Top 5 bezienswaardigheden van Lesotho

Lesotho
Lesotho

Diep verscholen tussen de bergen ligt het onafhankelijke ministaatje Lesotho als een eiland midden in Zuid-Afrika. Het prachtige land wordt volledig ingesloten door Zuid-Afrika, maar deze oase van rust wordt beschermd door de steile omringende bergtoppen. Meer dan duizend meter boven de zeespiegel gelegen, heeft Lesotho toepasselijk de bijnaam ‘Kingdom of the Sky’. Laat je betoveren door de volgende schitterende bezienswaardigheden die je bij een bezoek aan dit land zeker niet mag overslaan!

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sani pas

Één van de hoogste en meest spectaculaire autoritten in zuidelijk Afrika is die naar de Sani pas. Het gebied rond de Sani pas wordt ook wel het dak van Afrika genoemd. Het hele jaar door is het een ideale plek om te hiken en in de winter kun je in dit gebied zelfs skiën. Vroeger was de Sani pas niet meer dan een modderig bergpad, dat bergbewoners maar eens in de zoveel tijd afdaalden. Maar in de jaren vijftig van de vorige eeuw werd er een weg aangelegd, waardoor het pad iets beter begaanbaar werd. Maar omdat de route steil en gevaarlijk is, kon de pas bijna uitsluitend met vierwiel aangedreven auto’s overgestoken worden en dat is tegenwoordig nog zo. De Sani pas is in ieder geval bij iedere weersomstandigheid een leuke dagtrip, waar je kunt genieten van de mooiste uitzichten op het hoogste puntje van zuidelijk Afrika.

Thaba Bosiu

Voor de inwoners van Lesotho is Thaba Bosiu de belangrijkste historische plek van het land, want zij geloven dat deze platte bergtop de geboortegrond van hun koninkrijk is. De in het westen van Lesotho gelegen berg, die een soort kleine Tafelberg is, heeft bovendien vanwege zijn historisch belang een plekje op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In 1824 vestigde Koning Moshoeshoe I zich op de berg, die tot dat moment op zoek was naar een plek in de hooglanden van het huidige Lesotho waar hij de vechtende stammen in de laaglanden kon ontglippen. Tegenwoordig wordt hij nog steeds de vader der natie genoemd. Het fantastische uitzicht boven is de grootste aanrader om de top van de berg te bezoeken. Verder zijn er nog enkele ruïnes van gebouwen die tot de Koninklijke nederzetting behoorden te zien en kun je de sobere graven van Moshoeshoe I en zijn opvolgers bezichtigen. Vraag gratis een offerte aan

Sehlabathebe National Park

Dit enige officiële nationale park van Lesotho ligt helemaal afgelegen in het uiterste zuidoosten van het land. Het Sehlabathebe National Park wordt gekenmerkt door diverse mooie zandstenen rotsformaties en meerdere rivieren die door het bergachtige gebied stromen. Hoewel het park helaas redelijk moeilijk begaanbaar is en er in Sehlabathebe weinig wilde dieren te spotten zijn, is het park wel van ongekende schoonheid. Ook is het in zuidelijk Afrika één van de mooiste natuurgebieden om te wandelen.

de Canyon
de Canyon

Semonkong & Malealea

Niet alleen is de Semonkong waterval de hoogste van Lesotho, maar ook de hoogste in heel zuidelijk Afrika. Het water klettert hier van tweehonderd meter hoog naar beneden in een klein meertje en laat in de warmere maanden daarbij een wolk van opstijgende mist achter, wat een prachtig gezicht oplevert. Het mooie aan de Semonkong waterval is dat het prachtige natuurwonder (nog) niet door menselijke tussenkomst is aangetast. Het mooiste uitzicht op deze schitterende muur van vallend water heb je dan ook vanaf één van de natuurlijke plateaus aan de overkant van de waterval. Het gebied rondom Semonkong is voornamelijk erg geliefd bij wandelaars en de nabij gelegen stad Malealea wordt dan ook vaak als uitvalsbasis gebruikt voor het maken van hiketochten.

Katse Dam

Deze 180 meter hoge en kilometers lange dam ligt in het noordwesten van Lesotho en loopt over de Malibamatso rivier. De Katse Dam werd in 1997 gebouwd in het kader van het Lesotho Highlands Water Project en vormde daar een belangrijk onderdeel van. Helaas heeft een groot deel van het landschap plaats moeten maken voor het immense bouwwerk, maar de meeste omliggende dorpen konden gelukkig worden ontzien. Tijdens een tour is het mogelijk de damwand van de Katse Dam te verkennen, wat voor mensen met hoogtevrees een hele uitdaging zal zijn. Wie besluit zich niet aan de hoogte te wagen, kan nog in het bezoekerscentrum een tentoonstelling over de bouwwerkzaamheden van het grootschalige project bezichtigen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen