Duiken op Martinique

Duiken op Martinique
Duiken op Martinique

Het eiland Martinique is gelegen in de Caribische zee en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Het eiland is een overzees deel van Frankrijk. Naast allerlei interessante en mooie bezienswaardigheden is Martinique een Caraïbische parel voor duikers. Dit is een belangrijke toeristische activiteit van het eiland, want de onderzeese wereld is erg spectaculair. Daarnaast heeft Martinique een adembenemend mooie kust. Er zijn veel mogelijkheden in Martinique voor zowel beginnende als ervaren duikers. In dit artikel wordt onder andere omschreven wat de mooiste duikplekken zijn, hoe de onderwaterwereld van het eiland eruit ziet en wat de beste duiktijd is.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Voorwaarden

Om te duiken in Martinique heb je een medische verklaring nodig. De eerste duiklessen worden vaak in zwembaden van hotels gegeven. Als je al ervaren bent en geen les nodig denkt te hebben, dien je een duikcertificaat te hebben. Wanneer je duikt bij een duikschool, wordt er voor de uitrusting gezorgd.

Uitrusting

Als je gaat duiken heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste is dat een duikpak. Deze trek je aan over je eigen zwemkleding. Daarnaast moet je ook een snorkel, flippers, een zuurstoffles en een duikbril hebben. De zuurstoffles moet juist worden afgesteld.

Duikplekken

Martinique heeft bijna 30 uitstekende en geschikte duikplaatsen. Hierdoor is er een ruime keus voor toeristen. Duiklocaties die worden aanbevolen zijn voor de kust van Saint-Piere, waar scheepswrakken liggen. Voor de Caribische kust liggen magische koraalriffen. Sinds de uitbarsting in 1902 van de beroemde vulkaan Mount Pelee kwamen er ongeveer 10 nieuwe duiklocaties bij langs de westelijke oever. In het westen van het populaire strand Les Salines ligt Diamond Rock, ook wel Le Diamant genoemd. Dit is een bekende duikplek op het eiland. Hier liggen wrakken die bedekt zijn met prachtig koraal en levendige, exotische vissen en heb je mooie uitzichten.

De onderwaterwereld

De temperatuur van het water in Martinique is 26 tot 30 graden Celsius, ongeacht de diepte. Onder water is een scala van kleuren te zien in de vorm van koraalriffen, anemonen, sponzen en allerlei kleine Caribische vissen. Deze zullen om de duiker heendraaien en dit geeft met de verschillende kleuren een mooie show. Daarnaast kun je dieren als barracuda's en dolfijnen tegenkomen. Het is natuurlijk nog leuker om het duiken te combineren met het spotten van dieren. Je kunt in Martinique bij verschillende duikorganisaties met dolfijnen, haaien en roggen duiken. Informatie hierover kun je verkrijgen bij verschillende lokale duikscholen die op het eiland gelegen zijn.

Onderwaterwereld Martinique
Onderwaterwereld Martinique

Duikscholen

Op het eiland liggen 19 duikscholen. Hier kun je een introductieles of meerdere lessen nemen. Daarnaast kun je hier informatie verkrijgen en kunnen zij zorgen voor een uitrusting die je mag gebruiken. De duikscholen die in Martinique te vinden zijn, zijn: UCPA, Bulles Passion, Tropicasub, Submaroubase, TropicsubAlize, Subchandlers, Planete Bleu, Centre Plongée Meridien, Lycee Plongée, Balou Club, Corail Club Caraibes, Plongée Passion, Cap Locations, Okeanos, Diamant Caraibes, Sub Diamond Rock, Club Med, Histoires D'Eau en Plongée Caritan.

Snorkelen

Als je duiken een stapje te ver vindt, kun je er ook voor kiezen om te snorkelen. Dit is voor iedereen mogelijk, je bent hier nooit te jong of oud voor. Snorkelen bied je de mogelijkheid om mee te kijken in de onderwaterwereld.

Interesse in een reis naar Martinique? Met onze kennis en ervaring kunnen we u heel goed helpen. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisvoorstel (inclusief prijsopgave) op maat.

 TIP: Ontvang gratis een reischeque
 Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen