Undiscovered

Url: https://www.undiscovered.nl/
Aangesloten bij: Calamiteitenfonds / GGTO / VvKR
Type reizen: verre reizen

Logo van Undiscovered

Undiscovered is een Nederlandse reisorganisatie die reizen op maat aanbiedt naar onontdekte reisbestemmingen. Het streven van de organisatie is om reizigers ongekende ervaringen te bieden op bestemmingen die door weinigen bezocht worden en uitdagend zijn. Iedere reis van Undiscoverd wordt uniek samengesteld aan de hand van jouw interesses en wensen. Bij de reisorganisatie reis je zelf met privé gidsen terwijl je de toeristische hoogtepunten ontdekt op jouw reisbestemming. Aangezien de medewerkers van Undiscovered de bestemmingen regelmatig bezoeken hebben zij veel kennis en weten ze waarover ze praten. De aangeboden reizen worden constant bijgewerkt en verfijnt.

De reisorganisatie heeft vakantiebestemmingen in Afrika en Azië. In Azië kun je de Filipijnen, Sri Lanka en Borneo ontdekken. In Afrika kun je op vakantie gaan naar Madagaskar, Oeganda en Réunion. Daarnaast biedt Undiscovered themareizen aan. Zo kun je kiezen uit individuele rondreizen, duikreizen, huwelijksreizen en familiereizen. Bezoek tijdens je reis bijvoorbeeld unieke en onontdekte natuurgebieden, indrukwekkende watervallen, groene omgevingen met theeplantages, geweldige stranden en eilanden, afgelegen dorpjes en ontmoet de lokale bevolking.

Via de website kun je je oriënteren en ideeën opdoen voor je reis. De voorbeeldreizen dienen ter inspiratie en worden naar wens aangepast. Daarna kun je een offerte aanvragen zodat je samen met de reisorganisatie een uniek reisplan kunt samenstellen. Hierna ontvang je een offerte, deze offerte kan net zolang aangepast worden tot het precies is zoals jij wil.

Ervaringen met Undiscovered

Undiscovered krijgt gemiddeld een 9,4
op basis van 61 ervaringen:

9,4 + Ervaring delen
op 24 december 2019 bestemming: Filipijnen / Siquijor, reisperiode: december 2019

De reis sloot helemaal aan bij onze persoonlijke wensen. Alles was uitstekend geregeld. De hele reis klopte gewoon! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 6 september 2018 bestemming: Filipijnen, reisperiode: augustus 2018

De reis was fantastisch en hebben we gemaakt met ons gezin (met 3 volwassen kinderen). Vooraf heeft Eric heel goed geluisterd naar onze wensen zodat hij een top programma heeft samengesteld dat goed aansloot.

Ter plekke was alles perfect geregeld, mede dankzij een goede partner in het land zelf. Wij hadden nergens omkijken naar. De accommodaties waren prachtig, er zat een goede balans in het programma tussen dingen doen en rustmomenten en wij zijn overweldigd door de hospitality van de mensen ter plekke.

Wij zouden Undiscovered dan ook aanbevelen bij iedereen! Als wij zelf weer een verre reis willen maken, kloppen wij zonder aarzelen weer bij hen aan. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 25 december 2016 bestemming: , reisperiode: december 2016

Madagascar zou het worden, hadden we ons bedacht. Nu heeft bepaald niet iedere reisorganisatie dit eiland in het aanbod en zo kwamen we uit bij UNDISCOVERED. Eerst wat informatie opgevraagd en naar aanleiding hiervan werd ik door Tom gebeld. Vriendelijk, zeer kundig en vooral ook geïnteresseerd in waarom we naar Madagascar wilden gaan. Naar aanleiding van dit gesprek hebben we een offerte op laten maken en hieruit bleek hoe goed Tom naar me had geluisterd. Alle punten die ik tijdens ons gesprek had genoemd waren in deze offerte verwerkt. Dit was allemaal zo professioneel gedaan dat we besloten er voor te gaan.
En dan Madagascar! Voor mij de eerste keer dat ik die kant opging en ik kan het niet anders omschrijven dan overweldigend, indrukwekkend, heel mooi, prachtige mensen en dus een ervaring om nooit te vergeten. De film speelt nog steeds door mijn hoofd. Als alles overdag zo overweldigend is, is het fijn dat de chauffeur, de lokale gidsen en de hotels zeer goed zijn. En dit was top geregeld. Onze chauffeur was goed op de hoogte van dat wat op het eiland speelt, de gidsen vriendelijk en zeer kundig en de hotels boden ons de gelegenheid om alles wat we overdag hadden meegemaakt, op een rijtje te zetten.
UNDISCOVERED heeft voor ons een reis verzorgd die we nooit gaan vergeten op een zeer betrokken en professionele manier. Je merkt aan alles dat zij zeer goed weten wat ze aanbieden en in staat zijn persoonlijke voorkeuren op een prachtige manier in de reis te verwerken.
Een echte aanrader!!! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 17 december 2016 bestemming: Filipijnen / Visayas, reisperiode: november 2016

Vanaf het eerste contact al een persoonlijk contact met Eric. Vakantie wensen doorgesproken en op basis daarvan een reis samengesteld. Alles is super goed georganiseerd. Waardoor we optimaal hebben kunnen genieten van onze vakantie.
Gestart in Dumaguette en daarna door naar Siquijor. CocoGrove is echt een perfecte plek met geweldig vriendelijke bediening en super mooi snorkelen voor 'de deur'.
Na even wennen aan de drukte van AlonaBeach, met mountainbike door de ChocalateHills getoerd ook genoten van de rustigere locale strandjes waarbij Panglau een echte aanrader is (mooier en rustiger dan AlonaBeach).

Vervolgens door naar Boracay / WhiteBeach waarbij we gelukkig hebben gekozen voor Station 1. Op loopafstand (ca 10mins) van het (voor ons) te drukke Station2; een prima afsluiting van een heerlijke vakantie!

Alle transfers verliepen perfect met aardige en geïnteresseerde locals die je keurig op tijd kwamen ophalen en naar de volgende bestemming brachten. En tussendoor nog veel vertelden over de locale gebruiken en de cultuur; erg leuk.

Undiscovered is dus echt van toegevoegde waarde geweest en een aanrader.
Volgend jaar gaan wij zeker terug naar de Filipijnen. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 29 november 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: november 2016

Verreweg een uitstekende vakantie. De afwisseling tussen actieve en relax dagen was perfect. Alles was tot in de puntjes goed geregeld en het contact met Undiscovered hebben wij als zeer positief ervaren. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 29 november 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: november 2016

Top geregeld, veel persoonlijke aandacht vanuit reisorganisatie, volop vragen vooraf kunnen stellen. Tijdens de reis ook nog vanuit de organisatie gecheckt of alles ok was. Voor ons was Madagascar een onvergetelijke reis. Wij hadden een 15 daagse individuele rondreis geboekt. Zoveel gezien, gedaan en meegemaakt dat we op het eind echt verzadigd waren van alle indrukken. Daarom was het prima om ook nog 2 dagen strand erbij te hebben om even alle indrukken te laten bezinken. Aardige chauffeur, prima gidsen, top hotels. Undiscovered jullie zijn top! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 28 november 2016 bestemming: Maleisië / Borneo, reisperiode: augustus 2016

Boek met Undiscovered!

Undiscovered heeft voor ons een onvergetelijk huwelijksreis samengesteld! Een 20daagse-droomreis naar Borneo.

Vanaf het eerste moment was het zeer prettig contact. Leuke mensen die goed naar je wensen luisteren, met je meedenken, maar ook durven uit te spreken als ze het ergens (terecht) niet mee eens zijn. Het plannen ging daarmee zonder moeite en was zelfs een prettige ervaring.

Onze reis was dankzij het advies van Undiscovered een perfecte balans tussen stad, natuur en cultuur, en strand! Wij hadden geen minuut hiervan willen overslaan. Perfect keuze van hotel en vervoer maakte het helemaal af.

Undiscovered en onze reis scoort een dikke 10, met name door de persoonlijk aandacht en de leuke verrassingen tijdens de reis! Het heeft zelfs onze hooggespannen verwachtingen ruimschoots overtroffen.

Ontzettend veel dank voor de briljant reis en hopelijk tot een volgende keer! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 24 november 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: oktober 2016

Wij hebben ongelofelijk genoten van onze huwelijksreis naar prachtig Madagascar , verzorgd door Undiscovered. We hebben vooraf intensief emailcontact gehad met Tom, die onze wensen perfect heeft weten in en aan te vullen. Veel hotels hadden een kleine attentie of bloemen op het bed ivm met ons huwelijk, terwijl ik pas de dag voor ons vertrek tussen neus en lippen door aan Tom vertelde dat dit onze huwelijksreis was!
Complimenten voor de keuze van hotels en ook voor de fantastische gidsen, die op hun beurt weer de beste locale gidsen wisten te regelen.
Lang verhaal kort: Undiscovered is een fantastische reisorganisatie ! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 27 oktober 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: oktober 2016

Dit is zonder twijfel dé fijnste reiservaring geweest tot nu toe. Undiscovered doet er alles aan om je persoonlijk (!) te hélpen in het bereiken van een droomreis. Ze nemen regelmatig persoonlijk contact op, bevragen je wensen en beantwoorden alle vragen met plezier. Bovendien zijn ze eerlijk over alle ervaringen die je te wachten staan.

Eric heeft méér gedaan dan wat wij verwachten van een reisbemiddelaar! Waarvoor een welgemeende dankjewel! Undiscovered zorgde voor een vlotte communicatie voor, tijdens en na de reis. Ze hebben er ook voor gezorgd dat alles feilloos verliep gedurende onze 22 dagen rondreis doorheen Borneo en de Filipijnen. En her en der stond er ons zelfs een verrassing van hen voor ons te wachten.

Dit heeft alle verwachtingen overtroffen. Geen twijfels! Dit is een topteam met een hart voor hun werk.

Bedankt! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 26 oktober 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: september 2016

Schitterende 27 daagse rondreis door Madagascar! Dankzij de prettige samenwerking met Undiscovered en het maatwerk dat zij geleverd hebben, hebben wij het maximale uit deze reis gehaald en heel veel moois kunnen ontdekken. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 24 oktober 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: september 2016

Onze reis naar de Filipijnen hier geboekt. Alles was al vertrouwd vanaf het eerste telefoontje met Eric! Hebben bijna 2uur gebeld over wat wij van de reis verwachten, willen doen en wat volgens Eric het beste leek voor ons. Na ongeveer 3 weken uitgebreid heen en weer mailen met het plan, zijn we tot een, voor ons, perfecte reis gekomen. Tot in de puntjes verzorgd! Dus een zorgenloze vakantie.
We hebben alles wat we wilden zien en doen, gezien en gedaan + zoveel meer!! Super resorts, geweldige eilanden.
Zelfs op vakantie nog gesproken met Eric over hoe het met onze vakantie is en zelfs konden we hier en daar nog veranderingen inbrengen.
Super goed geholpen, en schoonheidsfoutjes waren zo super spoedig opgelost. Echt geweldig!!!!
Kortom; geweldig land, geweldige ervaring, geweldige organisatie en een geweldige reisgids! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 6 oktober 2016 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: september 2016

Lemuren wilden we zien, zeker de Indri ( de grootste) en liefst ook de mouse ( de kleinste ) dan zijn we zeker dat we de tussenliggende ook wel zullen zien !! Een fossa mag ook en al de andere dieren zijn graag meegenomen. Aan de kust liefst nog een beetje walvissen spotten en de rest is graag meegenomen. Dit was het uitgangspunt. Na verschillende kontakten met Tom van Undiscovered hebben we deze reis op maat van onze wensen geboekt. En dat we tevreden zijn !!! Al onze doelstellingen hebben we gehaald maar nog zo veel meer !!! Nooit gedacht dat rondrijden in Madagascar zo verbluffend mooie beelden zouden opleveren, dat we dagen met echt lange wandelingen zouden krijgen, dat we overnacht hebben in echt diverse lodges, gaande van basic tenten tot mooie hotels met alles erop en eraan !!! We hadden gedacht dat we alle dagen rijst zouden eten en ons glaasje wijn bij het avondeten zouden moeten missen ... niet dus.Alle gidsen, zowel de chauffeur gidsen als de lokale gidsen doen echt hun best om het ware gelaat van hun land te tonen. Idem de lokale bevolking, warm en vriendelijk. Kortom, een land het bezoeken waard. Met Tom als persoon waar je tijdens de reis steeds kunt op terugvallen ( Whatsapp is een goede uitvinding ) als er zich probleemjes voordoen maakt het een zeer ontspannen reis.
Nogmaals, bedankt Tom, bedankt Undiscovered !!! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 30 september 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: september 2016

Wij hebben onze huwelijksreis naar de Filipijnen geboekt via Undiscovered. We zijn zeer tevreden over deze organisatie. Ze hebben uitgebreid geluisterd naar onze wensen en hebben de reis op basis hiervan perfect samengesteld. Er wordt echt de tijd voor je genomen en alles is mogelijk. Alles was perfect geregeld tijdens onze reis, waardoor we van een onbezorgde vakantie hebben kunnen genieten. Zelfs tijdens de reis werd er geinformeerd hoe het met ons ging. We hebben het contact als zeer goed en persoonlijk ervaren. Dankzij Undiscovered hebben we een onvergetelijke en unieke huwelijksreis gehad! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 29 september 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: september 2016

Snappen goed wat je wens is. Eerlijke verwachtingen en zeer goede begeleiding, service en persoonlijke benadering. Wij boeken hier graag weer! Aanrader! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 17 september 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: augustus 2016

Geweldig georganiseerde reis door de Filipijnen door Undiscovered. Op maat gemaakt voor ons. Zo veel gezien en gedaan. Alle accomodaties goed gekozen, alle vervoer van en naar eilanden steeds op tijd en goed georganiseerd. En verder veel tips voor activiteiten.
Kortom: ga je naar de Filipijnen neem contact op met Undiscovered. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 4 september 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2016

We hebben een prachtige reis door Madagascar gemaakt! De vriendelijke bevolking, prachtige natuur en bijzondere fauna! Niet alleen dit heeft ons een topreis bezorgd, maar ook de goede organisatie van de touroperator. Er werd naar onze wensen geluisterd, we konden contact opnemen wanneer we wilden, zonder moeite werden er aanpassingen gemaakt en we werden voorzien van goede adviezen. Alles was tot in de puntjes geregeld! Hierdoor hebben wij een onbezorgde vakantie gehad en hebben we maximaal kunnen genieten van dit pachtige land!
Dank je wel! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 30 augustus 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juni 2016

In juni hebben wij een huwelijksreis gemaakt door Madagascar die georganiseerd was door Undiscovered. Ze bieden een aantal reizen aan op hun website maar deze zijn geheel naar eigen wens in te vullen. Onze rondreis was super georganiseerd. We werden overal door de locale reisorganisatie zeer goed geholpen. Zeker het uitgebreide reisprogramma dat we voor de reis thuis gestuurd kregen, was handig om door te lezen voor en tijdens de reis. Deze stond boordevol met goede tips en belangrijke gegevens.

Ik zou Madagascar zeker aanraden als je graag een avontuurlijke rondreis wilt maken! Het is een eiland met heel veel mooie natuur en de inheemse dieren zijn heel bijzonder. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 28 augustus 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: augustus 2016

Wat een geweldig, op en top verzorgde reis, die we samen met Undiscovered op maat hadden gemaakt voor ons gezin. De resorts waren precies wat we wilden, heerlijke luxe, maar weg van de massa. Het vervoer (ferries, taxi's, vluchten) was perfect geregeld. De excursies waren allemaal super interessant en leuk om te doen. De service bij undiscovered is zowel voor, na, maar ook tijdens de reis uitstekend. Had zelfs regelmatig sms-contact met het buro om onze reis nog aangenamer te maken! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 23 augustus 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: juli 2016

In 1 woord top, reis op maat naar de philipijnen, niets is te veel. Personeel is vriendelijke en weet veel! Door de goede plaatselijke contacten van Undiscovered in de philipijnen hebben we 3 onvergetelijke weken gehad. Eric heeft ons enorm geholpen met het samenstellen van onze rondreis door de philipijnen. Hij heeft mij veel advies en tips gegeven. Alle Resorts en activiteiten waren geweldig. Kortom een top reisbureau. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 23 augustus 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: augustus 2016

We hebben een fantastische reis door madagascar gemaakt, een van de meest indrukwekkende bestemmingen ooit voor ons. Tom van Undiscovered was voor de reis altijd bereikbaar voor vragen. En heeft nav onze wensen een geweldige keuze voor zeer sfeervolle accomodaties gemaakt, die ons heel goed bevallen zijn. Tijdens de reis viel ons op hoe goed eea georganiseerd was, zodat wij heerlijk konden genieten. We vonden de service van Undiscovered heel attent (wat een verademing vergeleken bij andere agenten)en prettig, en aarzelen zeker niet om (hopelijk binnenkort) weer een reis met hen te maken. Monique en Lodewijk ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 21 augustus 2016 bestemming: , reisperiode: augustus 2016

We zijn zeer blij met onze keuze voor Undiscovered. Zeer aangenaam onderhoud bij de voorbereiding en samenstelling van het reisprogramma in Borneo. Hun service is uitstekend en attent. En de reis zelf verliep vlekkeloos en zoals beloofd. We hebben een prachtige reis achter de rug dankzij de goede zorgen van Undiscovered en hun plaatselijke contacten. Zeker een aanrader! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 17 augustus 2016 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: augustus 2016

We maakten gedurende 3 weken een rondreis in het wondermooie Madagaskar. Wat waren we onder de indruk van de natuur, de variatie en vooral de vriendelijkheid van de bevolking. We logeerden in heel leuke hotels. Madagaskar komt bij ons zeker op het lijstje van topbestemmingen. De contacten met Tom van undiscovered waren zeer goed. We voelden bij de voorbereiding van onze reis zeer sterk aan dat hij beschikte over zeer veel ervaring wat voor ons een van de redenen was om voor undiscovered te kiezen. Hoe goed een reisorganisatie is, ondervind je vooral wanneer er problemen zijn. Zo werd onze binnenvlucht van Nosy Be naar de hoofdstad (waar we onze internationale vlucht moesten nemen) door Air Madagascar geannuleerd. Tom en de lokale partner stelden echt alles in het werk om er voor te zorgen dat we op tijd in Tana geraakten. Alles werd supersnel en tot in de puntjes georganiseerd en aangepast en dit voor een probleem waar zij helemaal niet verantwoordelijk voor waren; Super gewoon. Wij zouden iedereen aanraden om met hen een trip naar Madagaskar te boeken. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 12 augustus 2016 bestemming: Maleisië / Borneo, reisperiode: juli 2016

Net een week terug van een mooie reis door Borneo. We hebben de reis gemaakt met z'n drieen en onze dochter van 12 vond het ook geweldig. We hebben al met verschillende reisorganisaties ervaring en altijd waren we tevreden, maar Undiscovered (Eric) heeft ons toch een paar keer positief verrast met hun service en aandacht. Vlak vantevoren een telefoontje of we nog vragen hadden, gedurende de reis contact met de lokale organisatie en eenmaal terug een prettige evaluatie van de reis. Altijd werd er onmiddellijk gereageerd als we vragen hadden zowel voor als tijdens de reis. Kortom een aanrader voor veel persoonlijke aandacht en een reis op maat! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 6 augustus 2016 bestemming: Filipijnen / Manila-Bohol-Siquijor-Damaquete, reisperiode: juli 2016

Wat een heerlijke bestemming de Filipijnen! 3 weken zon, strand, snorkelen & genieten. Wat hadden wij het getroffen, niet alleen met het weer (regen en orkaanseizoen) maar ook met Eric die ons onvergetelijke ervaringen en herinneringen heeft laten maken. Wat een service heeft Undiscovered te bieden. Voordat we de offerte binnen hadden waren we 2 telefoontjes verder. Nog nooit hebben mijn man en ik direct ja gezegd op de 1ste offerte. Dit vertelde ons genoeg. 1 dag voor vertrek is er nogmaals contact geweest, of we nog vragen hadden ! Te gek. welke reisorganisatie loopt zo netjes hun klanten na? Tijdens de reis is er nog mail contact geweest en toen we thuis waren was er binnen een dag nogmaals een mailtje "Welkom thuis" hoe leuk is dat? Voor ons staat het vast. Jullie professionele houding, de warmte voor de klant en de 24/7 service maken jullie een top team , waar wij als de reis het toelaat zeker nog een keer gebruik van zullen gaan maken. Eric nogmaals heel erg bedankt voor deze heerlijke reis. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 31 juli 2016 bestemming: Filipijnen / Visayas, reisperiode: juni 2016

We hebben genoten van een geweldige rondreis door de Visayas - Filipijnen. De directe persoonlijke benadering bij het aanvragen van een offerte in combinatie met het luisteren naar onze wensen heeft ervoor gezorgd dat wij onze reis bij Undiscovered hebben geboekt. Werkelijk alles is tip top geregeld! Van het contact voorafgaand aan de reis, de prachtige brochure vlak voor vertrek tot aan het contact tijdens de reis en bij terugkomst in Nederland. Zelfs toen Eric op studiereis was werd dit netjes opgevangen.

In de Filipijnen werden we opgevangen door de lokale partner en naar ons hotel gebracht. De transfers tussen de diverse bestemmingen waren perfect geregeld en in veel gevallen werden we proactief benaderd over vertrektijden voordat we er zelf ook maar over nagedacht hadden. Dit zorgde ervoor dat we optimaal konden genieten en ons nergens zorgen over hoefden te maken. Ook de excursies waren super!
Naast de persoonlijke benadering en de reis op maat vonden wij het ook leuk dat er diverse soorten accommodaties waren geboekt. Deze waren vaak op bijzondere plekjes, waarmee de naam Undiscovered echt eer aan wordt gedaan.
Wij hebben genoten van een geweldige reis in een prachtig land. Een volgende reis zouden we zeker weer bij Undiscovered boeken!
Bedankt voor alles! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 29 juli 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juli 2016

Dit is de mail die we na onze reis naar Madagascar naar Undiscoverd stuurden:
Dag Tom. Een geweldige ervaring! Dat is het minste wat we kunnen zeggen over onze reis naar Madagascar. En dit heeft niet alleen te maken met de schoonheid van het land en zijn sympathieke inwoners. Je hebt de reis voortreffelijk georganiseerd, Tom. Je hebt onze wensen vertaald in een mooi reisprogramma.
We hoefden alleen maar te genieten. En dat hebben we ook gedaan, met volle teugen. Dankjewel, Tom. De contacten met Undiscoverd voor, tijdens en na de reis (dank je wel voor de bloemetjes), de tips en het programmaboekje getuigen van een grote professionaliteit of laten ons eventjes binnen kijken in het hart van een persoon die zijn werk met hart en ziel doet. Met vriendelijke groet. Eric en Rina Coolen - Derickx ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 23 juli 2016 bestemming: Madagaskar, reisperiode: juni 2016

Een werkelijke schitterende vakantie van 3 weken op Madagascar gehad, waarbij Undiscovered perfect heeft ingespeeld op onze wensen en een reis op maat heeft samengesteld.

Een aantal maanden voor onze vakantie met verschillende organisaties contact gehad, maar Undiscovered sprong eruit door persoonlijke benadering, snelle reacties maar tevens ook eerlijk advies en bieden van alternatieven als iets niet of lastig mogelijk is. Na een aantal keer met elkaar gesproken te hebben is zo voor ons een fantastische vakantie samengesteld die uiteindelijk onze verwachtingen overtrof en perfect aansloot bij onze persoonlijke wensen. Daarnaast ook tijdens en direct na de reis contact opgenomen of alles naar wens was. Kortom, een absolute aanrader! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 21 juli 2016 bestemming: Filipijnen / rondreis, reisperiode: juli 2016

Onze ervaring met Undiscovered is heel goed. Eric heeft een heel goed luisterend oor. Daardoor was het programma haarfijn afgestemd op onze noden & wensen. Ook de begeleiding en zeer goede communicatie voor, tijdens en na de reis waren heel fijn en professioneel, net dat ietsje extra.
Ook de organisatie ter plaatse was enorm goed. Oplossing voor bagage die we pas de laatste week nodig hadden, alternatieven bij kleine probleempjes. De lokale partner heeft ons heel goede gidsen, fijn transport, goede tot geweldige hotels (vooral op de eilanden Bohol en Palawan) geleverd.
Kortom: een top-vakantie in een heel divers land. Zeker de moeite waard om te bezoeken en het bezoek door Undiscovered te laten begeleiden! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 27 juni 2016 bestemming: Maleisië / Sarawak en Saba, reisperiode: juni 2016

In één woord geweldig! Fantastische ervaring. Diverse steden, resorts en natuurparken in Sarawak en Saba bezocht. Dus verschillende gidsen die ons hebben begeleid, maar allemaal even professioneel en ervaren met veel flexibiliteit voor persoonlijke wensen.
Op ieder moment en op iedere locatie stond iedereen op het juiste moment klaar om ons bijzonder gastvrij te ontvangen. Knap hoe, ondanks alle verschillende bestemmingen en binnenlandse vluchten, dit naadloos op elkaar sloot. Sterk staaltje coördinatie!
We hebben genoten. We zien uit naar de volgende, 'Undiscovered' bestemming! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 27 juni 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: juni 2016

Wij zijn net terug van een 20 daagse huwelijksreis naar de Filipijnen. Ruim een half jaar geleden waren wij Undiscoverd toevallig tegen gekomen op internet. Toen contact op genomen voor wat meer info. Eric was zo duidelijk, enthousiast, proffesioneel en behulpzaam dat we snel na het gesprek besloten te boeken. En hij heeft het meer dan waar gemaakt! De meest prachtige en niet toeristische plekken hebben wij gezien, de meest mooie excursies gedaan. De hotels/resorts waren perfect. We hebben er nog een massage voor 2, een privé diner op het strand en bloemen bij thuiskomst gekregen. Wat ons erg opviel was dat alles zo strak geregeld was. Helemaal niets maar dan ook echt niets was te laat, de hele reis liep vlekkeloos. De Filipijnen zijn echt prachtig, vriendelijke mensen en sommige delen zijn echt Undiscoverd, dat maakt het nog mooier! Wij hebben een geweldige huwelijksreis gehad onwijs bedankt Eric! Undiscoverd verdiend wat ons betreft een dikke 10. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 31 mei 2016 bestemming: Filipijnen / divers, reisperiode: mei 2016

Net terug van een 17 daagse rondreis door de Filipijnen, georganiseerd door Undiscovered. Vanaf het begin van het plannen van de vakantie een goed contact gehad met Eric en het team. Wat meteen al opviel was de goede telefonische bereikbaarheid, er wordt meteen opgenomen en men weet wie er belt! Al onze persoonlijke wensen werden meteen behandeld en besproken en zelfs als alles eigenlijk al geregeld was, werden dingen voor ons weer omgezet. Het bleek dat er veel kennis en ervaring aanwezig was waardoor er goed naar onze wensen en voorkeur werd geluisterd en wat resulteerde in de voor ons juiste locaties en bestemmingen. Vanaf het moment van vertrek tot aan thuiskomst met een mooie bos bloemen verliep alles probleemloos en liep vlekkeloos. Alle transporten stonden op de afgesproken plaatsen te wachten, zelfs na een opgelopen paar uur vertraging! De Filipijnen als bestemming is voor ons in ieder geval zo goed bevallen dat wij zeker nog een keer terugkeren en dat zal dan ook weer via Undiscoverd zijn. Aangezien wij beiden geen punten konden verzinnen wat onze vakantie minder heeft gemaakt, konden we geen ander cijfer invullen dan een dik verdiende 10. Nogmaals dank voor een fantastische vakantie en zeker tot ziens. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 8 mei 2016 bestemming: Maleisië / Sarawak en Sabah, reisperiode: april 2016

Beste Eric en Tom, heel hartelijk dank voor de geweldige reis die jullie voor ons samen hebben gesteld! Wij wilden iets speciaals maar niet al te avontuurlijk en jullie hebben heel goed naar ons geluisterd en onze wensen in een onvergetelijke reis weten om te zetten.
Mede door de goede gids heeft vooral ons verblijf in Sarawak een onuitwisbare indruk achtergelaten. Wij wilden vooral de natuur beleven en zoveel mogelijk wildlife ervaren en door Bako National Park en Mulu national Park in onze reis te verwerken is dat heel erg goed gelukt!
Sabah was voor ons vooral rustig aan doen en heerlijk relaxen en het bed&breakfast van Rose en Terry en de laatste dagen op Pulau Gaya waren daarvoor toplocaties!
De reis was echt heel goed geregeld qua vervoer en transfers. Alles sloot goed op elkaar aan en op alle vliegvelden en locaties waar wij aankwamen stonden de lokale agenten en/of gidsen al op ons te wachten.
Kortom een topreis die echt van A tot Z prima door jullie is verzorgd. Onze welgemeende dank en complimenten!
Bij een volgende verre vakantiebestemming zoeken we jullie als eerste weer op.
Karin Wijnhoven ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 4 mei 2016 bestemming: Filipijnen / Rondreis, reisperiode: maart 2016

Afgelopen voorjaar een schitterende reis gemaakt door de Visayas in de Filipijnen. We hadden beide vooraf geen concreet beeld van wat we konden verwachten, maar gelukkig door een persoonlijk gesprek met Eric van Undiscoverd werd dat beeld heel snel erg concreet. Hij stelde een persoonlijke rondreis samen, die bijzonder goed aansloot op onze wensen. Tijdens dat gesprek viel ons al op hoe goed Eric wist waar hij het over had en dat we te maken hadden met een grote liefhebber. Hij heeft voor ons 5 prachtige locaties uitgezocht in Manilla, Dumaguette en op Siquijor en Bohol. Iedere accommodatie was uniek op zijn eigen manier, maar allemaal zo mooi en goed verzorgd. Mede hierdoor en door het prachtige land zijn we verliefd geworden op de Filipijnen werden we weer herinnerd aan het prachtige Azie. De Filipijnen heeft zo verschrikkelijk veel te bieden, we hebben uiteraard alleen maar een topje van die spreekwoordelijke ijsberg gezien. Mochten we nog een keer terug gaan, of naar een ander land waar we niet bekend zijn, dan staat het telefoon nummer van Undiscoverd ongetwijfeld bovenaan onze lijst! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 18 april 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: februari 2016

Mijn vrouw en ik zijn mijn dochter op gaan zoeken die een rondreis door Azie aan het maken was en in februari op de Philipijnen was. We hebben Undiscovered van Eric Prins in de arm genomen om voor ons een mooie reis uit te stippelen, vooral omdat we maar 9 dagen de tijd hadden. We hebben hier geen seconde spijt van gehad! Van de eerste aankomst op Manilla tot het vertrek was alles perfect geregeld. Eric heeft ons naar prachtige plekjes geloodst die we zonder hem niet zo snel hadden ontdekt. Ik kan het een ieder aanraden om undiscovered te vragen een mooie reis voor je samen te stellen. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 14 april 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: januari 2016

22-daagse rondreis door de Filipijnen gemaakt met Undiscovered. Vanaf de eerste telefonische kennismaking tot en met het bloemetje wat bij ons thuis werd bezorgt bij aankomst in NL, alles was fantastisch geregeld door Undiscovered! Omdat we 'maar' 22 dagen hadden en de Filipijnen zo groot en divers zijn hebben we Eric volledig vertrouwd bij het invullen van onze dagen en zowel qua bezienswaardigheden als hotels hadden we niets beter kunnen wensen. Ook tijdens onze reis was Eric continue bereikbaar om onze vragen te beantwoorden en heeft ons onwijs goed geholpen bij een kleine aanpassing in ons schema om alles uit onze reis te halen. Ik kan dan Undiscovered aan iedereen aanraden om hun vakantie naar de Filipijnen te boeken! En bij twijfel, GA! Het is echt paradijs op aarde! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 12 april 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: maart 2016

Met Undiscovered een fantastische reis samengesteld voor de Filipijnen. Vooraf telefonisch de wensen doorgenomen nadat we onze gegevens op de website hadden achtergelaten, waarna ze een goede eerste aanzet deden. Stonden open voor feedback waardoor we precies de reis beschreven kregen die wij graag wilden. Tevens inspraak in de accommodaties, hetgeen echt geweldig goed waren! Voorafgaand aan de reis kregen we zeer nette (met luxe uitstraling) reisbescheiden toegestuurd waarin echt alles beschreven stond (landinformatie, reisschema, hotel/resortbeschrijving, contactgegevens, en overige praktische informatie), tevens in pdf vorm informatie voor de thuisblijvers. Daags voor de reis nog even een telefoontje om een goede reis te wensen en dat we hen altijd konden bereiken mocht er iets zijn tijdens de reis. Dit bleek ook zo te zijn, want ze losten de 'problemen' echt perfect en snel op. Alles (vervoer, tijd e.d.) bleek zeer goed geregeld te zijn. Al met al zeker aan te raden om met Undiscovered samen je droomreis te maken! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 5 april 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: februari 2016

Wij hebben een vakantie van 3 weken gemaakt door de Filipijnen en hebben daarvoor Undiscovered ingeschakeld. Omdat het onze eerste reis buiten de EU was hebben ze extra veel tijd genomen voor achtergrond informatie en veel uit eigen ervaring verteld. We hebben een ontzettend gave reis gehad met als hoogtepunten fietsen op Bohol, kajakken vanuit El Nido en zwemmen met walvishaaien. Ook een bezoek aan kennissen viel door hun in te passen in het programma. Voor, tijdens en na was er goed contact en geen moeite leek te veel te zijn. Echt super om zulke enthousiaste mensen bezig te zien! Een echte aanrader om deze bijzondere plek te ontdekken! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 2 april 2016 bestemming: Filipijnen / Rondreis, reisperiode: maart 2016

Onze reis is naar grote tevredenheid verzorgd door Eric van Undiscoverd!!

Normaal zouden we gaan backpacken, maar omdat we zoveel wilden zien binnen een zo'n kort mogelijk tijd hebben we besloten om het te laten organiseren door een specialist!

We kwamen uit bij Undiscoverd.nl en hadden al meteen een goed gevoel na een telefoongesprek met Eric! Je geeft je wensen door en hij maakt er een prachtige reis van: met de beste locaties en leuke accommodaties, vlotte transfers, en een mooi boekwerk waar onze reis helemaal in uitgewerkt was!
Het enigste wat we hoefden te doen was GENIETEN! En als er iets aan de hand was of als je vragen hebt is hij altijd persoonlijk bereikbaar om je te van dienst te zijn. Undiscovered bied op alle gebieden een TOP service!

We willen snel weer terug naar de Filipijnen!

Bedank voor deze mooie reis Eric! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 21 maart 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: februari 2016

We hebben een geweldige reis gehad naar Borneo en de Filipijnen. Een vakantie om nooit meer te vergeten. Undiscovered heeft uitgebreid de tijd genomen om een op maat gemaakte reis te maken dat perfect bij ons paste. Het persoonlijke contact met Undiscovered is o.a. wat ons heel erg heeft aangesproken. We zijn easy going begonnen in Kuala Lumpur waarna we naar Borneo zijn gevlogen. Hier hebben we orang-oetans gezien en zijn we naar Bako NP geweest, was super! Vervolgens naar de Filipijnen gegaan waar we met whale sharks hebben gesnorkeld, fietsen naar chocolate hills, underground river in sabang en als knallende afsluiting 5 dagen op het paradijselijke Apulit island. Een perfecte mix van natuur, cultuur, avontuur en ontspanning. Naast deze geweldige activiteiten en verblijven stond er altijd iemand klaar om ons weer naar de juiste plek te brengen. Wat een luxe! Als we weer naar een land gaan waar Undiscoverd in gespecialiseerd is dan gaan wij zeker weer gebruik maken van hun expertise en persoonlijke aandacht. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 20 maart 2016 bestemming: Filipijnen / Luzon, reisperiode: februari 2016

In februari/maart hebben wij mogen genieten van een 20 daagse reis naar de Filipijnen. We hebben Luzon, Bohol en Siquijor bezocht. De vakantie was geweldig geregeld. Dit begon al met de service bij het boeken. Zeer persoonlijk advies en met veel enthousiasme en aandacht. Ook tijdens de reis was alles zeer goed geregeld. Er werd tijdens de reis ook nog contact opgenomen of alles naar wens was. Wij hebben hierdoor een prachtige reis gehad waar we met veel plezier op terug kijken. Bij thuis komst stond er zelfs een welkom thuis boeket van Undiscovered. Kortom is Undiscovered een geweldige reisorganisatie die we aan iedereen kunnen aanbevelen. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 17 maart 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: februari 2016

In Februari /Maart hebben we 3 weken mogen genieten van al het moois dat de Filipijnen te bieden heeft. We hebben de afgelopen jaren met veel verschillende organisaties gereisd, dit was de eerste keer met Undiscovered en dat is wel even wat anders! Na een uitgebreid eerste gesprek lag er een paar dagen later een gedetailleerd voorstel dat helemaal aan onze wensen was aangepast, wat een luxe! Ook het feit dat er aan dingen gedacht wordt die je zelf misschien makkelijk over het hoofd zou zien (ga een weekje later om de drukte van Chinees Nieuwjaar te omzeilen) gaf vertrouwen in de organisatie. Een paar kleine aanpassingen en klaar was ons gepersonaliseerde reisschema.
Over de uitvoering verder niks dan goeds: Van de geweldige reisbescheiden tot de vele vluchten, ferries, auto's en hotels: alles klopte gewoon perfect.

Voor ons staat vast dat we de volgende keer weer op deze manier op reis willen, en als het qua bestemming past doen we dat ook zeker weer met Undiscovered. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 14 maart 2016 bestemming: Filipijnen, reisperiode: december 2015

Mijn vriend en ik wilden graag "last-minute" op vakantie naar de Filipijnen, vertrek tussen kerst en oud-en-nieuw. Ik had al 2 andere aanbieders gebeld, maar die gaven allemaal aan dat alles vol zat. Totdat ik in gesprek kwam met Undiscovered, en zij hebben "hemel en aarde bewogen" om te zorgen dat wij lekker onbezorgd 3,5 week op de Filipijnen konden doorbrengen.
De service en de motivatie die ze hierbij lieten zien, waren we erg van onder de indruk en enthousiast over. Er werd namelijk heel duidelijk gevraagd naar onze voorkeuren, qua beleving, wat we wilden doen, en qua niveau van accommodaties etc. Dus er werd echt naar onze wensen gekeken en daar is een passend programma op gemaakt zodat we toch nog voor het nieuwe jaar met vakantie konden gaan.

De vakantie was fantastisch; alles was geregeld en we waren ook blij met de "vrije tijd" tussendoor, want dan konden we zelf op ontdekking uit.
Ook tijdens de reis nam Discovered contact met ons op om te vragen of alles naar wens verliep. Ze hechten veel belang aan de customer journey.

Al met al een super vakantie gehad, lekker uitgerust, maar ook fantastische dingen gedaan! Wat alles betreft zijn we meer dan tevreden over hoe onze reis is geregeld en de service die zij boden. Ik zou het iedereen aanraden! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 12 maart 2016 bestemming: Filipijnen / Rondreis, reisperiode: februari 2016

Een geweldige reis gemaakt georganiseerd door Undiscovered. Vooraf is rekening gehouden met wensen, budget en planning. Er is erg goed geluisterd naar onze wensen waardoor wij een echt prachtige reis hebben gehad. De fillipijnen is een enorm mooi land, erg gastvrij en woorden schieten tekort welke mooie plekken wij hebben gezien. Dit onder andere op advies van Undiscovered. ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 9 maart 2016 bestemming: Filipijnen / El Nido, reisperiode: februari 2016

Undiscovered is een uiterst klantvriendelijke organisatie die zeer aanbevelenswaardig is. Bovendien bieden zij alleen die zaken aan waarmee zij zelf ervaring hebben. Wij hebben al heel veel reisorganisaties reizen op maat laten maken maar Undiscovered springt hier ver boven de anderen uit. Zij zijn echt een aanrader. Alleen jammer dat zij maar weinig bestemmingen aanbieden anders zou ik het wel weten door wie ik de volgende reis zou laten organiseren! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 7 februari 2016 bestemming: Filipijnen / Palawan, reisperiode: januari 2015

Wij hebben via Undiscovered onze huwelijksreis in de Filipijnen geboekt. Wat was dat geweldig! Normaal regelen we onze reizen zelf, maar het is echt enorm fijn om het uit handen te geven aan een betrouwbare organisatie. Ons eerste contact was meteen al bijzonder goed; Eric heeft ruim een uur de tijd genomen om ons per telefoon en via de site door allerlei mogelijkheden heen te praten. Ruim op tijd ontvingen wij de prachtige reisbescheiden en ook in de Filipijnen verliep alles soepel: overal waar we stonden stond, ook als we vertraging hadden (door de vliegmaatschappij), iemand op ons te wachten. De opbouw van de reis was perfect: mooi - mooier - mooist! Tijdens onze reis nam Eric nog contact met ons op of alles goed verliep en op de dag van thuiskomst werd er een prachtige bos bloemen bezorgd. Helemaal fantastisch. We kunnen Undiscovered dan ook van harte aanbevelen en zijn al begonnen met sparen voor een nieuwe reis! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 1 februari 2016 bestemming: Filipijnen / Verschillende eilanden, reisperiode: januari 2016

Beste reiziger,

Begin deze maand zijn wij naar de Filipijnen geweest. Heerlijke vakantie gehad & enorm genoten van het geweldig mooie land. De reis hadden we geboekt via Undiscovered. Een, voor ons toen nog onbekende, reisorganisatie welke op maat individuele rondreizen organiseert. Vanaf het eerste contact voelde het al goed. Het contact ging soepel en was persoonlijk. Na naar onze wensen te hebben geluisterd, is een hele mooie reis samengesteld. De voorpret kon beginnen.

En ook tijdens de reis heeft Undiscovered ons niet teleurgesteld. De reis was tot in de puntjes verzorgd. Prima tot hele mooie hotels, vervoer was iedere keer op tijd en de informatie was duidelijk & klopte.

Mocht je onbezorgd op vakantie willen, veel van een land willen zien en goed geadviseerd willen worden, is het boeken van een reis bij Undiscovered een aanbeveling. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 25 januari 2016 bestemming: Filipijnen / Diversen, reisperiode: december 2015

Samen met mijn vriendin hebben wij een reis geboekt naar de Filipijnen. 24 dagen reizen door de Visayas! Vanaf het eerste contact met Undiscovered waren wij al verkocht. De benadering is persoonlijk, er wordt heel goed geluisterd naar wat wij willen, onze contactpersoon heeft veel ervaring in het land en was continue in staat ons te verassen met leuke en uitdagende opties.

Tijdens de reis was ook alles uitermate goed verzorgd. De lokale vertegenwoordiging die door Undiscovered wordt ingezet op de Filipijnen haalde ons op van het vliegveld, wij kregen enkele aanvullende vouchers toebedeeld en de reis kon echt aanvangen. De ferry tickets, vervoer, resorts, trips, alles eigenlijk, was top geregeld. Bovendien was alles punctueel op tijd, chauffeurs waren bekwaam en reden veilig (wat niet de standaard is in de Filipijnen).

Tijdens de reis hebben wij de lokale vertegenwoordiging driemaal benaderd, altijd direct bereikbaar, en binnen 5 minuten waren onze aanvullende verzoeken ingewilligd.

De samenstelling van de reis was ook echt ‘Undiscovered’. Wij zijn op plekken gekomen met weinig toeristen, ver weg van de drukte, op de mooiste plekken en met zoveel leuke dingen te doen.

Zijn er dan ook dingen die niet goed zijn gegaan? Eigenlijk niet, slechts het hotel in Manilla vonden wij erg tegenvallen. Maar verder alles op en top geregeld.

Wij gaan graag spoedig weer een reis boeken met Undiscovered! En ik kan echt iedereen aanraden dat ook te doen. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 8 januari 2016 bestemming: Filipijnen / Krimpen aan den IJssel, reisperiode: november 2015

Afgelopen najaar ben ik al samen met mijn vriendin via Undiscovered op reis gegaan naar de Filipijnen. Na grondig vooronderzoek hebben we bij verschillende partijen een reisvoorstel aangevraagd. Undiscovered viel in deze fase al erg positief op. Wij hebben continu het gevoel gekregen met een persoonlijk reisvoorstel te maken te hebben gehad en het persoonlijk contact met Eric was erg prettig. Inhoudelijk was de reis een enorm positieve ervaring. Iedere locatie werd onze verwachting overtroffen, het was nog mooier dan Eric ons heeft voorgesteld. De nazorg van Undiscovered was ook erg prettig, de service stopt niet op Schiphol maar na een paar weken is er nog een korte evaluatie geweest. Na vele andere reizen te hebben ondernomen via andere organisaties kan ik niet anders concluderen dan dat Undiscovered meer dan anderen waar maakt wat men belooft, een persoonlijke aanpak die afgestemd is op de wensen van de klant. Voor ons was dit de perfecte reis! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 22 december 2015 bestemming: Madagaskar / Rondreis (excl. het noorden), reisperiode: oktober 2015

In oktober hebben we met 5 personen een rondreis gemaakt door Madagaskar die undiscovered samen met ons heeft samengesteld. Het enthousiasme van de reisorganisatie en de flexibiliteit maken dat we graag nog een keer terug komen om via hen een volgende reis te boeken. Ook de organisatie en de gidsen waar lokaal mee wordt gewerkt waren altijd bereidt om mee te denken als je onderweg graag iets extra's of anders wilde doen. Overal waar we kwamen was zelfs gedacht aan de vegatarier in onze groep. Madagaskar zelf is een land die je zeker moet ontdekken, maar neem de tijd om alles goed te kunnen beleven en relaxt te kunnen reizen. ... Lees meer

 • Algemeen 8
op 18 december 2015 bestemming: Filipijnen / diversen, reisperiode: november 2015

Op zoek naar een mooie reis in de Filipijnen ben ik via internet terecht gekomen bij Undiscovered. Erik heeft mij geholpen om op korte termijn een schitterende individuele reis op basis van de Hidden Gem reis over verschillende eilanden van de filipijnen samen te stellen. Alle binnenlandse vluchten, transfers, hotels en excursies waren perfect geregeld. Met name de persoonlijke aandacht en de snelle organisatie van de reis heb ik als positief ervaren. De hotels zijn goed uitgezocht, schitterend en niet te groot. Een absolute aanrader! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 17 december 2015 bestemming: Madagaskar / Nosy Be & Westen, reisperiode: oktober 2015

Tom heeft ons fantastisch geholpen bij het samenstellen van onze huwelijksreis naar Madagascar. De reis was perfect uitgedacht en bijna alle hotels hadden zelfs iets extra's voor ons gedaan zoals een bos bloemen in de kamer, een cadeautje of een taartje bij het eten. De combinatie van strand, bossen, cultuur en het droge westen is een echte aanrader omdat het de diversiteit van het land goed laat zien. Het enige wat wij achteraf anders zou hebben gedaan is het vele reizen met eenzelfde chauffeur. Voor ons voelde dat af en toe alsof je met zijn drieën op vakantie bent. Maar dit is wellicht voor iedereen anders.

Bij thuiskomst kregen we ook nog een bos bloemen van Undiscovered zelf. Super! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 4 december 2015 bestemming: Maleisië, reisperiode: november 2015

Op 5/11 zijn we vertrokken naar een voor ons totaal onbekende bestemming... Gezien we zelf weinig tijd hebben om alles zelf te organiseren hebben we Undiscovered aangesproken. Van bij aankomst tot en met vertrek terug naar huis is alles vlekkeloos verlopen. Binnenvluchten, hotels, uitstappen, gidsen, enz... alles was perfect georganiseerd. Van niks hebben we ons iets moeten aantrekken. Wij zijn zeer tevreden over de ganse lijn. Onze volgende vakantie naar Madagascar ligt al zo goed als zeker vast; ik zou zeggen: Undiscovered, here we come again!! ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 17 november 2015 bestemming: Madagaskar, reisperiode: september 2015

Van 10 september t/m 9 oktober 2015 hebben wij een rondreis gemaakt door Madagascar georganiseerd door Undiscovered. Een prima keus bleek later. Door het individuele karakter van de reis konden we zelf het programma samenstellen daarbij gebruik makend van hun adviezen. Naast de bekende Nationale Parken bieden zij ook reisonderdelen in minder bekende gebieden aan. O.a. een 2-daagse trektocht door het platteland en langs kleine lokale dorpjes, een 3-daagse trekking door het Andringitra gebergte met beklimming van Pic Boby en het regenwoud van Anjozorobe. De uiteindelijke reis was perfekt georganiseerd en werd, in overleg met ons, aangepast toen dit noodzakelijk was (o.a. door geannuleerde binnenlandse vluchten) waarbij het programma zoveel mogelijk intact werd gehouden. Ook de keuze vrijheid tijdens de rustdagen en de wandelingen gaf ons de mogelijkheid optimaal te genieten van de natuur en de cultuur. Kortom, we hebben een fantastische reis gehad en we bevelen deze reisorganisatie dan ook zeker aan! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 2 oktober 2015 bestemming: Madagaskar, reisperiode: augustus 2015

Undiscovered heeft voor ons een reis op maat samengesteld. Eerst een route langs een aantal mooie nationale parken, met auto met gids/chauffeur, daarna terug vliegen naar Tana en vandaar naar het noorden vliegen om een weekje te duiken. Alles was perfect geregeld, van de communicatie vooraf en de thuisgestuurde reisgids tot de begeleiding ter plaatse. Steeds was er iemand ter plaatse om ons op te vangen en de transfers te verzorgen. Onze chauffeur / gids was ook erg goed: een veilige chauffeur en een kundige gids en plezierig in de omgang. Complimenten ook aan de lokale partner van Undiscovered, voor hun aandeel in het succes van de reis. Ook de selectie van hotelletjes beviel ons uitstekend. Een prachtige reis zonder problemen en vol mooie momenten. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 29 september 2015 bestemming: Madagaskar / Madagscar, reisperiode: september 2015

Wat een geweldige reis hebben we mee mogen maken dankzij undiscovered.
We zijn begonnen met een zeer relaxte bootreis op de tsiribihina rivier, waar je goed de indrukken krijgt van de mensen en de wisselende natuur. Geweldig gekampeerd onder de mooiste sterren hemel die je maar kan wensen.
Vervolgens de indrukwekkende big Tsingy beklommen wat een uitzicht geweldig.
Met de binnenlandse vlucht richting het zuiden om de fantastische tropische wouden en regenwouden in te trekken. zoveel indrukken en zoveel te zien, in één woord fantastisch.

Onze reis is dankzij undiscovered precies geworden wat we wouden en meer. Vooraf werden we al verwend met een mooi boek over onze reis zodat de voorpret al goed begon, maar dat het zo mooi zou zijn ging alle verwachtingen te boven.
Tom heeft heel goed geluisterd naar wat we in onze reis zochten, de tussentijdse contacten of alles naar wens was vond ik zeer netjes.

Wij willen Tom en undiscovered zeer bedanken voor deze onvergetelijke reis. En idd alles kan en niets moet... ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 18 september 2015 bestemming: Filipijnen / Verschillende, reisperiode: augustus 2015

19 daagse rondreis door Borneo en Filipijnen.


Een van de mooiste reizen die mijn vriendin en ik hebben gemaakt.

De reis was perfect georganiseerd, een goede afwisseling van toeristische bezoekjes en het beleven van de lokale gebruiken.

Van luxe hotels tot het verblijven in een home-stay, op elke plek werden wij gastvrij ontvangen!

De reis is door Undiscovered in overleg met ons samengesteld. Hierdoor hebben wij de persoonlijkste reis kunnen maken, zonder de zorgen en logistieke problemen die je ondervindt als je zelf rond reist.

Al met al, kunnen wij Undiscovered, hun concept en de reis zeer aanraden, zeker als je maar 3 weken vakantie hebt en zoveel mogelijk wilt ontdekken, relaxen en genieten! ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 16 september 2015 bestemming: Maleisië / Kota Kinabalu, reisperiode:

We willen Undiscovered bedanken voor de uitstekende service en prachtige reis.

Naast een prachtige bestemming (Kuching, Bako, Mulu, Kuta Kinabalu) en een perfekte organisatie willen we Eric bijzonder bedanken voor de attenties tijdens onze huwelijksreis. Het diner in de Gaya Island Resort was exquis en de bloemen bij thuiskomst een enorm fijne verrassing. We appreciëren de zeer verzorgde aanpak van de reis en de informatie, en vooral uw prompte en krachtdadige tussenkomsten bij Qatar en de hotels. We zijn uiteindelijk overstelpt met felicitaties en extraatjes die onze huwelijksreis tot een echte prachtervaring hebben gemaakt!

De opbouw van de reis was net als de hotels voor ons quasi perfect. Enkel de logies in Bako National park stelden een beetje teleur (deuren en ramen dienen gesloten te blijven waardoor het binnen ongezond en onaangenaam vochtig en warm was), de rest was perfect! Ook de gidsen waren super, spraken goed Engels en kenden hun zaken zeer goed. Daarenboven waren ze alle drie erg attent en efficiënt. In bijzonder onze eerste gids John (Kuching, Bako en de iban trip) stak er boven uit met zijn zeer persoonlijke aanpak en kennis.

De longhouse was inderdaad ook een bijzondere ervaring, die vooral ook aangeeft hoe moeilijk het voor de Iban is zich een plaats te vinden in de moderne wereld. Op de laatste dag voor het resort gedeelte in KK bleek wel dat de aardbeving toch nog schade had nagelaten oa op de canopy walk, maar dat kon de pret niet bederven. Het eindigen in het super resort van GIR was de perfekte afsluiter.

We genieten nog na...
Karen & Luc ... Lees meer

 • Algemeen 10
op 13 september 2015 bestemming: Madagaskar / rondreis, reisperiode: juli 2015

Thuis voelen in een land dat je niet kent, Madagaskar. Het land beleven op een manier waardoor je echt kennismaakt met de mensen, de natuur en de manier van leven. Undiscovered maakt het mogelijk. Madagaskar is een land dat zich makkelijk laat ontdekken. Men spreekt Frans, soms engels en is zeer gastvrij. Undiscovered geeft je de mogelijkheid om puur en alleen daarvan te genieten. Bij de rivier ligt de boot klaar om de rivier af te zakken. Aan het eind staat Gerra klaar om je te ontvangen alsof je de koningin bent en met je op avontuur te gaan in het meest spectaculaire natuurverschijnsel ooit gezien, de Tsingy. Of je kameleons wilt zien in de nacht, de baobab allee vanuit zijn favoriete plekje weg van de drukte. Undiscovered geeft je het meest onbezorgde gevoel dat je je kunt voorstellen. Zoveel indrukken en toch uitgerust thuiskomen, dat is undiscovered. En wil je in de dagen dat je niet met hen reist toch iets weten .... geen enkel probleem. Tom geeft je voordat je vertrekt al tips die wellicht bij je kunnen passen. Niets hoeft alles kan ...... Madagaskar. ... Lees meer

 • Algemeen 9
op 5 september 2015 bestemming: Filipijnen / Visayas, reisperiode: juli 2015

Een schitterende reis, wat hebben we genoten van de onder- en bovenwaterwereld! In Juli 2015 zijn we 3 weken naar de filipijnen geweest voor een duikvakantie. De organisatie van de reis hebben we door Undiscovered laten doen, wat een absolute aanrader is! Er wordt geluisterd naar al je wensen op elk gebied. Of dit nu de de locatie betreft of het totale budget. Alles wordt op jouw wensen afgesteld. Voor vertrek krijg je een prachtig gepersonaliseerd boekwerk met alle informatie omtrent jouw reis. We konden niet wachten! De eilanden die wij bezocht hebben zijn:
Dumaguete: prachtig gedoken oa bij Apo Island en naar Twin lakes geweest.
Siquijor: klein eiland, perfect om met een scooter te verkennen echt een absolute aanrader en vergeet vooral de grotten niet.
Bohol: Dit was meer toeristischer dan de vorige twee eilanden en hier hebben we de Tarsiers gezien, de chocolate hills bezocht en gedoken bij Balicasag island, schitterend.
Malapascua: Toplocatie waar we de voshaaien hebben gespot, fantastisch!

Wij hebben echt een onvergetelijke reis naar de Visayas gemaakt, met dank aan Undiscovered!!

Groeten,
Luuk en Sophie ... Lees meer

 • Algemeen 8
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 8
 • Reisbegeleiding 9
 • Excursies 8
 • Prijs / kwaliteit 8
op 24 augustus 2015 bestemming: Filipijnen / Siquijor, Bohol, Legazpi, reisperiode: april 2015

Een tijdje terug was ik druk op het internet aan het zoeken naar het zwemmen met walvishaaien toen ik op de site van undiscovered stuitte. Tot dat moment had ik eigenlijk nog nooit echt over een reis naar de Filipijnen nagedacht maar mijn aandacht was getrokken. Na het aanvragen van een offerte, kreeg ik Eric aan de telefoon. Het was een ontzettend fijn gesprek en hij weet overduidelijk waar hij het over heeft: kortom ik was verkocht! Voordat de definitieve reis stond hadden we echter honderd en een vragen, waar wij altijd antwoord op kregen en het resultaat was geweldig. De Filipijnen is een prachtbestemming, waar je niet op uitgekeken raakt. Ieder eiland is anders en dankzij Eric konden wij deze vanuit erg mooie accommodaties ontdekken. We zijn dan ook al druk aan het bekokstoven wanneer de volgende reis gaat plaats vinden, maar een ding is zeker die reis gaat via undiscovered.nl geboekt worden :). ... Lees meer

 • Algemeen 9
 • Accommodatie 9
 • Vervoer 8
 • Reisbegeleiding 9
 • Excursies 8
 • Prijs / kwaliteit 9
op 31 juli 2015 bestemming: Maleisië / borneo, reisperiode: juni 2015

Het was een zeer leuke en mooie reis die we ons nog lang zullen herinneren. De natuur was prachtig, het verblijf bij de Iban stam een belevenis om nooit meer te vergeten. De reis was perfect georganiseerd door Undiscovered. De communicatie vooraf bij het samenstellen van de reis, de opvolging tijdens de reis en de debriefing achteraf waren top. Het Park, sleep & fly arrangement bij Schiphol was een schitterend idee: we hebben er van geprofiteerd om zaterdag Amsterdam te verkennen.

In Borneo liep technisch alles perfect: nergens was er enige hapering op gebied van opwachten, transfers of onzekerheid rond afspraken.. Het akkefietje bij de terugreis (vertraging van de geplande vlucht met vier en een half uur) niet te na gesproken, maar dat is natuurlijk volledig buiten hun verantwoordelijkheid en invloedsfeer. Leuk was dat we in het hotel in Kuching nog landgenoten (bijna dorpsgenoten zelfs) ontmoetten die bijna dezelfde reis maakten. Het was heel leuk om samen verder te trekken.

De reis was goed uitgebalanceerd met voldoende “rustpauzes” zodat het geen gejakker werd van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat dag in dag uit.
De eerste dagen waren indrukwekkend met een bezoek aan de cultural village, het Semenggoh rehabilitation centre waar we ongeveer de helft van de oerang oetang populatie te zien kregen - inclusief de grote leider Ritchie - en Bako National Park. We hadden nooit verwacht de neusapen in de jungle van zo dichtbij te zien. De makaken zorgden af en toe voor wat onverwacht spektakel.

De eerste dagen steeds weer (meestal in de vroege namiddag) terugkeren naar Kuching kan, naar onze mening, wel wat geoptimaliseerd worden. In Kuching valt namelijk niet veel te beleven zodat we het na een paar dagen wel gezien hadden. De homestay aan de Lemanak rivier was uniek, even leven tussen de Iban en slapen in primitieve omstandigheden is iets wat je niet snel vergeet.

Mulu was schitterend, maar ongelooflijk dat in prachtige resort nauwelijks toeristen waren. De grotten waren spectaculair en de “uittocht” van de miljoenen vleermuizen ’s avonds ook iets wat altijd bij zal blijven.

Home stay Sinurambi: Zoals was beschreven, had een goed bewaard geheim. De gastvrijheid en vriendelijkheid van Rose en Terry waren ongelooflijk, de ligging op de heuvel met zicht op KK uniek. Wat we ons echter niet gerealiseerd hadden was dat dit een zeer afgelegen locatie was en dat we hier twee en halve dag (ipv anderhalve dag) vrij te besteden hadden (in de reisbeschrijving over het hoofd gezien). We hadden ons dus ook niet voorbereid hierop. Gelukkig kwamen Rose en Terry ons ter hulp met enige suggesties. De rafting was een mooie afwisseling tussen al dat natuurspektakel van de voorbije dagen.

Kota Kinabalu NP: door de recente aardbeving een iets minder toegankelijk gebied waardoor we een beetje op onze honger bleven zitten.

Manukan: een paradijslijk eiland, waar we van genoten hebben. Een mooie afsluiter.

Kortom: een schitterende reis van 21 dagen waarbij we ons geen moment verveeld hebben, prima georganiseerd door Undiscovered. Een echte aanrader! ... Lees meer

 • Algemeen 8
 • Accommodatie 8
 • Vervoer 9
 • Reisbegeleiding 8
 • Excursies 9
 • Prijs / kwaliteit 8

Nieuws