichte inentingen zoals buiktyfus, tuberculose, hepatitis B en rabiës.

In Lesotho komt de ziekte malaria weinig voor, dat komt omdat het koninkrijk zo hoog ligt. Hiv/Aids is wel een probleem in het land en behoort dan ook tot de landen met het hoogste percentage Hiv-geïnfecteerden in de wereld. Voor gezondheid kent Lesotho nauwelijks risicogebieden. De gezondheidszorg is minimaal in het land, voor goede medische zorg kun je het beste naar Zuid-Afrika gaan.

Kraanwater is in principe te drinken in Lesotho, maar voor de zekerheid kun je beter flessen water kopen.

Belangrijke telefoonnummers

Als je in geval van nood hulp nodig hebt van de politie, brandweer of ambulance kun je onderstaande alarmnummers bellen:

Politie: (266)5888-1010
Brandweer: (266)5888-1544
Ambulance: lokale nummers Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen in Lesotho

Lesotho is niet het veiligste land om alleen heen te reizen, maar het is wel mogelijk als je de nodige maatregelen neemt en oplettend bent. De criminaliteit in het land neemt toe, de verkeersveiligheid is laag en de wegen zijn slecht. Berovingen waar geweld aan te pas komt, waaronder car-jacking, nemen toe. Dit gebeurt vooral in de hoofdstad Maseru. Het is daarom beter als je in de avonden van de straten wegblijft. Ook is het verstandig als er overdag iemand met je mee gaat, zodat je niet alleen over straat loopt. Daarnaast kun je een privéchauffeur nemen, die je naar de plekken brengt waar je heen wilt. Als je er toch voor kiest individueel te reizen en de straat op te gaan, wordt het sterk aangeraden om goed op te letten, geen waardevolle spullen mee te nemen en niets uit te lokken. Als je reist met een auto, is het voor je eigen veiligheid af te raden om ritten buiten de hoofdstad Maseru te ondernemen na zonsondergang. Er bestaat hier nauwelijks openbaar vervoer en hetgeen wat er is, is van slechte kwaliteit. Burgeroorlogen en apartheid zijn nauwelijks bekend in Lesotho, omdat het land door de hoge bergen vrij afgesloten van Zuid-Afrika ligt.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen