Leukste activiteiten in Nicaragua

Bootjes San Jorge pier, Nicaragua
Bootjes San Jorge pier, Nicaragua

Nicaragua is een land waar je als toerist veel verschillende activiteiten kunt ondernemen. Omdat het land aan twee kanten aan de zee grenst zijn er veel activiteiten die te maken hebben met water en de zee. Reisgraag.nl heeft zich verdiept in een aantal leuke en bijzondere activiteiten die je als toerist in Nicaragua kunt gaan ondernemen. Per activiteit zal er een korte wat informatie worden gegeven.

De activiteiten die wij namens Reisgraag.nl onder de loep hebben genomen zijn:
* Boottochten
* Duiken, snorkelen en zwemmen
* Sandboarden
* Surfen
* Vissen
* Wandelen

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Boottochten

Nicaragua is een land dat beschikt over veel gebieden met water. Het land heeft veel rivieren, twee grotere meren en grenst aan verschillende oceanen. Daarnaast zijn er nog andere gebieden met water. Op de meren en rivieren is het mogelijk om te kanoën of te kajakken. Het is erg leuk om met een kajak langs de eilandjes in het Meer van Nicaragua te varen. Naast kajakken is het ook mogelijk om op het meer te zeilen. Ook is het mogelijk om vanaf Isla Ometepe naar de naburige eilandjes te varen. Op deze eilandjes kun je de wilde natuur aanschouwen.

Naast het Meer van Nicaragua is het ook mogelijk om te kajakken op Laguna de Apoyo. Dit is een vulkanisch meer gelegen tussen de steden Granada en Masaya. Naast deze meren zijn er ook een aantal rivieren waar je als toerist een boottocht over kan maken. Boottochten kunnen gemaakt worden op:
- het Meer van Nicaragua bij de stad Granada
- het Meer van Nicaragua bij Isla de Ometepe
- het meer Laguna de Apoyo
- de rivier Rio Coco
- de rivier Rio San Juan
- de plaats San Juan del Sur aan het strand
- en verder nog veel andere plaatsen langs het Meer van Nicaragua, het Meer van Managua, de Caribische en de Pacifische kust.

Duiken, snorkelen en zwemmen

Nicaragua grenst zowel aan de Pacifische als de Caribische kust en heeft een lange kuststrook. Door deze lange kuststrook heb je als toerist prima mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. In het westen bij de Pacifische kust kun je het beste in de periode tussen december en april snorkelen en duiken. In het Caribische kustgebied is dit het gehele jaar mogelijk. Ook in de verschillende vulkaanmeren in Nicaragua is er de mogelijkheid om te duiken. In deze meren zijn vissen te zien die bijna nergens anders ter wereld te zien zijn. De beste plek van Nicaragua om te duiken is aan de Caribische kust bij Corn Islands. In dit gebied zijn er veel vissen, haaien en koraal te vinden. Duiken en snorkelen in Nicaragua is mogelijk op de volgende plaatsen:
- in het Caraïbische kustgebied bij Corn Islands


- in de Pacifische oceaan bij San Juan del Sur
- het meer Laguna de Apoyo
- en bij veel andere plaatsen bij het Meer van Nicaragua, het Meer van Managua en aan de Caribische en Pacifische kust.

Naast het snorkelen en duiken is er natuurlijk ook overal de mogelijkheid om te zwemmen. Nicaragua beschikt over zonnige stranden, koele vulkaanmeren, rivieren en veel watervallen. Het is vooral de moeite waard om heerlijk te zwemmen in de vulkaanmeren Laguna de Apoyo en Laguna de Asosoca. Daarnaast kun je uitstekend zwemmen in het Meer van Nicaragua. Dit meer wordt gekenmerkt door het enorm schone water. Natuurlijk is de Caribische kust ook een prima plek om lekker te zwemmen. Al deze plekken maakt Nicaragua een land dat uitermate geschikt is om in de natuur te zwemmen. Er kan onder andere gezwommen worden op de volgende plaatsen:
- in de Caraïbische en Pacifische oceaan
- in het Meer van Nicaragua
- in het Meer van Managua
- in Laguna de Apoyo
- bij Corn Island
- bij Pearl Key
- bij Isla de Ometepe
- bij Islas Solentiname. Vraag gratis een offerte aan

Sandboarden

Natuurlijk is bij iedereen het snowboarden tijdens de wintersport wel bekend. In Nicaragua is er totaal geen sneeuw te bekennen, maar er kan wel gesnowboard worden. Het grote verschil met snowboarden is dat je niet vanaf een berg met sneeuw gaat, maar van een berg met zand. Daarom wordt het ook geen snowboarden, maar sandboarden genoemd. In Nicaragua is het mogelijk om te sandboarden vanaf de vulkaan Cerro Negro die gelegen is bij de stad León. Het zand van deze vulkaan bestaat uit alleen maar zwart zand. Sandboarden vanaf de Cerro Negro is een erg toffe ervaring om mee te maken.

Surfen

Omdat er zoveel water is in Nicaragua is dit land ook prima geschikt om te surfen. Er zijn mooie en prima surf-stranden te vinden langs de hele Pacifische kust in Nicaragua. Het belangrijkste strand om te surfen, Juan del Sur, is gelegen in het zuiden. Ook zijn er een aantal surf-kampen gevestigd langs de Pacifische kust. Naast de Pacifische kust is het ook mogelijk om op enkele plekken aan de Caribische kust te surfen. Echter is het wel lastiger om hier goede plekken om te surfen te vinden.

Het grote voordeel om te surfen in Nicaragua is dat er altijd wind is. Door de wind zijn er het hele jaar door goede golven. Rond de maanden maart, april en oktober zijn de golven het hoogst. In de periode van november tot maart zijn de golven redelijk klein, waardoor beginnende surfers lekker kunnen oefenen.

De watertemperatuur is over het algemeen redelijk warm. Over het algemeen boven de 20°C. Het wordt echter wel aangeraden om een wetsuit aan te trekken in de periode van december tot april. In de plaatsen San Juan del Sur en Popoyo zijn er mogelijkheden om surfplanken te kopen of te huren. Echter is het beter om je eigen surfplank mee te nemen. Een aantal goede plaatsen in Nicaragua om te surfen zijn:
- de stranden rond San Juan del Sur
- de stranden vlakbij Chinandega
- de stranden vlakbij Corinto
- de stranden bij Masachapa en Pochomil.

Vissen

De wateren rondom Nicaragua beschikken over een zeer rijke collectie aan vissen. Dit maakt vissen ook een populaire bezigheid in Nicaragua. Met twee grote meren en de Caribische en Pacifische kustgebieden zijn er veel plekken om te vissen. Als je gaat vissen is het mogelijk dat je een tonijn in de Pacifische oceaan vangt. Wanneer je besluit in de Caribische oceaan te gaan vissen, dan is het goed mogelijk dat je een barracuda aan de hengel hebt hangen. De verschillende surf-kampen die aan de kust gelegen zijn, bieden ook tochten aan om te vissen. Bij de volgende steden kun je als visser prima je hengel te water laten; Bluefields, Corn Islands, Isla de Ometepe, Pearl Keys, Peurto Cabezas en San Juan del Sur.

Wandelen

Naast veel gebieden met water beschikt Nicaragua ook over gebieden met echt tropisch regenwoud. In deze gebieden zijn er veel prachtige wandeltochten uitgezet. Dus voor diegene die niet zo van het water houden is er ook genoeg te beleven in Nicaragua. Er zijn veel gebieden die interessant zijn om te wandelen. Bijvoorbeeld rond Matagalpa en Esteli. Er wordt wel aangeraden om een wandeltocht met een gids te maken. Mooie gebieden om te wandelen in Nicaragua zijn:
- de Maribios vulkanen bij de stad Leon
- de vulkaan van Masaya
- de vulkaan Mombacho
- gebieden rond de stad Matagalpa
- gebieden rond de stad Esteli
- en nog vele andere plaatsen en gebieden in Nicaragua.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen