Nationale parken in Lesotho

Lesotho
Lesotho

Lesotho heeft eigenlijk maar twee nationale parken. Dit zijn het Sehlabathebe Nationaal Park en het Tsehlanyane Nationaal Park. Hiervan is het Sehlabathebe het oudste park en is Tsehlanyane wat onbekender, maar ook zeker de moeite waard. Bij een reis door Lesotho mag een bezoek aan een van de twee parken, of beide, zeker niet ontbreken!

Heb je weinig kennis van Lesotho? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sehlabathebe Nationaal Park

Het op 8 mei 1969 opgerichte Sehlabathebe Nationaal Park is het oudste en enige officiële park van Lesotho. Het ligt in het zuidoosten van Lesotho en is ongeveer 6.500 hectare groot. Als je graag wilde dieren wilt spotten zit je echter niet goed in dit park. Veel spectaculair wild is er namelijk niet te spotten, je moet het hier meer van de prachtige natuur om je heen hebben. Hierdoor is het ook een van de mooiste plekken in Afrika om te wandelen. Door de hoogteverschillen heb je ook nog eens prachtige uitzichten over de Drakensbergen. Gemiddeld heeft het park een hoogte van 2.400 meter. Ook de graslanden, opvallende bergen en vreemde rotsformaties zorgen voor een prachtig landschap.

Terreinwagen
Als je het park met een voertuig wilt betreden, kan je dat het beste doen met een 4x4 terreinwagen. Als je dit niet doet, kom je onderweg waarschijnlijk vast te zitten. Vanuit de auto kan je van de prachtige natuur genieten en ondertussen vogels spotten. Vogelspotters zitten hier namelijk ook goed, er zijn veel verschillende soorten vogels te spotten. Ook zijn er een aantal kleine zoogdieren die in het park voorkomen. Het gebrek aan de aanwezigheid van mensen, de stilte en de rust maakt Sehlabathebe tot iets fascinerends.

Tsehlanyane Nationaal Park

Tsehlanyane Nationaal Park ligt aan de voet van het Maluti-gebergte en maakt net als het Sehlabathebe Nationaal Park deel uit van de Maluti-Drakensberg Transfrontier Conservation Area. In totaal bestaat het park uit meer dan 5600 hectare aan ruige bergen en inheemse bossen. Deze inheemse bossen zijn een van de weinig overgebleven bossen in Lesotho. Het zeer zeldzame ‘fynbos’, dat nergens anders in de wereld voorkomt, is hier ook te vinden met meer dan 220 plantensoorten. De hoogtes in het park variëren van 1.940 meter tot 3.112 meter en daardoor heb je in dit park ook weer prachtige uitzichten over het berglandschap. Bijzonder zijn de 4 grote rivieren die door het park stromen met tal van watervallen. Hiervan bevriezen er zelfs een aantal in de winter. Zo is er ook een vallei met meer dan 16 diepe zwemgaten waar je heerlijk in kunt afkoelen. Deze gaten liggen over een afstand van 5 kilometer, waar verschillende tochten langs worden georganiseerd. In het Tsehlanyane is genoeg te beleven en te zien, maar ook als je van de rust wilt genieten zit je hier goed.

Dieren
In dit park zijn ook weer geen grote wilde dieren te vinden. Wel heb je er 24 kleine tot middelgrote zoogdieren die in de hooglanden leven. Een aantal hiervan zijn de Afrikaanse wilde kat, het stekelvarken, de caracal, de rock hyrax, de ijsrat, de otter en de baviaan. Vogels zijn er hier ook genoeg, in totaal leven er 69 soorten, waardoor vogelspotters ook hier weer goed terecht kunnen. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen