Top 5 bezienswaardigheden Tonga

Strand Tonga
Strand Tonga

Tonga is een eilandengroep in de Zuid-Pacifische Oceaan, bestaande uit 176 eilanden. 36 eilanden hiervan zijn permanent bewoond. De eilanden zijn opgedeeld in vier groepen: Vava'u, Tongatapu, Niuas en Ha'apai, waarvan op de eilandengroepen Vava'u en Tongatapu het meeste te beleven is. Tonga werd bekend als de 'Vriendelijke Eilanden', omdat Kapitein James Cook, tijdens zijn eerste bezoek in 1773, erg vriendelijk werd ontvangen. Omdat Tonga zo'n mooie ligging heeft, zijn er vele prachtige stranden en andere bezienswaardigheden te vinden. De top 5 wordt hier besproken.

Heb je weinig kennis van Tonga? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Historische nederzettingen

Het Mu'a gebied in het oosten van Tongatapu heeft een rijke concentratie archeologische plekken. Een voorbeeld hiervan zijn de indrukwekkende koninklijke tombes, 28 in totaal. Deze zijn gebouwd in een terrasvormige opbouw en bestaan uit massieve stenen platen van koraalkalksteen. De tombes zijn waarschijnlijk gebouwd om de spirituele en politieke macht van de koningen van Tonga te tonen. Een ander historisch monument in het gebied is de Ha'amonga 'a Maui, monumentale stenen bestaande uit drie koraalkalkstenen platen. Deze wegen meer 20 ton per steen en zijn ongeveer 6 meter hoog. Het wordt gezien als de Stonehenge van het gebied. Er zijn verschillende theorieën over de constructie. Sommigen denken dat het is gebouwd als een soort standbeeld voor de twee zonen van de koning. De rechtopstaande stenen zouden de twee zonen representeren en de horizontale steen de verbintenis tussen deze twee. In het gebied vind je ook de Paepae 'o Tele'a, een piramide-achtig gedenkteken. Het is een gedenkteken voor Tele'a, een koning van Tonga die tijdens de 16e eeuw over het gebied regeerde. Hoogstwaarschijnlijk ligt het lichaam niet in het monument.

Ha'amonga 'a Maui
Ha'amonga 'a Maui

2. Snorkelen met walvissen

Een bijzondere ervaring die je kan opdoen in Tonga, op het eiland Vava'u, is snorkelen met bultrugwalvissen. Van juni tot november heb je de grootste kans dat je er een paar tegenkomt tijdens het snorkelen. Vanuit een duikschool op Vava'u ga je met een boot het water op en van daaruit ga je snorkelen en kun je de prachtige onderwaterwereld en de walvissen zien. De walvissen blijven wilde dieren, dus er bestaat een kans dat de trip niet doorgaat of dat je er net geen tegenkomt. Als ze onrustig zijn, is het te gevaarlijk om er dicht bij in de buurt te komen. De kans dat een trip niet doorgaat, is echter erg klein. De prijzen liggen rond de €100,- voor een 5 uur durende trip.

Bultrugwalvissen
Bultrugwalvissen
Vraag gratis een offerte aan

3. Het Nationale Centrum van Tonga

In het Nationale Centrum van Tonga in Tongatapu vind je de mooiste culturele tentoonstellingen van het land. Dit centrum bevindt zich op de Fanga'uta lagune. Het heeft tentoonstellingen over onder andere de kleurrijke geschiedenis, geologie en ambachtelijke werken. Ook zie je er historische artefacten die tegenwoordig nog steeds gebruikt worden. Er worden demonstraties gegeven over beeldhouwwerken, weven en over het maken van eten. Het centrum is van maandag tot vrijdag, van 9 tot 4 geopend.

4. De onderwaterwereld ontdekken

In de wateren rond Tonga vind je prachtige plekken die je kunt ontdekken tijdens het duiken of snorkelen. Omdat Tonga nog niet heel bekend is onder de duikers, vind je indrukwekkende, kleurrijke koraalriffen die nog niet aangetast zijn. Het bevat veel leven zoals tropische vissen en verschillende soorten haaien. Voor de iets meer ervaren duiker kun je ook grotten gaan ontdekken. Let wel op dat je dit met een gids doet.

Hard koraal, onderwaterwereld
Hard koraal, onderwaterwereld

5. Schitterende stranden

Voor de mensen die van iets meer rust houden en liever in de zon luieren, zijn de stranden van Tonga perfect. Het zijn prachtige witte zandstranden met palmbomen en beschutte lagunes. Het water is er erg helder en je kunt er goed zwemmen. Je waant je net in een paradijs.

Kortom, er is genoeg te beleven in het land dat nog niet door toeristen is ontdekt: zeker een aanrader!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen