De Tongaanse keuken

Rode langoesten, schelp- en schaaldieren
Rode langoesten, schelp- en schaaldieren

Wanneer je tijdens je vakantie op Tonga een keer vroeg opstaat zal het je verbazen hoe druk het al is. 's Nachts zijn de vissers op pad geweest om de beste vis te vangen en deze verkopen ze 's ochtends vroeg aan de hotels in de omgeving. Maar niet alleen de vissers zijn al vroeg actief, ook de plukkers en boeren zijn al vroeg bij de hotels om hun verse producten te slijten. Je kunt dus wel zeggen dat het voedsel in Tonga is zoals voedsel bedoeld is, vers en puur.

Heb je weinig kennis van Tonga? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tongaanse keuken

De traditionele keuken van de Tonganen bestaat vaak uit gerechten met vlees en/of vis. Hierbij gaat het vooral over kippen- en varkensvlees en schelp- en schaaldieren. Naast het vis of vlees worden de gerechten aangevuld met wortels, kokosnoot en veel vers fruit. De gerechten die de Tonganen hiermee weten te creëren zijn onder veel mensen geliefd en uniek. Tijdens feestelijke gelegenheden wordt in Tonga nog eens extra uitgepakt, er wordt dan traditioneel in aardovens gekookt en er wordt varken aan het spit geroosterd.

De laatste jaren verandert de Tongaanse keuken wel sterk, want naast de traditionele gerechten komen in de gerechten steeds meer invloeden van het buitenland terug. Zo wordt er tegenwoordig vaker junkfood gegeten en zijn er op de eilanden ook buitenlands geïnspireerde restaurants te vinden.

Een aantal gerechten die in Tonga immens populair zijn bijvoorbeeld Umu, een maaltijd die wordt bereid in een ondergrondse oven met vis of vlees. Ook eten de Tonganen rauwe vis, vaak dompelen ze deze eerst even onder in kokosmelk waarna de vis zo wordt opgegeten. En wanneer je dacht dat oliebollen iets typisch Nederlands waren, dan heb je het mis. In Tonga heet het misschien anders, maar Tongaanse cake is toch echt hetzelfde als een Nederlandse oliebol.

Markten in Tonga

In Tonga zijn verschillende markten waar dagelijks verse producten worden verkocht. Het begint 's ochtends al heel vroeg bij de havens. Hier wordt de vers gevangen vis doorverkocht van de vissers aan de marktkoopmannen die dit vervolgens proberen te verkopen op de plaatselijke markt. Op de markt staan ook de boeren uit de omgeving die hun gewassen verkopen, zo vind je op de markt veel verschillende producten om zelf een heerlijke maaltijd te maken.

Fruitmarkt in Tonga
Fruitmarkt in Tonga
Vraag gratis een offerte aan

Drinken in Tonga

In het warme Tonga houden de inwoners van verfrissende drankjes, het meest gedronken drankje is dan ook het sap van een kokosnoot. Daarnaast zijn echter ook verse vruchtensappen populaire drankjes. Naast de non-alcoholische drankjes worden in Tonga ook verschillende alcoholische drankjes genuttigd. In Tonga is het lokale bier Royal te verkrijgen in drie verschillende varianten, maar ook 'bush beer' wordt goed verkocht in het land. Wel moet je als toerist uitkijken met het drinken van alcoholische drankjes omdat ze nogal eens zelf gebrouwen worden waardoor ze veel sterker zijn dan in Nederland.

Uit eten in Tonga

's Ochtends kun je bij veel cafés en restaurants al aanschuiven voor een heerlijk ontbijt met vers fruit en verse sapjes. Maar ook voor verse koffie kun je terecht in deze cafés en restaurants, een aantal koffiesoorten wordt namelijk in Tonga zelf geteeld. Voor de lunch kun je bijna overal terecht en ook bij deze lunch wordt weer vers fruit en sap geserveerd.

Aan restaurants voor je diner is geen gebrek, vooral de laatste jaren zijn er een aantal nieuwe restaurants bijgekomen. Zo heb je tegenwoordig dus de keus uit traditioneel Tongaans eten of je kiest voor de Italiaanse, Duitse of Aziatische keuken. In deze buitenlandse restaurants zul je bijna geen inwoners van Tonga tegenkomen, omdat deze restaurants veel te duur zijn voor de Tonganen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

3,5

Gerelateerde artikelen