Sehlabathebe National Park in Lesotho

Sehlabathebe National Park in Lesotho
Sehlabathebe National Park in Lesotho

Het Sehlabathebe National Park is eigenlijk het enige officiële nationale park in heel Lesotho. Bij een nationaal park denk je vaak aan ruige safari's en het spotten van olifanten en leeuwen, dit is echter niet zo in het Sehlabathebe. Het is een moeilijk begaanbaar park maar met een ongekende schoonheid. Ook is er niet veel spectaculair wild te zien. Bij wandelaars is het wel erg populair door de prachtige maar vreemde rotsformaties, de graslanden en de opvallende bergen.

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het park

Sehlabathebe is het oudste en enige park in Lesotho en is opgericht op 8 mei 1969. Het park maakt deel uit van het grotere Maloti-Drakensberg Transfrontier Conservation Area. Het is gelegen in het zuidoosten van Lesotho en zo'n 6500 hectare groot. Sehlabathebe heeft een gemiddelde hoogte van 2.400 meter en bestaat voornamelijk uit graslanden en prachtige bergen. Het heeft een groot ecosysteem en zorgt onder andere voor het versterken van het zoetwater in Lesotho. De grootste attractie van het park zijn niet de dieren, maar de eenzaamheid en de uitzonderlijke rust die je er vindt. Voor de wandelaar maar ook voor mensen die rust zoeken is dit dus een perfecte plek. Vissen kun je ook goed in een van de vele kleine meren die het park rijk is. Vooral forel vissen is erg geliefd bij de vissers. Vogelspotters zitten hier ook goed, het is een groot rijkdom van vogels. Ook andere kleine zoogdieren komen voor in het park.

Sehlabathebe bezoeken

Als je Sehlabathebe wilt bezoeken, dien je dat te doen met een 4x4 terreinwagen of te voet. Als je niet met een 4x4 komt, kom je zeker vast te zitten. Zeker als het hard geregend heeft in het gebied, kun je er zelfs nog met een terreinwagen vast komen te zitten. En hulp vinden in die uitgestorven wildernis is niet makkelijk. Het park ligt namelijk redelijk afgelegen, maar hierdoor is de schoonheid en de kracht van het park wel bewaard gebleven. Wandelend kun je het park ook bereiken. In het noordoosten van het land start je op de Sani Top. Vanuit hier trek je in zo'n drie dagen naar het zuiden toe. Deze wandeling wordt the Top-of-the-Berg hike genoemd. Door het park loopt de Oranje rivier. Het is een roemruchtige rivier die ontspringt in de centrale hooglanden en weer uitkomt in de Indische Oceaan. Ook de zandstenen rotsformaties zijn een kenmerk van het park en echt prachtig om te zien. Tijdens je bezoek aan het park zijn die dan ook niet te missen. Vraag gratis een offerte aan

Gidsen

Het is verstandig om tijdens je wandeltocht een gids in te huren. Rondom de ingangen van het park zijn genoeg mannen te vinden die je voor een paar dagen willen rondleiden. De weg is namelijk erg moeilijk te vinden in het park en zeker als het slecht weer wordt, verdwijnt je oriëntatie snel. Het weer is zeer onvoorspelbaar in Sehlabathebe, dichte mist kan bijvoorbeeld opeens opdagen.

Kamperen

Tijdens je wandeling of rondrit per terreinwagen is het natuurlijk fantastisch om te kunnen overnachten in dit prachtige park. Sehlabathebe heeft een aantal kleine kampen waar je kunt kamperen, maar het is natuurlijk nog leuker om op eigen houtje te gaan kamperen. Het park leent zich hier namelijk uitstekend voor. Er zijn geen gevaarlijke dieren als luipaarden, leeuwen en olifanten zodat het veilig is om er te slapen. Het is wel verstandig een kampvuurtje te stoken tijdens je verblijf. Hiermee houd je de schichtige jakhalzen op nog meer afstand. Als je niet zo avontuurlijk bent, zijn er ook vaste accommodaties te vinden in het park.

Paardentrek

Heb je geen terreinwagen of heb je geen zin om die einden te moeten lopen? Kies er dan voor om het park te verkennen per paard. De paardentrek van Sehonghong naar Sehlabathebe is bijvoorbeeld een bijzondere tocht. Drie dagen lang hobbel je door de ruige bergketens en prachtige landschappen. Vooral de klim naar de Makaoneng van 3.000 meter is een pittige klim. Het is zeker een aanrader en je ziet het park weer eens vanuit een totaal ander oogpunt dan wanneer je wandelt of met de auto gaat.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen