Tenzing Travel

Url: https://www.tenzingtravel.nl
Aangesloten bij: ANVR / SGR / Calamiteitenfonds
Type reizen: verre reizen

Logo van Tenzing Travel

Tenzing Travel is eind augustus 2020 overgenomen door TravelNauts.

Heb je een boeking bij Tenzing Travel waarvoor je een claimaanvraag moet doen bij de SGR neem dan contact met ons op; we helpen je daar graag mee!

Tenzing Travel bestaat al meer dan 35 jaar en is een reisorganisatie die reizen organiseert naar verre bestemmingen. Bij Tenzing Travel hebben de medewerkers een passie voor reizen en doen ze er alles aan doen om de reizigers een onvergetelijke ervaring te bieding. Voor ieder deel van de wereld heeft de reisorganisatie reisspecialisten. Deze reisspecialisten bezoeken jaarlijks de bestemmingen om up-to-date te blijven, de mooiste routes uit te stippelen, bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken en unieke accommodaties aan te bieden. Tenzing Travel werkt samen met geselecteerde lokale vertegenwoordigers. Verder stelt de reisorganisatie je reis samen op basis van specifieke wensen en is de organisatie 24/7 bereikbaar als je op reis bent.

Op de website van Tenzing Travel vind je verschillende voorbeeldreizen in Afrika, Azië, de Caribbean, Australië en Amerika. Je kunt hierop je reis baseren maar je kunt ook een reis op maat laten samenstellen zodat de reis helemaal bij jou past. Als je liever een vakantie boekt op basis van een thema is dit ook mogelijk. De volgende reisthema's worden aangeboden: kampeerreizen, huwelijksreizen, cruise, op safari, strandvakanties, familiereizen, luxe, natuur, actief/ avontuur en culinair. Daarnaast kun je aangeven of je individueel wil reizen of in groepsverband. Je kunt ook aangeven met welk vervoersmiddel je wil reizen.

Bij Tenzing Travel kun je uitgaan van persoonlijk contact. Zo kun je langsgaan bij een reisbureau bij jou in de buurt maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken bij jouw thuis. Je kunt daarnaast contact opnemen via de mail of bellen naar de reisorganisatie. Als je op de hoogte wil blijven van de reisorganisatie kun je ze volgen op Facebook, Instagram en Twitter. Tevens is de organisatie aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds zodat je gerust op reis kunt gaan.

Ervaringen met Tenzing Travel

Tenzing Travel krijgt gemiddeld een 6,9
op basis van 23 ervaringen:

6,9 + Ervaring delen
op 11 juni 2022 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: april 2022

Ook deze keer weer een mooie reis gemaakt met Tenzing Travel. Goed geholpen, veel dieren gezien en overnacht in mooie safari lodges!

 • Algemeen 9
op 18 april 2022 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: april 2022

Zeer goed geholpen en geweldige reis gehad. Ik snap niet waarom anderen in het verleden zo negatief zijn. Wij hebben een heerlijke reis gemaakt die we nooit gaan vergeten.

 • Algemeen 10
op 21 augustus 2021 bestemming: Australië / West en Nothern Territoriy, reisperiode: mei 2020

Reis ging niet door door COVID-19. Kan Tenzing niets aan doen.
Echter, de voorbereiding van de reis was ronduit slecht. De afwikkeling, met aanvankelijk een voucher, was eveneens zeer slecht. Tenzing had de componenten zelf los geboekt. Het bleek geen pakket reis te zijn. Op die manier wilde Tenzing voorkomen dat al het geld terugbetaald moest worden. We moesten zelf maar zien hoe we het geld voor de vliegtickets en excursies terug zouden krijgen. Paar maanden later werd het bedrijf failliet verklaard. Veel gedoe gehad met SGR.
Nieuwe eigenaar zou contact met ons opnemen. Nooit gebeurd.
Uiterst teleurstellend derhalve. Ging toch om een reis van €15.000!

 • Algemeen 1
op 6 november 2019 bestemming: Verenigde Staten / San diego, reisperiode: oktober 2019

Zeer onbetrouwbaar bedrijf GEEN ZAKEN MEE DOEN. Annuleringskosten rekenen zonder daadwerkelijk een akkoord hiervoor te geven, ik en meerdere partijen hebben dit helaas ondervonden. Zij spelen mooi weer door je persoonlijk erg enthousiast te maken om vervolgens op een slinkse manier extra kosten te rekenen. 1 x NOOIT MEER

 • Algemeen 1
op 30 juni 2019 bestemming: Verenigde Staten, reisperiode: juni 2019

We hebben alle highlights gezien maar organisatorisch ontbrak er vanalles aan. Bovendien aangeboden als groepsrondreis. Die was het dus echt niet! 5 verschillende doorreisbestemmingen na het eerste gedeelte van de groepsreis.(van Washington naar New York, Amsterdam, Hawai, San Francisco en Florida.) Bleek dat verschillende reisorganisatoren deze reis aangeboden hadden voor zo'n 1500 euro minder( nrv, tui, american plus),terwijl wij dachten voor kwaliteit te kiezen met Tenzing. Tweede helft ( Florida) weer practisch een nieuwe groep met ook weer een andere reisleider! Het voelde voor ons als een samengevoegd zooitje. Bied dit dan niet aan als een groepsrondreis. Terugreis weer hetzelfde. Iedereen andere luchthavens en andere tijden! Accomodaties waren bovendien over het algemeen ook minder dan bij onze groepsrondreis vorig jaar met Fox.
Voor ons geen Tenzing meer!

 • Algemeen 5
op 18 december 2018 bestemming: Thailand, reisperiode: oktober 2017

Alles was vooraf perfect geregeld, en ook ter plaatse is er veel geregeld door ze. We hadden te maken met overstromingen en ze hebben dat toen heel fijn opgelost

 • Algemeen 10
op 7 juni 2018 bestemming: Australië, reisperiode: september 2018

Op de website staat dat als je ergens anders de camperhuur goedkoper vind ze deze voor dezelfde prijs verhuren, toen ik aangaf dat ik de zelfde camper elders goedkoper vond ging er wel iets van de prijs af maar niet alles bij de andere verhuurder was de prijs incl boekingskosten veel lager.Toen ik dat aangaf werd er gezegd dat ik dan maar voor de andere camperverhuurder moest kiezen? Zet het dan niet op je website schijnbelofte.

 • Algemeen 1
op 10 maart 2018 bestemming: Nieuw-Zeeland / rondreis, reisperiode: december 2017

Netjes geregeld, in een reisbescheiden boekje, met de tickets en reisuren tijden van de vliegreis, en vouchers van alle geboekte zaken zoals camper, vliegreis, overtocht, info over het land. De info op het reisbureau was formidabel, alle tijd was er voor ons, de hostes was er zelf ook geweest en gaf ons persoonlijk materiaal mee, die we tijdens onze reis goed konden gebruiken. Wij hebben een grandioze 6 weken gehad in New Zeeland.

 • Algemeen 9
op 25 augustus 2017 bestemming: Zuid-Afrika, reisperiode: augustus 2017

Mooie reis. Ik zou de volgende keer alleen niet meer zo snel via Tenzing boeken. Zij besteden alles uit aan een lokale partner wat niet handig is. Daarnaast zijn er veel kleine slordige foutjes gemaakt.

 • Algemeen 8
op 31 januari 2017 bestemming: Zuid-Afrika / Johannesburg, reisperiode: april 2017

We wilden deze reis boeken, maar wilden een Upgrade, deze was mogelijk, maar viel ruim € 900 duurder uit dan was aangegeven in de offerte, de geboden oplossing was ver beneden peil, dus geboekt bij een ander, zoals het er nu naar uitziet voor ons geen Tenzing Travel meer.

 • Algemeen 2
op 4 september 2016 bestemming: Malediven, reisperiode: april 2016

Het was fantastisch geregeld: goede, snelle en persoonlijke service! Kregen een mooi boekje met reisbescheiden thuis gezonden met tips en informatie over het land.

 • Algemeen 10
op 23 juni 2016 bestemming: Verenigde Staten / San Francisco, reisperiode: april 2015

Vorig jaar de roadtrip van onze dromen mogen maken! Een camperreis door de westcoast van de USA! Op advies van anderen geboekt bij Tenzig Travel en dat is ons zo goed bevallen dat we het een volgende keer zó weer zouden doen! Omdat mijn moeder niet heel ver kan lopen is er van alles geregeld o.a. op de luchthaven zodat zij met een gerust hart op vakantie kon. Ook weet deze organisatie waar ze over praat! Al onze vragen werden uitgebreid beantwoord en er werd met ons mee gedacht. Ik adviseer iedereen hier te boeken!

 • Algemeen 10
op 12 oktober 2015 bestemming: Canada / galgary, reisperiode: mei 2016

Nu al is de organisatie geweldig. Met al onze wensen kunnen ze uit de voeten. Ze zoeken alles voor ons uit en komen met leuke aanbiedingen en mogelijkheden die onze reis nu al geweldig maakt. Ze zijn enthousiast en geen vraag is ze te veel. We krijgen goede tips over bezienswaardigheden op onze te plannen route.
Top organisatie, en de vakantie moet nog beginnen.

 • Algemeen 8
op 9 oktober 2015 bestemming: Vietnam / Meerdere, reisperiode: september 2015

Via de vakantiebeurs in aanraking gekomen met deze organisatie en zij waren erg enthousiast over Vietnam. Geen enkel woord van wat zij ons vertelde was gelogen (het was zelfs nog beter dan dat). Zo puur. Daarnaast was de reis ontzettend goed georganiseerd!

 • Algemeen 10
op 22 januari 2015 bestemming: Verenigde Staten / zuidwesten, reisperiode: juli 2014

In juli 2014 hebben we eindelijk onze droom verwezenlijkt, rondreis door het zuidwesten van Amerika. We hebben gekozen voor de reis "The best of the southwest". Deze hebben we in goed overleg met Norbert van Tenzing Travel aangepast aan onze wensen en there we go :-) Geweldige reis gehad, een aaneenschakeling van hoogtepunten en alles meer dan goed geregeld. Nu sparen voor de volgende mooie reis :-)

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 8
 • Excursies 9
 • Prijs / kwaliteit 9
op 25 december 2014 bestemming: Oman / Oman, reisperiode: november 2014

Oman is prachtig en kun je heel goed zelf doen. Wij hadden via kuoni, bleek later Tenzing te zijn, een reis highlights of Oman met privechauffeur geboekt voor 7500 euro incl 4 dagen verlengining in een luxe resort. De rondreis was prachtig en voer
langs alle mooie plaatsen. De hotels waren middenklasse, de chauffeur sprak gebrekkig Engels en was meer chauffeur dan gids. Jammer dat hij ons niet alle informatie kon geven, daardoor hebben we sommige uitstapjes gemist (bijv. Badkleding meenemen). De verzekeringspapieren van de auto waren niet in orde waardoor we een halve dag hebben gemist. De hoog aangeschreven picknick lunch bestond uit koekjes en chips. Twee diners moesten we zelf betalen ondanks dat deze inclusief waren. Na afloop van de reis hebben we meteen gereclameerd. Dat is nu meer dan 3 weken geleden en nog niets gehoord van Tenzing. We vragen ons dan ook af waarom Kuoni geen zaken meer wil doen met Tenzing. Waarschijnlijk omdat ze hun zaken niet voor elkaar hebben. Wij gaan in elk geval nooit meer met Tenzing Travel mee. Duur en geen kwaliteit! Jammer.

 • Algemeen 7
 • Accommodatie 7
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 5
 • Excursies 5
 • Prijs / kwaliteit 5
op 14 september 2013 bestemming: Malediven / Maafushivaru, reisperiode: april 2012

Alles was goed geregeld maar de reisleidster van Kuoni was niet erg spraakzaam.

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 10
 • Vervoer 10
 • Reisbegeleiding 6
 • Excursies 10
 • Prijs / kwaliteit 9
op 26 mei 2013 bestemming: Verenigde Staten / Westkust, reisperiode: juli 2013

We hadden een rondreis geboekt via Kuoni. Nadat we de aanbetaling hadden gedaan, kregen we door dat er aanzienlijke meer kosten bij zouden komen, omdat er een hotel niet beschikbaar was. Totaal ongeveer 400 euro extra. Ik ben zelf gewend van andere organisaties dat je in dit soort gevallen een minstens zo goed hotel aangeboden krijgt voor dezelfde prijs. We hebben dit nieuwe voorstel natuurlijk niet geaccepteerd. De reisadviseuse heeft ons overigens goed proberen te helpen, maar ze moest uiteraard binnen het beleid van Kuoni blijven. Haar valt dus niets te verwijten, Kuoni wel.

Uiteindelijk hebben we de reis dus moeten cancelen omdat het nieuwe aanbod niet binnen ons budget paste. Zonde van heel veel moeite en tijd van beide kanten.

 • Algemeen 5
 • Accommodatie 5
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 6
 • Prijs / kwaliteit 5
op 25 mei 2011 bestemming: , reisperiode: mei 2011

Ondanks dat er een paar zaken fout zijn gegaan heeft Kuoni ons ter plaatse prima geholpen.

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 7
 • Vervoer 9
 • Reisbegeleiding 8
 • Prijs / kwaliteit 9
op 11 september 2010 bestemming: Verenigde Staten / Miami, reisperiode: juli 2010

Met ons zessen reis geboektnaar de USA; via miami, Key largo en naples (goede hotels) naar Orlando (luxe bungalow). Bij alamo prima luxe huurauto... .Daarna met binnenlandse vlucht naar Washington en uiteindelijk met de trein naar New York (matig hotel Pennsylvania). Reis was fantastisch en onvergetelijk. Echter: reispapieren pas op vrijdagmiddag ontvangen terwijl we maandagochtend zeer vroeg zouden vliegen. Bepaalde gegevens klopten niet (leeftijd van 1 dochter) en ook geen enkele routebeschrijving ( zou best mogen voor dat geld!!) We werden geacht de routebeschrijvingen zelf uit te zoeken, dan wel een tom tom bij te huren. In de usa bleek dat er geen info bijgevoegd was over de bungalow waar we in Orlando zouden verblijven. Contact hierover verliep stroef omdat Kuoni meende dat deze info wel zeker bijgevoegd zou zijn. Gelukkig uiteindelijk alsnog de juiste gegevens via mail gekregen.. De reis was prachtig, we hebben enorm genoten, maar de slordigheid en de spaarzame info van Kuoni was pijnlijk. Nee, Kuoni kan de volgende keer ons niet als klant verwachten.

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 1
 • Prijs / kwaliteit 7
op 7 juni 2009 bestemming: Verenigde Staten / Florida, reisperiode: oktober 2008

Bij Kuoni een ticket en huurauto geboekt naar Florida met een overstap in Atlanta. De tijd die er is om over te stappen op de volgende vlucht was veel te kort. Ondanks verscheidene keren informeren bij Kuoni bleven zij volhouden dat het makkelijk kon.

De reis werd een groot drama. Pas na 28 uur waren we op de plek van bestemming iets van normaal niet meer dan 10 a 12 uur had moeten duren.

Eenmaal aangekomen was de huurauto niet gereserveerd.
Al in Florida dit gemeld bij Kuoni en ook eenmaal thuis uitgebreid per brief aan kuoni gemeld. Vergoeding was een bloemetje. Wat een waardeloos bedrijf! Nooit maar dan ook nooit meer zal ik een euro bij Kuoni besteden.

 • Algemeen 1
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 1
 • Reisbegeleiding 1
 • Prijs / kwaliteit 1
op 14 augustus 2008 bestemming: Cuba / Varadero, reisperiode: november 2007

De vlucht met Martinair in de comfort class was gelukkig iets beter dan de economy class waar je als lange passagier niet veel ruimte hebt.

Op Cuba netjes door de host van Kuoni opgevangen en die ons duidelijk maakte waar onze bus te vinden was.

Het eerste hotel dat wij hadden, Club Kawama, is een eenvoudig hotel, alles was van een gemiddeld niveau, wil je niet te veel uitgeven dan kan je hier je vakantie wel doorbrengen. Wil je luxe ga hier dan niet heen. Kamers en eten zijn niet al te goed. Hadden hier 7 dagen willen verblijven maar zijn na 5 dagen vertrokken we hebben aan de host van Kuoni gevraagd of hij ons tweede hotel twee dagen eerder voor ons kon regelen. Door de goede zorgen van de host van Kuoni zijn wij die twee dagen eerder in ons andere hotel gekomen.

Het hotel Melia Las Americas is een geweldig hotel. Alleen toegang voor boven de 18 jaar. We hadden een mooie junior suite geboekt, beneden wonen en boven slapen. Eten en drinken volop keuze, ook in de verschillende restaurants en van een goede kwaliteit. Als je naar Cuba op vakantie wilt gaan dan zou je dit hotel zeker in overweging kunnen nemen, wij vinden dit hotel wel om aan te bevelen.

Helaas was er in het hotel Melia Las America geen informatie boek te vinden van de Nederlandse Kuoni, dus enige verwarring wanneer wij opgehaald zouden worden voor de terugreis. Hebben toen zelf met de host van Kuoni gebeld om de goede tijd te vragen. Dit was verder geen probleem voor ons.

Hebben ook nog via de host van Kuoni een dagtrip naar Havanna gemaakt, prima geregeld allemaal, dit is zeker een leuk uitstapje om te maken.

Cuba is een mooi land, Havanna een leuke oude stad met die geweldige ouderwetse auto's, in Varadero is niet veel te beleven.

 • Algemeen 8
 • Accommodatie 9
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 8
 • Excursies 8
 • Prijs / kwaliteit 7
op 10 april 2008 bestemming: Cuba, reisperiode: september 2007

Veel gezien en gedaan tijdens de rondreis van Kuoni. Cuba is een erg mooi land alleen is er wel veel armoede.

 • Algemeen 7
 • Accommodatie 7
 • Vervoer 7
 • Reisbegeleiding 8
 • Prijs / kwaliteit 7

Nieuws