Reisadvies Martinique

Veel criminaliteit op afgelegen stranden
Veel criminaliteit op afgelegen stranden

Een reis maken naar Martinique is in het algemeen veilig. Toch kun je nog rekening houden met kleine risico's voor de veiligheid zoals lichte criminaliteit als zakkenrollen. Pas daarom goed op je spullen op afgelegen locaties of op verlaten stranden.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

In verband met het coronavirus wordt het op het moment afgeraden naar Martinique af te reizen. Alleen noodzakelijke reizen zijn mogelijk.

Onveilige gebieden

De gebieden waar je wat meer op je bezittingen moet letten zijn verlaten stranden of afgelegen gebieden. 

Veiligheid Fort-de-France

In de hoofdstad van Martinique Fort-de-France, kan het voorkomen dat je beroofd wordt van je spullen. Voor de rest zijn er geen veiligheidsrisico's.

Houd ook hier rekening mee

Criminaliteit
Op Martinique komt criminaliteit voor. Daarom is het verstandig om waardevolle spullen in de kluis van het hotel te bewaren of goed te verbergen. Ook is het raadzaam om geen opvallende juwelen of sieraden dragen. Verder is het slim om niet te veel contant geld mee te nemen. Deze maatregelen zijn vooral goed om te nemen als je (in de avond/'s nachts) naar een afgelegen plek zoals een verlaten strand reist.

Zikavirus
Het zikavirus verspreid zich snel naar gebieden gelegen in Midden- en Latijns Amerika. Door dit virus kun je zikakoorts krijgen. Het zikavirus wordt verspreid door de Aedes-mug en het virus is vooral schadelijk voor zwangere vrouwen. Het ongeboren kind kan namelijk afwijkingen krijgen zoals een hersenafwijking. Als zwangere vrouw is het daarom verstandig om een afspraak met een arts te maken. Deze arts kan dan vertellen of het verstandig is om naar Martinique te reizen. Voor meer informatie over het zikavirus kun je kijken op de website van het RIVM.

Natuurgeweld
Op Martinique is er de kans op aardbevingen. Daarnaast kunnen er in de periode van juni tot en met oktober orkanen en tropische stormen voorkomen. Het beste kun je de media in de gaten houden. Zij geven namelijk informatie over de huidige stand van zaken wat betreft het natuurgeweld.

Demonstraties
Als je op Martinique bent moet je demonstraties vermijden. Hierbij kan namelijk geweld voorkomen.

Check de site van de Rijksoverheid voor het meest actuele reisadvies.

Heeft u interesse in een reis naar Martinique? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen