Canillo

Kerk in Canillo, Andorra
Kerk in Canillo, Andorra

Canillo is een plaats in de grootste parochie van Andorra. De parochie heeft ook de naam Canillo. Je proeft in Canillo nog de middeleeuwse sfeer. Canillo wordt door de Riu de Montaup in tweeën gedeeld. De Riu de Montaup is een zijrivier van de Valira d'Orient. Canillo is echt een wintersportdorp. Het dorp is gelegen in het skigebied Grandvalira in de Andorrese Pyreneeën. Wintersportgasten uit de dorpen Soldeu en El Tarter komen in Canillo genieten van een drankje. Hoe kleinschalig het dorp ook is, Canillo is zeker de moeite waard te bezoeken. De kerk die in Canillo staat heeft een van de grootste kerktorens van Andorra. In de kerk bevindt zich een gotisch standbeeld van Christus.

Heb je weinig kennis van Andorra? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Canillo
Plaatsen in de buurt van Canillo (Andorra) :
 • Encamp (4 km)
 • Ordino (6 km)
 • Soldeu (6 km)
 • Andorra la Vella (9 km)
 • Pal (11 km)
 • Pas de la Casa (11 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Canillo

  Canillo Motorcycle Museum (Canillo)

  Canillo Motorcycle Museum
  Canillo Motorcycle Museum
  Kaart met locatie Canillo Motorcycle Museum

  In het Canillo Motorcycle Museum komt de doordringende geur van benzine je tegemoet. Kenmerken van een motor zijn twee wielen, balans en koelbloedigheid en dat zie je terug in dit museum. Gottlieb Daimler bouwde in 1885 de eerste 's werelds eerste motorfiets. Sinds de eerste uitvinding zijn ze het steeds meer gaan ontwikkelen. Er werden steeds betere modellen en motors ontwikkeld. Door de technologische ontwikkelingen en trends in design kwamen er steeds mooiere en betere motoren. Het Canillo Motorcycle Museum beschikt over een grote collectie die nog steeds groeit. Je kunt er motors zien vanaf het begin van de twintigste eeuw tot heden.

  Sant Joan de Caselles (Canillo)

  Sant Joan de Caselles
  Sant Joan de Caselles
  Kaart met locatie Sant Joan de Caselles

  De Sant Joan de Caselles is een van de belangrijkste gebouwen van Romaans kunst in Andorra. Er is niet zoveel bekend over de geschiedenis van de kerk. De eerste verwijzing van de kerk komt uit 1312. In dat document staat dat Sant Joan de Caselles onderhoud was van de rector van de parochiekerk van Canillo. Binnen in de kerk vind je overblijfselen van Romaanse stucwerk, omringd door een muurschildering. Achter de poort van het altaar vind je een grote wandschildering, waar scènes op staan uit het leven, de marteldood van de heilige Johannes en beschermheilige van de kerk.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Andorra bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Nederland is het ongeveer 14 uur rijden naar Canillo. Er worden ook busreizen georganiseerd naar het dorp in de Pyreneeën. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Toulouse, Frankrijk en is ongeveer 2,5 uur rijden.

  Geschiedenis

  De lange geschiedenis van het land heeft Andorra voorzien van een rijke mythologie en een overvloed aan volksverhalen. Volgens verschillende legendes werd de staat Andorra gesticht in 805 door Karel de Grote. Dit, als dank voor de hulp van de plaatselijke bewoners bij de strijd tegen de Saracenen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Canillo