Reizen in... SyriŽ

Moskee Damascus, Syrie
Moskee Damascus, Syrie

Syrië is een zeer aangenaam land om rond te reizen; het is er veilig voor reizigers en de bevolking is er uiterst vriendelijk. Je wordt van harte verwelkomd en gerespecteerd. Met een wederzijds respect voor de Syrische cultuur, normen en waarden ga je een geweldig avontuur tegemoet!

Heb je weinig kennis van SyriŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Veiligheid

Hoewel de criminaliteitscijfers erg laag zijn, is het alle reizigers zeer aan te raden – met name vrouwen, alleen of in een kleine groep - normale voorzorgsmaatregelen te treffen. Hou je waardevolle spullen zoveel mogelijk bij je of laat ze op een betrouwbare plaats achter, zoals een kluis in het hotel. Wat betreft accommodaties, kies ook deze met zorg uit. Gerenommeerde hotels zijn veiliger dan gasthuizen. Ook in het oude deel en het centrum van de hoofdstad Damascus is het aan te raden op je hoede te zijn vanwege eventuele zakkenrollers. Maak voor de zekerheid kopieën van al je belangrijke documenten.

Let op: Als het paspoort een stempel uit Israël bevat, of enige ander bewijs een bezoek naar Israël aantoont kan toegang tot Syrië ontzegd worden. Zelfs wanneer je in het bezit bent van een geldig visum.

Gezondheid

Over het algemeen is de gezondheidszorg redelijk georganiseerd in Syrië, hoewel de standaarden nogal variëren per ziekenhuis/locatie. Behandelingen en medicijnen zijn redelijk goedkoop in verhouding tot andere landen. Doktoren zijn doorgaans goed opgeleid en het meeste medische personeel spreekt Engels en/of Frans. De meeste (basis)behandelingen zijn in de grotere steden beschikbaar. Wel is het sterk aan te raden om een goede medische reisverzekering af te sluiten.

Doorgaans kun je gewoon water uit de kraan drinken, aangezien dit erg goed gezuiverd is. Mocht je echter toch niet helemaal overtuigd zijn, vraag het dan aan de lokale bevolking. Het eten is over het algemeen ook veilig om te eten, maar om het zekere voor het onzekere te nemen ga naar eetgelegenheden waar het druk is.

Inentingen zijn niet verplicht maar er worden er wel een aantal aangeraden.
Dit zijn onder meer de volgende:
– DTP
– Hepatitis A
– Buiktyfus
Ga voor specifieke informatie en meer gezondheidsmaatregelen naar de huisarts of de dichtstbijzijnde GGD. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Politie 112
Brandweer 113
Ambulance 110

Alleen reizen in Syrië

Syrië is voor zowel groeps- als soloreizigers een must-see. Het is er over het algemeen voor zowel vrouwen als mannen veilig om alleen te reizen. Vrouwen kunnen wat meer aandacht krijgen van Syrische mannen, maar zullen niet snel lastig gevallen worden. Indien het verder gaat dan alleen kijken en een praatje maken, maak dan vriendelijk duidelijk dat diens toenadering niet gewaardeerd wordt. Spreek indien nodig wat luider zodat omstanders het ook horen en te hulp kunnen schieten.

Qua kleding zijn er niet veel voorschriften, vrouwen kunnen zowel broeken, als shirts als jurken dragen. Het is er echter niet hetzelfde als in Europa, dus hou het subtiel zodat het binnen de Syrische normen en waarden valt. Wanneer er een godsdienstige plek bezocht wordt is het wel van belang niets onthullende kleding te dragen. Wel is dit ook afhankelijk van de streek waarin je je bevindt. In de meer moderne, Christelijke gebieden worden vrouwen veelal gezien in Westerse kleding; strakke, aansluitende kleding. Dit in tegenstelling tot de burka's in de meer conservatieve delen van het land en in de stad. Lattakia is het minst conservatief wat kleding betreft, hier zijn korte broeken voor mannen en minirokjes voor vrouwen zeer veelvoorkomend.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,7

Gerelateerde artikelen