Reisadvies Martinique

Reisadvies Martinique
Reisadvies Martinique

Wil je een reis maken naar Martinique? Dan is het goed eerst te informeren naar het reisadvies van Martinique. Martinique is over het algemeen veilig, maar als reizigers moet je wel rekening houden met een aantal zaken. In dit artikel geven wij je meer informatie over het reisadvies van Martinique.

Martinique is een Frans overzees departement dat ligt in het Caribisch gebied. Martinique heeft naast heerlijke witte zandstranden ook bijzondere zwarte zandstranden en een ongerepte natuur. Daarnaast is Martinique door de heldere wateren rondom het eiland ook perfect geschikt voor snorkelaars en duikers. Martinique is dus zeker een bezoek waard, maar hoe veilig is het om te reizen naar Martinique? Het reisadvies voor Martinique is positief, maar houd wel rekening met wat kleine risico's. 

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Martinique

Het reisadvies voor Martinique is geel. Reizen is op een veilige manier mogelijk, maar de veiligheidsrisico's wijken af van wat je in Nederland gewend bent. Er zijn dus een aantal kleine risico's waar je als reiziger rekening mee dient te houden. Dit heeft met name betrekking op de criminaliteit op het eiland. Om Martinique in te mogen, moeten alle reizigers een negatieve PCR-test laten zien. Deze mag maximaal 72 uur voor aankomst oud zijn.

Reisadvies Martinique
Reisadvies Martinique

Onveilige gebieden op Martinique

Er zijn geen gebieden op Martinique die als onveilig worden gemarkeerd. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid op Martinique

Martinique is over het algemeen een veilig vakantieland. Op het eiland komt regelmatig criminaliteit voor, dit zorgt voor wat kleine risico's. Wandel 's nachts niet op afgelegen plekken, zoals verlaten stranden en draag geen opvallende sieraden of juwelen.

Le Diamant Beach op Martinique
Le Diamant Beach op Martinique

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor reizigers woonachtig in de Europese Unie is een identiteitskaart voor Martinique voldoende. Wil je ook andere eilanden in de Caraïben bezoeken? Dan kan je het beste reizen met een paspoort. Voor Martinique heb je geen visum nodig.
  • Het openbaar vervoer op Martinique vindt plaats via minibusjes. Er wordt gewerkt met vaste prijzen, maar het rittenschema is niet altijd betrouwbaar.
  • Taxi's zijn overal beschikbaar, maar houd er rekening mee dat na zonsondergang de prijzen flink kunnen stijgen.
  • In de periode van juni tot en met oktober kunnen er tropische stormen voorkomen op Martinique.
  • Daarnaast is er op Martinique kans op aardbevingen.
  • Op Martinique kunnen demonstraties voorkomen. Vermijd demonstraties altijd, deze kunnen namelijk leiden tot geweld.
  • Het bezitten, verhandelen en gebruiken van drugs is strafbaar. Hier staat op Martinique zware straffen op.

Link

Raadpleeg de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor het actuele reisadvies voor Martinique.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen