Jubileum groepsreis door Panamakanaal bij Cruise Travel

Geschreven op 19 februari 2014 door Anique

Dit jaar bestaat het Panamakanaal 100 jaar, een jubileum dat op veel verschillende manieren gevierd wordt. Ook Cruise Travel heeft ter gelegenheid van de verjaardag van het Panamakanaal een speciale jubileum groepsreis door het Panamakanaal georganiseerd.

De reis zal beginnen in Los Angeles en ook Hollywood en Rodeo Drive worden gepasseerd. De weg wordt vervolgd naar de Mexicaanse Rivièra en de prachtige natuur van Costa Rica. Natuurlijk mag de tocht door het Panamakanaal hierbij niet worden ontbroken.

Het kanaal is 81 kilometer lang en de doortocht zal 9 tot 11 uur duren. Niet iedereen kan tegelijkertijd door het kanaal vanwege de sluizen. In de ochtend mogen de schepen van de Stille Oceaan naar de Atlantische Oceaan en na de middag omgekeerd. Op het moment worden er nieuwe sluizen gebouwd in het kanaal, die waarschijnlijk in 2015 klaar zijn. De sluizen worden dan 66% breder. Het eerste schip dat deze sluis zal betreden zal een cruiseschip zijn.

De reis duurt in totaal 20 dagen en vertrekt op 17 april. Er wordt overnacht op de Norwegian Star en drie dagen in een hotel.

Nieuws