Reizen in Nicaragua

Masaya Volcan National Park, Nicaragu
Masaya Volcan National Park, Nicaragu

Nicaragua bevindt zich in Midden-Amerika. Het land grenst aan Honduras en Costa Rica en ligt tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 130.000 km².  In het land wonen bijna 6 miljoen mensen. De hoofdstad is Managua en het is ook meteen de grootste stad van Nicaragua. Het land heeft veel bergen, meren, bossen en vulkanen. De natuur van Nicaragua is daardoor prachtig om te zien. In het zuiden ligt het grootste meer van Midden-Amerika genaamd Lago Cocibolca. Dit meer is het eindpunt van 28 rivieren en heeft ongeveer 430 eilanden. In dit artikel geeft Reisgraag.nl je informatie over de taal, gezondheid en veiligheid van Nicaragua.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Taal

Veel mensen in Nicaragua spreken Spaans. Voor ongeveer 96% van de bevolking is dit de moedertaal. Vooral in het binnenland wordt alleen Spaans gesproken dus het is handig als je de taal beheerst. Naast de Spaanse taal spreekt ongeveer 3% van de bevolking een inheemse taal zoals Rama, Miskito of Mayanga. De overige mensen spreken Criollo of Garífuna. In grote steden, aan de Caribische kust en op Corn Island kun je ook met Engels terecht.

Gezondheid

Kraanwater drinken in de hoofdstad Managua is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Buiten de stad is het beter om flessen water te kopen. Als je liever geen risico wilt lopen, is het verstandig om overal gebotteld water te drinken. Je kunt op straat eten kopen bij de vele kramen langs de wegen. Maar bij warm weer kun je er beter vanaf blijven. Je weet niet of het voedsel er al lang ligt. Als meer mensen het eten kopen is het meer te vertrouwen, maar het blijft riskant. Als je gevoelig bent voor bepaald eten, is het slimmer om het uit de winkels te kopen waar het voedsel gekoeld is. Ook kun je voor de zekerheid waterzuiveringsdruppels of diarree-remmers meenemen. Inenten is niet verplicht als je naar Nicaragua gaat, maar het wordt wel aanbevolen. DTP, Hepatitis A en Malaria zijn veel voorkomende ziektes die je in het land kunt oplopen. Het is dus verstandig om je te laten inenten. Mocht je medicijnen nodig hebben, dan is dat geen probleem. Huisartsen en apotheken zijn in veel steden te vinden.

Belangrijke telefoonnummers

Heb je een noodgeval in Nicaragua en wil je een brandweer, politie of ambulance bellen? Het alarmnummer van het land is 118.

Alleen reizen in Nicaragua

Nicaragua is een veilig land om naartoe te gaan. Je moet wel, net als in ieder land, goed op je spullen letten. Bij toeristische plaatsen kunnen zakkenrollers rondlopen dus extra waakzaam zijn kan geen kwaad. In de steden lopen een aantal bedelaars rond. Daarnaast proberen veel kleine kinderen spullen te verkopen. Deze kinderen gaan niet naar school en moeten geld verdienen van thuis uit. Hoe moeilijk het ook is, het is beter om ze niets te geven. Als hun ouders door hebben dat ze niets verdienen worden ze vaak toch naar school gestuurd en kunnen ze een betere toekomst opbouwen. In de avond en nacht kun je beter met de taxi reizen. De hoofdstad heeft een aantal achterstandswijken waarbij het dan niet zo fijn is om alleen over straat te gaan. Daarnaast moet je in de nachten weg blijven bij de stranden. Hier kunnen namelijk berovingen plaatsvinden.

Heeft u interesse in een reis naar Nicaragua? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen