Vulkanen in Nicaragua

Vulkanen in Nicaragua
Vulkanen in Nicaragua

Nicaragua is een land vol met meren en vulkanen , die ook weer ontzettend veel van elkaar verschillen. Er zijn vulkanen te vinden in Nicaragua van het noorden tot het zuiden. De een met een enorme krater, de ander weer volledig weggeblazen. Ook zijn er diverse kratermeren aanwezig in het land.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toerisme en vulkanen

Op een of andere manier trekken vulkanen toeristen aan. Ze zijn vaak ook erg mooi en spectaculair om te bekijken en al helemaal om te beklimmen. Gelukkig bieden veel van de vulkanen in Nicaragua de toeristen genoeg mogelijkheden. Het is mogelijk om zowel een slapende als een actieve vulkaan te beklimmen, over de rand van een krater te kijken, een wandeling te maken over de hellingen van de vulkaan of om te zwemmen in een kratermeer.

Actieve vulkanen

Nicaragua heeft een van de meest indrukwekkende vulkanische ketens in Midden-Amerika. Het land beschikt over vijftig vulkanen, waarvan er nog best veel actief zijn. De immense kracht en schoonheid van de vulkanen in Nicaragua zie je overal terug. Zo is de grond in het land ongelofelijk vruchtbaar door de ademende vulkanen. Bovendien zijn de hellingen van de vulkananen een goed huis voor planten en dieren. Vraag gratis een offerte aan

De vulkanen

Het is onmogelijk om alle vijftig vulkanen in het land te beschrijven. We bespreken daarom een aantal van de populairste vulkanen bij toeristen.

Mombacho

De Mombacho vulkaan is een leuke dagtrip vanuit de stad Granada. Je kunt hier prachtige trails en hikes maken over de hellingen van de vulkaan met prachtig uitzicht. De wandeltrails gaan door nevelwoud en je kunt helemaal naar de top. Met helder weer kan je Granada zien liggen en ook het meer van Nicaragua. Op de vruchtbare hellingen van de vulkaan wordt koffie verbouwd en er groeien prachtige tropische planten. 

San Cristóbal Volcano

De hoogste (1.745 meter) en daarnaast ook nog eens een van de meest actieve vulkanen in Nicaragua is de San Cristóbal. De vulkaan ligt in het noordwesten van het land, bij de stad Chinandega. Er werden de afgelopen eeuwen regelmatig uitbarstingen gemeld. De eerste uitbarsting is waargenomen 1528. De San Cristóbal is een van de meest moeilijk beklimbare vulkanen in Nicaragua. De steile hellingen maken het moeilijk om de enorme krater te bereiken. De wandeling naar de top duurt een hele dag en je moet bovendien een zeer goede conditie hebben. De klim is dus zeker een uitdaging, maar zeker de moeite waard als je eenmaal boven bent!

Vulkaan Nicaragua
Vulkaan Nicaragua

Concepción Volcano

Net iets lager dan de San Cristóbal, is Concepción (1.610 meter) nog steeds een reus onder de vulkanen in Nicaragua. De vulkaan ligt in aan de westkant van het eiland Ometepe en de meest recente uitbarsting vond plaats in 1986. Wel gooide de vulkaan recent (2006) nog as uit. Het beklimmen van deze vulkaan is een uitdaging. Het landschap bestaat uit koffieplantages, rotsen en bananenplantages. Ook zal je onderweg nog een klein bos tegenkomen. Hoe hoger je echter komt, hoe beperkte het uitzicht wordt en hoe minder vegetatie er voorkomt. De vulkaan op en neer kan in een dag beklommen worden.

Vulkaan Nicaragua
Vulkaan Nicaragua

Masaya Volcano

De Masaya vulkaan ligt in het Masaya Volcano National Park op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad van Nicaragua. De rokende krater is al vanaf de weg te zien en is zeer toegankelijk. Het nationale park is eigenlijk opgezet rondom de vulkaan, een verharde weg brengt je naar de vulkaan toe. De vulkaan heeft een hoogte van 635 meter en is te bezoeken met de auto. Naast dat de Masaya vulkaan in dit park ligt, ligt ook de Nindirí vulkaan in het park. Er komt nog continu gas uit de Masaya vulkaan, de witte pluimen zijn dan ook van ver al te zien. De meest toegankelijke vulkaan van het land kan zelfs door mensen met een fysieke beperking worden bezocht. Ook de rest van het park is prachtig om te bekijken.

Vulkaan Nicaragua
Vulkaan Nicaragua

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen