Reizen in Martinique

Reizen in Martinique
Reizen in Martinique

Martinique is een eiland dat in de Caribische Zee gelegen is. Het behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en is een overzees departement van Frankrijk. De hoofdstad van het eiland is Fort-de-France. Andere grotere steden zijn Le Robert, Sainte-Marie en Le Lamentin.

De grootte van het eiland is 1.102 km² en er wonen ongeveer 436.500 inwoners. Het hoogste punt van het eiland is de Mont Pelée, die 1.387 meter hoog is. Deze vulkaan is bekend door zijn grote uitbarsting, waarbij veel mensen om het leven kwamen. Op het eiland is van alles te beleven, er zijn veel monumenten en ruïnes, prachtige stranden, een bruisend nachtleven en heerlijk eten. Ook is er een rijke flora te vinden, Martinique wordt dan ook 'het eiland van de bloemen' genoemd.

Wanneer je naar Martinique reist, is het handig om van enkele dingen op de hoogte te zijn. In dit artikel wordt besproken welke taal er gesproken wordt, welk klimaat het eiland heeft, hoe het zit met de gezondheidszorg, welke alarmnummers gebeld kunnen worden en hoe veilig het is om alleen te verblijven op het eiland.

Heb je weinig kennis van Martinique? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

De officiële taal die op Martinique gesproken wordt is Frans. Dit komt doordat Martinique bij Frankrijk hoort. Daarnaast wordt er lokaal soms Creools gesproken. In de toeristische gebieden spreekt men nog wel eens Engels.

Klimaat

Het eiland heeft een tropisch klimaat. In de maanden mei tot november kunnen korte en hevige buien vallen. De temperatuur ligt het gehele jaar door ongeveer hetzelfde, de maximum temperatuur is ongeveer 30 graden Celsius en de minimumtemperatuur is 24 graden Celsius. Vraag gratis een offerte aan

Gezondheid

De gezondheidszorg op het eiland is van middelmatige kwaliteit. Er is een verhoogde kans op besmetting met dengue, hepatitis, bilharzia en reizigersdiarree wanneer je in Martinique verblijft. Wanneer je terecht komt in een ziekenhuis, wordt het aanbevolen contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij, zodat zij kunnen zorgen voor de betaling.

Wanneer je 7 dagen voor je naar Martinique gaat in een ander land bent geweest waar gele koorts heerst, is het verplicht om je hier tegen te vaccineren. Er zijn geen verdere verplichte vaccinaties, maar een inenting tegen hepatitis A en DTP wordt aangeraden.

Belangrijke telefoonnummers

Als je in geval van nood hulp nodig hebt van de politie, brandweer of ambulance kun je onderstaande alarmnummers bellen:

Politie 17
Brandweer 18
Ambulance 17 of 18

Alleen reizen in Martinique

Het is mogelijk en relatief veilig om alleen naar Martinique te reizen. Op het moment doet zich geen zware criminaliteit voor maar reizigers worden wel geadviseerd om waakzaam te zijn. Daarnaast is het van belang om demonstraties en samenscholingen te vermijden. Kleine criminaliteit, zoals diefstal, komt wel voor op het eiland. Hierom is het beter om geen tot weinig waardevolle spullen mee te nemen, zoals contant geld en sieraden. Wanneer je alleen reist, dien je meer op je hoede te zijn dan wanneer je met anderen bent. Het wordt voor eigen veiligheid dan ook ontraden om stranden of afgelegen plekken te bezoeken na zonsondergang. Hou er rekening mee dat het eiland aardbevingsgevoelig is en tropische stormen voor kunnen komen. Hiervoor kun je de berichtgeving in de media in de gaten houden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen