Strandvakantie Martinique

Martinique een heerlijke strandbestemming
Martinique een heerlijke strandbestemming

Martinique ligt in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Kleine Antillen. Met de schitterende stranden, het perfecte klimaat, mooie baaien en gezellige stadjes is dit eiland perfect voor een strandvakantie.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De stranden

De stranden op Martinique zijn allemaal schitterend, opvallend is wel dat er veel verschillen zijn. Zo zijn de stranden in het zuiden voornamelijk wit en beige en zijn ze kilometerslang, met daaraan kokospalmen. In het noorden zijn de stranden weer wat donkerder. Wel is het water overal prachtig helder en blauw. De mooiste stranden van het eiland zijn die van Le Diamant, Anse Collat, Anse Couleuvre, Anse Trabaud, Anse Noire, Les Salines en Les Fonds Blancs. De minder bekende baaien, die vaak wat meer afgelegen liggen, zijn ook zeker de moeite waard en een stuk minder druk.

Het zuiden

Het zuiden van het eiland spreekt de toeristen het meest aan. Dit komt voornamelijk door de prachtige witte zandstranden met een warme zee en palmbomen. Een populaire badplaats is Les Trois-Ilets met mooie stranden. Ook een aantal vissersdorpen als Le Vauclin en Grande-Anse-d’Arlet zijn de moeite waard. Veel strandliefhebbers spreiden hun handdoek op een van de stranden van Le Diamant of Grande Anse. In deze badplaatsen zijn genoeg hotels te vinden die voldoen aan alle eisen.
Vraag gratis een offerte aan

Watersporten

Tijdens je strandvakantie kan je er voor kiezen om te gaan watersporten. Martinique is hier zeer geschikt voor en heeft zeer veel verschillende soorten watersporten. Van zeilen en surfen tot waterskiën en duiken. Ook is het mogelijk om er een waterscooter te huren of een zeekajak. Windsurfen en kitesurfen zijn populaire sporten in de baaien van Le François en Le Robert. De surfers kiezen weer het liefst voor de golven bij Le Diamant. Om de kust eens van de andere kant te bekijken kan je een excursie met een catamaran boeken. Ook vanaf de kajak of de waterscooter heb je een prachtig uitzicht op de mooie kustlijn van Martinique. Duiken is bij veel strandliefhebbers ook erg populair. De onderwaterwereld van Martinique is namelijk prachtig. Er zijn veel verschillende plekken waar je kunt duiken met een mooi onderwaterleven en een aantal scheepswrakken.

Het klimaat

Het tropische klimaat van Martinique zorgt ervoor dat het perfect is voor een strandvakantie. De maanden november tot en met april zijn droog en de temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Van mei tot en met oktober stijgt de temperatuur juist weer tot zo’n 30 graden. In de nacht is het ongeveer 10 graden koeler. In deze maanden kunnen er ook weer meer tropische buien voorkomen, daardoor is het beste seizoen van november tot en met april. Het water is het hele jaar door lekker warm, ongeveer 24 graden. Orkanen komen het meeste voor in het najaar.

Excursie Les Fonds Blancs

Een klassieke excursie op Martinqiue is die van Les Fonds Blancs. Je maakt een heerlijke boottocht over zee, tussen de eilandjes en de zandbanken door. Ook ga je zwemmen in La Baignoire de Joséphine, dat Les Fonds Blancs wordt genoemd. Hier beleef je de ultieme strandvakantie met turquoise water en een prachtig strand. Vervolgens lunch je in de paradijselijke omgeving.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen