Rondreizen in Libanon

Rondreizen in Libanon
Rondreizen in Libanon

Libanon is een land gelegen in het Midden-Oosten en grenst aan Syrië, Israël en de Middellandse Zee. Het land telt ongeveer vier miljoen inwoners en de hoofdstad is Beiroet. Libanon behoort tot de Arabische wereld en de officiële taal is dan ook Arabisch. Andere talen die er gesproken worden, zijn Frans, Armeens en Engels. 60% van de inwoners is moslim en 39% is christelijk. De Libanese keuken kent veel bekende gerechten en ook het uitgaansleven in het land is beroemd in andere landen van de Arabische wereld. Wil je een rondreis maken door Libanon, dan zijn er enkele zaken waar rekening mee gehouden moet worden en er zijn dingen die je echt niet mag missen.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Hier wordt besproken of een visum nodig is voor een bezoek aan Libanon en welke inentingen er worden aanbevolen. Ook komt het vervoer in het land aan bod, evenals de bevolking en het klimaat dat in het land heerst.

Visum & inentingen
Voor een bezoek aan Libanon is een visum vereist. Deze wordt afgegeven als je het land binnenkomt. Tevens moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn vanaf de eerste dag dat je het land bezoekt.

Ben je in de zeven dagen voor het bezoek aan Libanon in een land geweest waar gele koorts voorkomt? Dan is een vaccinatie tegen deze ziekte verplicht om het land binnen te komen. Inentingen die worden aangeraden, ongeacht de verblijfsduur, zijn inentingen tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus. Mocht je langer dan drie maanden in Libanon verblijven, dan wordt een vaccinatie tegen hepatitis B ook aangeraden. Voor actuele adviezen is het echter verstandig om contact op te nemen met TravelClinic, Tropendokter of de GGD.

Vervoer
Reizen in Libanon is goed te doen per bus. Deze vertrekken vaak vanuit een of meerdere punten in een stad naar andere steden van het land. Ook met een taxi kun je je prima verplaatsen. Tevens kun je een auto huren om een rondreis te maken door Libanon. Dit is, in verhouding met andere landen in de buurt, redelijk duur. De wegen in het land zijn niet erg goed onderhouden en het is verstandig om goed op te letten tijdens het rijden. Voor de andere chauffeurs moet ook opgepast worden; zij zijn niet altijd even oplettend.

Bevolking & cultuur
De grootste groep inwoners zijn sjiieten. Zij leven vooral in het noordoosten en zuiden van het land. Een andere grote groep zijn de soennieten. Ook alawieten en isma'iliten komen in het land voor. Libanon is dus een land met veel verschillende volkeren en culturen. De grootste religies zijn het christendom en de islam. Het is als bezoeker verstandig om hier rekening mee te houden. Draag bijvoorbeeld in religieuze gebouwen of op religieuze plaatsen gepaste kleding.

Klimaat
In Libanon heerst een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de winters zacht en vochtig zijn en de zomers lang en droog. Er valt weinig neerslag in het land en vooral in juni en oktober is het erg droog. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden rond de 27ºC en in de wintermaanden rond de 16ºC. In de zomer is het in de bergen lekker koel, maar in de winter kan het er erg koud zijn en kan er sneeuw vallen.

Wat je niet mag missen

Libanon is een mooi land met interessante bezienswaardigheden. Er zijn enkele dingen die je zeker niet mag missen en een ervan is het Národní Museum Bejrút in Beiroet. Het is een archeologisch museum dat opgravingen uit verschillende tijden laat zien. Je vindt er meer dan 100.000 tentoonstellingen met objecten uit de prehistorie, de bronstijd, de ijzertijd, de hellenistische tijd, de tijd van de Romeinen en de Byzantijnse tijd.

In het Chouf district vind je het Natuurpark Chouf Ceder Reserve. Hier vind je allerlei verschillende bomen waarvan sommige zelfs een leeftijd hebben van 2000 jaar. Ook zijn er 32 soorten zoogdieren, 200 vogelsoorten en 500 plantensoorten te vinden. In het park kun je goed wandelen, mountainbiken en vogels kijken.

Ten zuiden van Beiroet ligt de stad Sidon. Hier kun je verschillende oude gebouwen en ruïnes bekijken. Een interessante ruïne is 'het kasteel bij zee', een kerk die gebouwd werd door kruisridders. Ook 'het landkasteel' is een bekende ruïne, deze staat op de Fenicische acropolis, bij de Murex heuvel. Tevens vind je in de stad moskeeën en twee Karavanserais, soort overnachtingsplekken voor karavanen.

Ben je in de zomer in Libanon, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan het Baalbek International Festival, in Baalbek. Dit is het bekendste culturele evenement van het Midden-Oosten en van de oostelijke Middellandse Zee. Tijdens dit festival komen verschillende culturen bij elkaar die muziek maken. Ook worden er dans- en theatervoorstellingen gegeven. Het festival telt jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers en wordt in juli en/of augustus in de Acropolis, een Romeinse tempel, gehouden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen