Vrijwilligerswerk in Nicaragua

vrijwillgerswerk in Nicaragua
vrijwillgerswerk in Nicaragua

Nicaragua is een land in Midden-Amerika en grenst aan Costa Rica, Honduras, de Grote Oceaan en de Caribische Zee. In de Caribische Zee liggen de Corn eilanden, die onderdeel zijn van het land. Nicaragua heeft een oppervlakte van ongeveer 130.000 km² en er wonen zo'n 5,7 miljoen mensen. Het land is na Haïti het armste land van Latijns-Amerika dus het kan de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Je moet minimaal 18 jaar zijn om vrijwilligerswerk te mogen doen, maar bij sommige projecten kun je met 17 jaar al aan de slag. De meeste projecten worden gedaan in de stad Granada.

Heb je weinig kennis van Nicaragua? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Sociale projecten

Er zijn een aantal sociale projecten waar je aan kunt deelnemen in Nicaragua. Zo heb je diverse centra die je kunt helpen. Hieronder worden er 3 toegelicht.

Kinderopvangcentrum Carita Feliz
In een buitenwijk van Granada vind je kinderopvangcentrum Carita Feliz. Hier worden straatkinderen en kinderen uit arme gezinnen opgevangen en krijgen ze een warme maaltijd. Daarnaast kunnen ze van alles doen. De kinderen kunnen lessen en workshops volgen, waar ze de dagen mee vullen. Het centrum zorgt ook voor medicijnen. Carita Feliz is altijd erg blij met vrijwilligers. Er zijn maar enkele docenten werkzaam dus alle hulp is welkom. Voornamelijk de vrijwilligers die Engels kunnen en willen onderwijzen, worden met open armen ontvangen. Verder kun je spelletjes doen met de kinderen, activiteiten bedenken, plannen en uitvoeren en meehelpen in de verzorging.

Kinderdagverblijf Caracolito
In een andere buitenwijk van Granada vind je kinderdagverblijf Caracolito. Hier worden veel kinderen heen gebracht van zogeheten 'eenoudergezinnen', zodat de ouder kan gaan werken. De kinderen worden opgevangen en kunnen workshops volgen. Er worden Engelse en Spaanse lessen gegeven en dansactiviteiten georganiseerd. Daarnaast heeft het verblijf een professioneel programma. Hierbij kunnen kinderen psychologische assistentie krijgen en hun eigenwaarden leren te ontwikkelen. Ook worden ze voorgelicht over voeding en gezondheid. Dit programma kan altijd een aantal vrijwilligers gebruiken. Hier zijn wel enkele eisen aan gesteld.

Misioneras de Caridad
In centrum Misioneras de Caridad worden ongeveer 50 kinderen opgevangen. Ze zijn vaak slachtoffer van emotionele verwaarlozing of geweldsmisdrijven. De medewerkers in het centrum willen ervoor zorgen dat de kinderen om leren gaan met hun trauma's, waardoor ze zo goed mogelijk weer in de maatschappij kunnen integreren. Misioneras de Caridad biedt de kinderen lessen, zodat ze een kans krijgen op een betere toekomst. Vrijwilligers zijn hierbij van harte welkom. Ze kunnen helpen met het geven van lessen en het maken van huiswerk. Ze kunnen ook zorgen voor activiteiten en het koken en geven van een warme maaltijd. Daarnaast kunnen vrijwilligers helpen met praktische zaken zoals het voorlichten over hygiëne en het bieden van een luisterend oor, wanneer een kind daar behoefte aan heeft. Als je bij het centrum wilt werken, moet je de Spaanse taal wel (een beetje) beheersen.

Taalcursus

Tijdens je verblijf in Nicaragua kun je de Spaanse taal onder de knie krijgen. Er worden veel taalcursussen aangeboden, waarbij je de taal, geschiedenis en cultuur leert kennen. Schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en leesvaardigheid staan centraal in deze cursussen. De Nicaraguaanse leraren besteden veel tijd aan de lessen en voor je het weet spreek je vloeiend Spaans met de lokale bevolking. Vraag gratis een offerte aan

Verblijf

Je kunt kiezen uit 2 soorten verblijven als je vrijwilligerswerk gaat doen in Nicaragua. Vaak zijn er kamers op de scholen en centra, waar je kunt blijven. Maar je kunt er ook voor kiezen om bij een gastgezin te wonen. Zo breng je meteen de Spaanse taal in de praktijk en je leert de cultuur beter kennen. De gezinnen doen er vaak alles aan om jouw verblijf zo leuk mogelijk te maken.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen