Top 5 bezienswaardigheden Libanon

Top 5 bezienswaardigheden Libanon
Top 5 bezienswaardigheden Libanon

Libanon ligt aan de oostkust van de Middellandse Zee. Het is een klein, dichtbevolkt land en behoort tot de Arabische Liga. Het grondgebied is in al die jaren de thuisbasis geweest van de Feniciërs, Assyriërs, de Perzen, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en de Fransen. Al deze verschillende volkeren hebben hun sporen achtergelaten waardoor Libanon nu een bijzonder cultureel geheel is. Lees hier de top vijf van bezienswaardigheden in dit bijzondere land.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Beiroet

Beiroet is de hoofdstad van Libanon. Vanwege haar allure stond de stad vroeger bekend als Parijs van het Oosten. Helaas is Beiroet tijdens de Libanese burgeroorlog compleet verwoest. De laatste jaren doet de stad zijn best om iets van zijn oude grandeur terug te krijgen. Grote delen zijn al gerestaureerd in authentieke stijl. De museumliefhebber kan hier zijn hart ophalen in het Nationaal Historisch Museum, het Sursock Museum met hedendaagse Libanese kunst of in het museum van de American University Beirut. Bezoek ook de biologische boerenmarkt Souk el Tayeb en drink wat in een van de cafés aan de drukbezochte boulevard Corniche.

2. Grotten van Jeita

Op 18 kilometer van Beiroet liggen de Grotten van Jeita. Ze behoren tot de mooiste grotten ter wereld en sinds ze in 1958 zijn ontdekt zijn ze een grote toeristische trekpleister. De grotten zijn onderling verbonden en zijn wel negen kilometer lang. Je vindt er de grootste stalaciet ter wereld en sommige vertrekken zijn wel 100 meter hoog. Je kunt er doorheen wandelen of een boottochtje maken over de ondergrondse rivier die door de grotten loopt. In de maanden januari tot en met maart kan de 'lower' grot, waar je een boottochtje kunt maken, gesloten zijn in verband met een te hoge waterstand.

Vraag gratis een offerte aan

3. Byblos

De geschiedenis van het historische Byblos gaat ver terug. Al voor het Griekse en Romeinse Rijk was het een machtige en onafhankelijke staat. Tijdens de overheersing van de Egyptische farao's in de derde en tweede eeuw voor Christus was het de religieuze en commerciële hoofdstad aan de Fenicische kust. De stad kreeg de naam van de Grieken vanwege de handel in papyrus. Byblos betekent namelijk 'boek' in het Grieks. Omdat de heilige geschriften van het christendom hier op grote schaal werden gekopieerd gaan er verhalen dat de naam Bijbel afkomstig is van Byblos. In de twintigste eeuw zijn er veel opgravingen gedaan en vanwege de ruïnes van de succesvolle beschaving die hier heeft gewoond is Byblos in 1984 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel, de kerk, het Romeins amfitheater en de Egyptische tempels, waarvan de oudste uit de vierde eeuw voor Christus stammen.

4. Tyrus

Tyrus ligt in het zuiden van Libanon. Ook deze stad is in 1984 door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard wegens de historische waarde. Het totale oppervlakte van de ruïnes beslaat 15 hectare. Je kunt de archeologische opgravingen op de zuidpunt van het schiereiland bezichtigen. Loop over de monumentale straat, die geflankeerd wordt door poorten, naar de zee. Ook zijn er een arena en kathedraal gevonden, beiden uit de 4e eeuw. Ten zuiden van de moderne wijk El Bass vind je een grote begraafplaats uit de 2e eeuw. Ook zie je hier het Hippodroom, de grootste en best bewaarde renbaan ter wereld. Op de tribunes konden circa 20.000 toeschouwers de paarden aanmoedigen.

5. Al Shouf Cedar Nature Reserve

Het Al Shouf Cedar Nature Reserve is een natuurreservaat in het Chouf disctrict. Het ligt op de helling van de berg Barouk. Het reservaat is 550.000 hectare groot en beslaat 5,3% van het gehele oppervlak van Libanon. Het is een belangrijk gebied voor vogels en ecotoerisme. Het reservaat staat bekend vanwege de inzet om de boom de Libanonceder te redden. De ceder is erg belangrijk geweest in de geschiedenis van Libanon omdat het daardoor een goede handelspartner was van Egypte, dat geen hout had. In het park vind je 200 vogelsoorten, 32 zoogdieren en 500 plantensoorten. Het park is uitermate geschikt om vogels te spotten, te wandelen of te mountainbiken.
Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen