Corn Islands in Nicaragua

The corn islands Nicaragua
The corn islands Nicaragua

Twee eilandjes voor de kust van Nicaragua zijn vernoemd naar het meest populaire gewas dat er ooit groeide: mais. Voor toeristen staan de Corn Islands in Nicaragua vooral bekend om de bijzondere duikplekken, de stranden en de rust.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Big Corn en Little Corn

De eilandjes liggen in de Caribische Zee en ruim 70 kilometer uit de kust van Nicaragua. Ze hebben de namen Big Corn Island (10 km²) en Little Corn Island (3 km²) gekregen. In totaal wonen er ongever 7.500 mensen op de eilanden, waarvan zo'n 80% op Big Corn Island. Toch gaat het grootste deel van de toeristen naar Small Corn. Op dit eiland is geen autoverkeer en gaat alles te voet. Ook heb je hier de mooiste koraalriffen, witte zandstranden en sfeervolle restaurantjes. Op Big Corn vind je het hoogste punt van de eilanden, dit is namelijk Mount Pleasant Hill (129 m). Vroeger maakten de eilanden deel uit van het Britse protectoraat Mosquito Coast. Dit was van 1655 tot 1894. Daarna claimde Nicaragua pas de eilanden. De Afro-Amerikaanse bevolking spreekt hierdoor voornamelijk Engels.

Little Corn Island, Nicaragua
Little Corn Island, Nicaragua

Maisvelden

Maar weinig mensen kennen de echte schoonheid van de Corn Islands (Islas del Maíz). Vroeger groeide er veel mais op de eilanden, daar hebben ze hun huidige naam aan te danken. Deze maisvelden zijn echter lang geleden vernietigd door de vele orkanen die dit gebied kende. Vraag gratis een offerte aan

Piraten en kannibalen

De Kukra Indianen waren ooit de oorspronkelijke bewoners van de Corn Islands, hiervan wordt gezegd dat het kannibalen waren. In de 16e eeuw werden de eilanden ontdekt door Nederlandse, Franse en Engelse piraten die op zoek waren naar goud. Vanaf het einde van de 18e eeuw begonnen de Britten zich definitief te vestigen op Corn Islands. Afrikaanse slaven brachten ze met zich mee om hen het land te laten bewerken. De huidige bewoners zijn afstammelingen van deze slaven en de Engelse kolonisten. Hierdoor is de cultuur op de maiseilanden heel anders dan de cultuur op het vasteland.

Big Corn Island

Het grootste eiland van de twee heeft ongeveer 6.000 inwoners. Je kunt dit eiland bereiken per boot maar ook met het vliegtuig. Op South West Beach heb je een prachtige houten pier die de zee in leidt. Hier kun je genieten van de beroemde Nicaraguaanse rum, Flor de Caña, het kristalheldere water en sprookjesachtige zonsondergangen.

Blowing Rock

Een populaire plek is Blowing Rock, dat op 25 kilometer van Big Corn ligt. Dit is een grote vulkanische berg die net boven het water uit steekt. De berg bestaat geheel uit steen en koraal en is daardoor erg aantrekkelijk voor snorkelaars en duikers. Net onder het wateroppervlak zijn prachtige rotsformaties te aanschouwen. Als je iets dieper gaat kun je onder andere groene schildpadden, tropische vissen en verpleegsterhaaien tegenkomen.

Little Corn Island

Per veerboot of panga vaar je vanaf Big Corn binnen 30 minuten naar Little Corn. Doordat het eiland zo klein is, is alles met de voet te doen. Er zijn dan ook geen wegen of auto's te vinden. Elektriciteit is ook iets dat schaars is op het eiland. De inwoners maken voornamelijk gebruik van wind- en zonne-energie. Hierdoor kunnen ze wel maar een paar uur per dag gebruik maken van de elektriciteit. Aan de oostkant van het eilandje staat een sterke wind, tijdens tropische dagen is dit lekker. De gemiddelde temperatuur ligt namelijk het hele jaar door rond de 30 graden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen