Citytrip Beiroet

Beiroet Libanon
Beiroet Libanon

Wil je in plaats van een standaard citytrip een keer een originele citytrip? Wat dacht je van Beiroet! De Libanese hoofdstad scoort zeer hoog in de lijsten met best bewaarde reisgeheimen en is daarom ideaal voor een spectaculaire maar ook hippe citytrip!

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De heropbouw

Nog niet zo lang geleden zorgde een vijftien jaar durende burgeroorlog ervoor dat het stadscentrum van Beiroet in puin veranderde. De heropbouw is daarentegen spectaculair te noemen. Bijna het hele centrum is weer heropgebouwd en ziet er weer prachtig uit. Het barst er bovendien van de restaurants, terrasjes en nachtclubs. Beiroet was vroeger een plaats waar je niet zo snel heen zou gaan, maar nu de politieke toestand redelijk stabiel is wil het zijn vroegere imago weer terug te krijgen. Luxe designhotels, nieuwe winkels en een prikkelend nachtleven zorgen ervoor dat Beiroet weer 'het Parijs van de Oriënt' is geworden. Je vooroordelen en clichés over het Midden-Oosten zullen hier volledig tenietgedaan worden. Op de Corniche promenade lopen meisjes hun gebruinde benen te showen in minirokjes, terwijl verderop vrouwen in zwarte boerka's naar de vissers aan het kijken zijn. 's Nachts kan je genieten van het overweldigende nachtleven van Beiroet, er loopt 's nachts in het weekend zelfs evenveel volk op straat als overdag.

Bezienswaardigheden

Tijdens je citytrip in Beiroet kom je verschillende musea, gebouwen en monumenten tegen. Je bezoek aan Beiroet is natuurlijk niet compleet als je niet één van deze bezienswaardigheden hebt bezocht. De volgende zijn zeker de moeite waard:

Cederpark
Dit park staat bekend om de vele cederbomen die er te vinden zijn. Naast de bomen vind je er ook talloze kloosters die zijn uitgehouwen in de rotsen. De wandelroutes in het park brengen je langs alle mooie plekjes en uitzichten.

Grotten van Jeita
Een prachtig natuurverschijnsel zijn de Grotten van Jeita. Per boot of te voet maak je een sprookjesachtige tocht door de grotten die zeer mooi verlicht zijn. Je hebt de lower grotto, waar je met een bootje door kunt varen, en de upper grotto, waar je door kunt lopen.

Nationaal Historisch Museum
Het Nationaal Historisch Museum in Beiroet heeft een indrukwekkende collectie met archeologische schatten. Hierdoor is het tevens het belangrijkste museum met archeologische vondsten in Libanon. In totaal toont het meer dan 1.300 voorwerpen van de Prehistorie tot en met de Middeleeuwen.

Sursock Museum
Hedendaagse Libanese kunst kan je bekijken in het Sursock Museum, dat werd gebouwd door de Sursock familie in de 19e eeuw. Het was oorspronkelijk eigenlijk een privé-villa van de Libanese staat, maar is toen omgetoverd tot een van de meest populaire kunstmusea in Beiroet. Erg beroemd zijn de tentoonstellingen over Japanse prentkunst en islamitische kunst.

Vervoer

De makkelijkste manier om te reizen in Beiroet is met het openbaar vervoer. De goedkoopste optie is de minibus. Je kan op ieder moment opstappen in dit busje en het is een vervoersmiddel dat vooral door de lokale bevolking wordt gebruikt. Je zegt de chauffeur je bestemming en die brengt je er heen, wel moet je vaak staan in de busjes en wordt er lomp gereden. Een andere optie is de taxi, die ook niet duur is.

Geld en taal

In Beiroet betaal je met de Libanese pond, maar meestal kan je ook overal met de Amerikaanse dollar betalen. Geldautomaten geven zowel dollars als ponden. In heel Libanon is de voertaal Arabisch, maar iedereen spreekt vaak ook Engels of Frans.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen