Mooiste films over Libanon

Beirut in Libanon
Beirut in Libanon

Libanon is een klein, dichtbevolkt land aan de oostkust van de Middellandse Zee. Het land kent een boeiende geschiedenis, waarover veel films zijn gemaakt. Het was moeilijk om uit alle films over Libanon de mooiste te kiezen, maar dit artikel geeft je een overzicht van een aantal van de mooiste films over Libanon.

Let op: Als je de films wilt kijken, verraadt dit artikel misschien de verhaallijnen.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Lebanon (2009)

Genre: Drama/oorlog

Deze film gaat over de Israëlische inval in Libanon in 1982. De film is geregisseerd door Samuel Maoz. Samuel Maoz was zelf dienstplichtig militair en heeft zijn eigen ervaringen en herinneringen dan ook als basis voor de film gebruikt. Lebanon werd zeer goed ontvangen en won enkele filmprijzen. De film gaat over vier dienstplichtigen, die op 6 juni 1982 Libanon binnenrijden om een infanterie-eenheid te ondersteunen. Gedurende de hele film wordt het viertal steeds vanuit de tank in beeld gebracht. In deze film zie je hoe het viertal probeert om hun eigen veilige gebied te bereiken. In het filmpje zie je de trailer van Lebanon.

Sous les Bombes (2007)

Genre: Drama/romantiek

Sous les Bombes (Under the Bombs) speelt zich af aan het einde van de Libanese oorlog in 2006. De film gaat over de Libanese moslima Zeina Nasrueddi die haar zoon probeert te vinden, nadat Libanon is gebombardeerd. Zeina woont in Dubai met haar man en zoon. Door huwelijksproblemen tussen Zeina en haar man logeert haar zoon bij Zeina's zus Maha. Als Libanon gebombardeerd wordt, reist Zeina naar Libanon om haar zoon en zus te gaan zoeken. Om ze te vinden huurt zij de Libanese taxi chauffeur Tony in. Gedurende de film leren deze twee elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze de verwoesting van de oorlog. De hoofdrollen van deze film zijn voor Nada Abou Fahrat en Georges Khabbaz. In het filmpje hieronder zie je de trailer van Sous les Bombes.

Vraag gratis een offerte aan

West Beyrouth (1998)

Genre: Drama/oorlog

Het in 1998 uitgebrachte drama West Beyrouth gaat over de Libanese burgeroorlog in 1975. Beirut werd toen opgedeeld in Oost-Beirut en West-Beirut en er kwam een scheidingslijn tussen de moslims en de christenen. Deze film gaat over hoe de oorlog invloed heeft op de levens van de scholieren Omar en Tarek. Aanvankelijk vinden zij de oorlog spannend en worden zij erdoor gefascineerd. Zij hebben immers geen school en de oorlog is een interessant tijdverdrijf. Langzaam maar zeker krijgt de oorlog steeds meer grip op hun levens. De film is geregisseerd door de Libanees Ziad Doueiri. 

Caramel (2007)

Genre: Drama, comedy

De film Caramel gaat over de levens van vijf vrouwen die in een schoonheidssalon in Beirut werken. Deze vijf vrouwen vertrouwen en delen hun geheimen met elkaar. Regisseuse Nadine Labaki speelt zelf ook mee in de film. De vijf vrouwen hebben allen hun eigen zorgen: een van hen is geen maagd meer voor haar huwelijke, een ander valt op vrouwen en een van hen geeft haar eigen carrière op om voor haar zieke zus te zorgen. De titel verwijst naar de karamel die de vrouwen in de schoonheidssalon gebruiken. Caramel ontving drie prijzen op het International Filmfestival van San Sebastian. In het filmpje hieronder zie je de trailer van Caramel.

Le Cerf-volant (2003)

Genre: Drama

Le Cerf-volant (The Kite) is een Libanees drama uit 2003. Dit drama vertelt het verhaal van de 15-jarige Lamia die verliefd is op een Israëlische soldaat, maar die is uitgehuwelijkt aan haar neef. Lamia woont in een dorp in Zuid-Libanon. Haar neef woont in een deel van Libanon dat bezet is door Israël. Door de spanningen rond deze grens is het zeer moeilijk om deze zomaar over te steken. Uiteindelijk wordt Lamia met tegenzin naar haar neef Sammy gestuurd en steekt zij de grens over. Na enige tijd blijkt dat het huwelijk niet lekker loopt en geeft Lamia toe dat ze verliefd is op een ander. Ze is verliefd op de soldaat Youssef, die gestationeerd staat bij de grens tussen de twee delen van Libanon. Sammy stuurt haar terug naar haar dorp en scheidt van haar. Aangekomen in haar oude dorp, wordt Lamia veracht omdat ze gescheiden is. De film heeft een open en vaag einde, maar het lijkt erop dat Lamia eindelijk bij Youssef is.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen