De luchthavens van Tonga

Tonga
Tonga

Het land Tonga, gelegen in de Grote Oceaan en onderdeel van Polynesië, bestaat uit zo'n 170 eilandjes waarvan er ongeveer 36 bewoond zijn. Deze eilandjes zijn opgedeeld in drie grotere groepen: Vava'u, Ha'apai en Tongatapu. Tonga is nog niet zo heel erg bekend onder toeristen en het toerisme is er dan ook nog niet heel goed ontwikkeld. Je vindt er wel prachtige natuur en enkele bijzondere bezienswaardigheden, waaronder eeuwenoude ruïnes en grotten. De bevolking leeft in eenvoud en veel luxe zul je er niet vinden. Omdat de vele eilandjes zo ver uit elkaar liggen zijn er wel enkele vliegvelden te vinden op Tonga. Er zijn twee internationale vliegvelden en enkele kleinere vliegveldjes.

Heb je weinig kennis van Tonga? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Fua'amotu International Airport

Dit vliegveld ligt op Tongatapu, het grootste en meest bevolkte eiland van Tonga. Het vliegveld ligt op ongeveer 21 kilometer van de hoofdstad Nuku'alofa. Internationale luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven vliegen zijn onder andere Air New Zealand, Air Pacific en Pacific Blue. Er zijn ook binnenlandse vluchten vanaf het vliegveld met Real Tonga Airlines. Er zijn regelmatig vluchten naar Vava'u, Ha'apai en 'Eua en soms naar Niuatoputapu en Niuafo'ou. Fua'amotu International Airport heeft verschillende terminals voor de internationale en binnenlandse vluchten. Er is een shuttlebus tussen de twee terminals. In de internationale terminal vind je duty free winkels, enkele cafés, cadeauwinkels en wisselkantoren. Het is ook mogelijk om een VIP lounge te huren. De terminal voor de binnenlandse vluchten bevat alleen een café. Vanuit het vliegveld rijden taxi's naar de hoofdstad en mini-busjes rijden naar de omliggende hotels.

Fua'amotu
Fua'amotu

Vava'u Airport

Vava'u is toeristisch gezien het meest bezochte gebied in Tonga, vanwege de prachtige omgeving waar je heel goed kunt duiken, vissen en zeilen. In de winter reizen bultruggen door dit gebied wat erg bijzonder is om te zien. Op Vava'u Airport zijn er alleen binnenlandse vluchten van en naar Tongatapu, Ha'apai, Niuafo'ou en Niuatoputapu. Het vliegveld bevindt zich op ongeveer 10 kilometer van het stadje Neiafu. Op het vliegveld zijn niet veel voorzieningen te vinden: alleen een café. Er is wel een taxi-standplaats en de hotels in de omgeving organiseren vaak zelf vervoer van en naar het vliegveld.

Vava'u Airport
Vava'u Airport
Vraag gratis een offerte aan

Ha'apai Airport

Dit vliegveld ligt op de eilandengroep Ha'apai en faciliteert, net zoals Vava'u Airport, alleen maar binnenlandse vluchten. Ha'apai heeft enkele spectaculaire stranden en er wordt gezegd dat de beroemde Captain Cook hier ooit aangelegd heeft. Vanaf dit vliegveld vinden er vluchten plaats van en naar Tongatapu en Vava'u. Er wordt hier dus niet gevlogen naar Niuafo'ou en Niuatoputapu. Ha'apai Airport ligt op 5 kilometer van het dorpje Pangai. Op het vliegveld vind je een café en een taxi-standplaats.

Ha'apai
Ha'apai

'Eua Airport

Ondanks dat dit eilandje maar 40 kilometer van Tongatapu ligt is het een wereld van verschil. Je vindt hier spectaculaire kliffen, grotten en ruige natuur. Het eiland is niet ver ontwikkeld maar daardoor is de natuur bijna onaangetast. De vlucht van en naar Tongatapu is de kortste binnenlandse vlucht ter wereld. De vlucht duurt namelijk maar acht minuten. De landingsbaan is niet meer dan een streep zand. Er zijn enkele guesthouses op het eiland en er zijn taxi's beschikbaar op het vliegveld.

'Eua Airport
'Eua Airport

Niuatoputapu Airport

Niuatoputapu Airport ligt op een van de meest noordelijke eilanden van Tonga. Deze eilanden zijn behoorlijk onontwikkeld. Het klimaat is hier warmer dan in zuidelijke delen van Tonga. Vluchten gaan van en naar Vava'u Airport en Fua'amotu Airport. Ook dit vliegveld heeft alleen maar landingsbaan van zand en verder geen faciliteiten.

Niuatoputapu Airport
Niuatoputapu Airport

Niuafo'ou Airport

Dit eiland bevat een vulkaan dus je vindt er een ruig landschap. Er zijn vluchten van en naar Vava'u Airport en Fua'amotu Airport maar deze gaan niet erg frequent. De landingsbaan van Niuafo'ou Airport bestaat uit niet meer dan een streep gras. Op het eiland vind je weinig faciliteiten. Je vindt er voornamelijk ongerepte natuur.

Niuafo'ou
Niuafo'ou


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,7

Gerelateerde artikelen