Krak des Chevaliers in SyriŽ

Krak des Chevaliers, symbool kruistochttijd
Krak des Chevaliers, symbool kruistochttijd

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Dichtbij de stad Homs in Syrië ligt Krak des Chevaliers, hét symbool is van de kruistochttijd in het land. Het is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen ter wereld. Het woord 'Krak' komt uit het Syrisch en betekent 'burcht'. Krak des Chevaliers ligt op een heuvel van 650 meter hoog en beheerste vroeger de enige weg naar Beiroet vanuit Antiochië.

Heb je weinig kennis van SyriŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

De bekende burcht werd gebouwd in 1031 en de emir van Aleppo gaf het de naam Krak des Chevaliers. Tijdens de eerste kruistocht in het land werd deze burcht veroverd door de koning van Toulouse Raymond IV. In 1144 gaf de koning de burcht aan de hospitaalridders, die het kasteel herbouwden tot het machtigste en de grootste burcht van kruisvaarders in het Midden-Oosten.

Belegeringen

De burcht is in het verleden verschillende keren belegerd geweest, onder andere Saladin en zijn voorganger Nur ad-Din hebben een succesvolle poging gedaan. In 1271 werd de burcht belegerd door Mamelukken met behulp van katapulten en onder leiding van sultan Baibars. Bij deze belegering werd de burcht slechts door 200 man verdedigd en bleef het overeind staan als één van de laatste christelijke buitenposten. Toen de burcht in handen kwam van sultan Baibars verving hij de kapel door een moskee en versterkte hij het gebouw nog verder. Vraag gratis een offerte aan

Werelderfgoedlijst

Het nog altijd bijzondere gebouw Krak des Chevaliers is in juli 2006 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Dit gebeurde samen met Qal'at Salah El-Din, een middeleeuws kasteel dat dicht in de buurt staat van de burcht bij Homs. De reden voor de plaatsing is dat de burcht na 1170 een ontwerpvoorbeeld is geweest voor veel van de burchten in Europa.

In de buurt

Rondom de burcht zijn nog veel meer mooie dingen te bekijken, zo ligt het Qal'at Salah El-Din dichtbij en zijn ook de steden Tartous en Homs vanaf Krak des Chevaliers te bezoeken.

De Citadel van Salah Ed-Din (Qal'at Salah El-Din)
Dit kasteel ligt op bergachtig terrein tegen Krak des Chevaliers aan. Gedurende de gehele 12e eeuw heen kregen de Franken de macht over zowel Krak de Chevaliers als de Citadel van Salah Ed-Din. Maar tegenwoordig is het kasteel eigendom van de Syrische regering en staat het samen met Krak des Chevaliers op de Werelderfgoedlijst.

Tartous
Tartous ligt op ongeveer een uur rijden van Krak des Chevaliers, maar is zeker een bezoek waard. De stad staat bekend om zijn haven aan de Middellandse Zee en is de hoofdstad van de regio (Moufafazat) Tartus. Naast de haven komen ook veel toeristen naar de stad voor de kathedraal. Het is een kruisvaarderskerk uit de 12e eeuw en heeft een grote kapel. Tegenwoordig is de burcht in gebruik als stadsmuseum, met lokale vondsten uit het verleden.

Hama
Op ongeveer twee uur rijden van Krak des Chevaliers ligt de stad Hama. De stad heeft ongeveer 750.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van de gelijknamige regio. De waterraderen die in de rivier Orontes staan, is waar Hama bekend om staat. Alle waterraderen nemen water uit de rivier op en geven water aan het aquaduct. In het museum van Hama kun je zien dat de waterraderen al sinds de 5e eeuw aanwezig zijn, alleen zijn er nu nog maar 15 waterraderen over in de stad.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen