Reisadvies: Is SyriŽ een veilig vakantieland?

Reisadvies SyriŽ
Reisadvies SyriŽ

In SyriŽ is er een burgeroorlog gaande, waardoor het hele land onveilig is. Het reisadvies voor SyriŽ is dan ook negatief. Voor het hele land geldt het advies niet te reizen.

Syrië is een land in Azië. Het grenst aan Turkije, Irak, Jordanië, Libanon, Israël en de Middellandse Zee. In 2011 begon de burgeroorlog in Syrië en deze oorlog is nog steeds gaande waardoor het in heel Syrië niet veilig is. In heel het land vindt veel geweld plaats met dagelijkse aanslagen. Dit gebeurt ook op plaatsen waar burgers zijn. Door de onveilige situatie geldt er een negatief reisadvies voor heel Syrië.

Heb je weinig kennis van SyriŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Syrië

Het reisadvies voor Syrië is rood. Alle reizen naar Syrië worden op dit moment sterk afgeraden. Voor het hele land geldt een negatief reisadvies voor de burgeroorlog die er gaande is. De situatie is in heel Syrië onveilig.
Reisadvies Syrië

Onveilige gebieden in Syrië

Het is in heel Syrië niet veilig om te verblijven vanwege de burgeroorlog. Op 15 maart 2011 begonnen de protesten in Syrië. De betogers vroegen om politieke hervormingen, een einde aan de overheersing van de Ba'ath-partij, meer burgerrechten en het einde van de noodtoestand die al sinds 1963 bestaat. Er werden marsen gehouden en mensen gingen in hongerstaking. Na een paar maanden begonnen de gewelddadigheden. Soennitische deserteurs uit het leger, Syrische islamisten uit de Syrische Moslimbroederschap en salafisten begonnen samen een gewapende strijd die gericht was tegen het Syrische leger, de politie en het bewind van president Bashar al-Assad. De regering op haar beurt slaat hard terug en probeert opstand neer te slaan. Deze oorlog heeft veel mensen het leven gekost. Vanwege de onstabiele situatie zijn veel Syriërs gevlucht. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Syrië

In heel Syrië komt terrorisme voor in de vorm van geweld, aanslagen, gevechten, luchtaanvallen en bombardementen. Ook burgers zijn hier vaak het slachtoffer van waardoor de situatie onvoorspelbaar is. Daarnaast neemt Nederland deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders lopen daarom een groot risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. In Syrië komen regelmatig demonstraties en ontvoeringen voor. Beiden vinden plaats om politieke, criminele en terroristische redenen.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Syrië kan je terecht op de website van de Rijksoverheid. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

16 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,4

Gerelateerde artikelen