Puglia nieuwste bestemming bij Eliza was here

Geschreven op 19 januari 2016 door Anique

De beroemde trulli in Puglia
De beroemde trulli in Puglia
In de hiel van de Italiaanse laars ligt de streek Puglia. Eliza was here heeft deze plek, bekend om de vele olijfboomgaarden, kronkelende weggetjes en vele wijnranken, in haar aanbod opgenomen.

Alberobello

Puglia is een van de belangrijkste wijnregio's van Italië. Ook zijn er vele leuke dorpjes te vinden. Alberobello is hier een voorbeeld van. Het dorp staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft meer dan duizend trulli. Een trullo is een wit en rond huisje met een kegelvormig dak. Ze zijn typisch voor deze regio en via Eliza was here kan je er nu in overnachten. Bij hotel Il Palmento bijvoorbeeld, gelegen op een prachtige locatie en waar nu comfortabele suites zijn gemaakt. In de avond schuif je aan voor een lokaal gerecht uit de keuken van Il Palmento.

Le Grotte della Civita

Ook Le Grotte della Civita staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit unieke logeeradres bestaat uit prachtige oude grotten waarin de mooiste gastenverblijven zijn gemaakt. Wel blijft de ruwe uitstraling van de grot aanwezig. In totaal heeft Eliza was here vijf accommodaties in Puglia.

Een van de kamers in Le Grotte della Civita
Een van de kamers in Le Grotte della Civita

Nieuws

Artikelen