SkiŽn in Libanon

Besneeuwde bergen Libanon
Besneeuwde bergen Libanon

In de jaren `30 werd het skiën in Libanon steeds populairder onder toeristen. Door de mooie resorts en prachtige omgeving is het een aanrader om te doen. Twee van de populairste resorts om te verblijven zijn het Cedars Resort en het Faraya Mzaar Resort. Door de vele skipaden en mooie cederbomen blijft het een ontdekking om hier te skiën.

Heb je weinig kennis van Libanon? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cedars resort

Een van de mooiste resorts in Libanon is het Cedars Resort. Deze naam heeft het resort te danken aan de vele cederbomen die hier te vinden zijn. De eerste skiliften werden hier geplaatst, zodat toeristen makkelijker boven op de berg konden komen. Het resort is anders als de andere resorts. Boven op de berg kun je genieten van een adembenemend uitzicht. Het resort is niet alleen geschikt voor gevorderden, ook voor beginners is het een waar paradijs met lagere hellingen, zodat er goed geoefend kan worden. Het Cedars Resort ligt op 2 uur afstand van de hoofdstad Beiroet. Het skiseizoen is hier geopend van november tot eind april.

Ook kan er genoten worden van diverse bezienswaardigheden in en rondom het Cedars Resort. Het stadje Bsharré staat bekend om de geboorte- en begraafplaats van Girban Khalil Girban, misschien wel de meest bekende dichter, schrijver en schilder uit Libanon. In het Gibran museum kun je vele prachtige werken van hem zien. Als je genoeg hebt geskied, kan dit als leuk alternatief gezien worden.

Faraya Mzaar

Naast het Cedars Resort is het Faraya Mzaar een geschikt resort voor skiërs. Faraya Mzaar beschikt over 42 hellingen en 80 kilometer lange skipaden. Je kunt hier terecht vanaf december tot april, net zoals bij andere skigebieden zoals de Alpen. Het skiresort is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De gevorderden kunnen zelf op ontdekking gaan of er kan een gids ingehuurd worden die de mooiste plekjes laat zien. De beginners kunnen starten op een lage helling. Wanneer de top bereikt wordt, op een hoogte van 2465 m, kan er op heldere dagen gekeken worden naar de hoofdstad Beiroet. Beiroet ligt 1 uur van het Faraya Mzaar resort af

Na het skiën kan er in Faraya Mzaar genoten worden van een gezellige après-ski party. Wanneer je liever iets cultureels wilt bezoeken, kun je naar de Romeinse tempen van Faqra. Ook de Jisr al Hajar is een bezoek waard. Dit is een natuurlijke stenen brug die is ontstaan door water- en winderosie.

Andere resorts

Naast deze 2 resorts, zijn er nog 5 andere resorts waar men terecht kan om heerlijk te gaan skiën. Dit zijn de resorts: Faqra, Laqlouq, Qanat Bakish, Sannine-Zenith en Zaarour. Het Cedars Faraya Mzaar resort zijn de bekendste van alle resorts.

Waarom skiën in Libanon?

Skivakanties in Libanon zijn populair. Dit komt vooral door het feit dat je een zonvakantie af kunt wisselen met sneeuw. Deze vorm is mogelijk doordat Libanon een matig klimaat heeft. Wanneer je 's ochtends op de piste staat en het is helder weer, kun je genieten van een schitterend uitzicht. Wanneer je uit wilt rusten van het intensieve skiën kan er uitgeweken worden naar het strand i.p.v. het hotel of appartement.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen