Rondreizen in SyriŽ

Rondreizen in SyriŽ, ruÔne
Rondreizen in SyriŽ, ruÔne

Ben je op zoek naar een kimono, strandjurkje of een poncho voor je kinderen? Ga dan snel naar https://www.silentbeach.nl/ en gebruik de kortingscode Reisgraag10 voor 10% korting!

Syrië is een land in het Midden-Oosten en grenst aan Turkije, Jordanië, Irak, Libanon en Israël. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 185.000 km². Syrië kun je in 4 regio's indelen qua landschap. Je hebt de vlakte van aangeslibd land met kustgebergte bij de Middellandse Zee, de slenk met Bekavallei waar de Orontes doorheen stroomt, het steppegebied en de woestijnzone. Meer dan de helft van Syrië bestaat uit woestijn. Wil jij Syrië ooi bezoeken? Lees dan de praktische informatie en welke bezienswaardigheden je niet mag missen. Op dit moment is er oorlog in dit prachtige land waardoor een bezoek niet aan te raden is. Zodra dit voorbij is, is Syrië een prachtige vakantiebestemming.

Heb je weinig kennis van SyriŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een bezoek aan Syrië is het handig om vooraf een aantal praktische zaken door te nemen. Hieronder staan onderwerpen, die je kunnen helpen met de voorbereidingen.

Visum
Als je Syrië wilt bezoeken, heb je een visum nodig. Deze is aan te vragen bij het consulaat van Syrië. Verder is een paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Wil je vanuit Syrië een trip maken naar Jordanië of Libanon en vervolgens weer terug naar Syrië gaan? Dan heb je een 'multiple entry' visum nodig. Deze kun je ook vooraf aanvragen. Het is belangrijk dat je geen stempel van Israël in je paspoort hebt staan. Toegang tot het land kan dan geweigerd worden.

Inentingen
Als je in een land bent geweest waar Gele Koorts heerst, is een inenting verplicht. Dit geldt ook als je tijdens je vlucht moet overstappen in een land met de ziekte. Daarnaast zijn er een aantal vaccinaties die aangeraden worden zoals Hepatitis A en DTP.

Vervoer
Normaal gesproken zijn er dagelijkse vluchten die vanaf Amsterdam naar de hoofdstad van Syrië gaan. Soms kan het voorkomen dat je in een ander land moet overstappen. De vlucht duurt ongeveer 5 uur. In het land zelf kun je ook binnenlandse vluchten boeken. Deze worden aangeboden door Syrien Arab Airlines. Daarnaast heeft elke stad een busstation, waardoor de bus een prima vervoersmiddel is. Er rijden ook treinen door het land, maar die zijn relatief langzaam. Wel kun je tijdens de rit genieten van het uitzicht. Verder rijden er taxi's rond die meestal een meter aan boord hebben. De chauffeurs proberen vaak een prijs af te spreken, maar als je blijft aandringen op de meter, is dat voor iedereen prima.

Klimaat
Syrië heeft grotendeels een heet en droog klimaat. Langs de Middellandse Zee is het vochtiger. Doordat de bergketens langs de kust veel regen tegen houden, is het vaak droog in het binnenland. November tot en met februari zijn de wintermaanden. Het is dan relatief koud met een gemiddelde temperatuur van 7 graden. De andere maanden zijn warmer. Hierbij is het heet en droog in het land. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 27 graden. In het binnenland kan het soms wel 45 graden worden. Het is dan belangrijk dat je voldoende drinkt en de activiteiten zoveel mogelijk in de ochtenden en avonden plant. Zo kun je in de middag, als de temperatuur het hoogst is, de schaduw opzoeken.

Bevolking
Syrië heeft ongeveer 22,5 miljoen inwoners. Hiervan is zo'n 90% Arabier. De rest van de bevolking behoort tot kleine groepen Bedoeïenen, Koerden, Turken, Armeniërs en Turkmenen.

Wat je niet mag missen

Als je naar Syrië gaat, zijn er een aantal dingen die je niet mag missen. De hoofdstad Damascus is een geweldige stad. Waarschijnlijk is het de oudste bewoonde stad ter wereld en er is van alles te doen. Je kunt de Grote Moskee van Damascus (ook wel de Umayyad Mosque genoemd) bezoeken. Dit is de belangrijkste moskee van de hoofdstad. Ook vind je in Damascus het Nationale Museum van Syrië met veel interessante voorwerpen uit de geschiedenis. Verder zijn er allerlei mooie fonteinen te vinden op de pleinen. Om de cultuur op te snuiven, kun je een Hamam bezoeken. Dit is een badhuis waar mensen zich kunnen (laten) wassen. Houd je ervan om over de markt te lopen? De Souq al- bizuriyyah is een grote markt waar je echt van alles kunt krijgen. Deze markt is erg populair bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen